Znaleziono 5 wyników

autor: Polthom
śr sty 29, 2020 7:46 am
Forum: Pomysły i koncepcje
Temat: wskaźnik poziomu zbiornika bezodpływowego nieczystości ciekłych - szambo!
Odpowiedzi: 132
Odsłony: 41922

Re: wskaźnik poziomu zbiornika bezodpływowego nieczystości ciekłych - szambo!

To szkoda, że się nie da wgrać. Znaczy wgrywa się tylko nie działa. Mam akurat 5 sztuk wolnych ESP8266-01S i myślałem, że wykorzystam. Trzeba będzie zakupić Wemosa D1 mini.
autor: Polthom
wt sty 28, 2020 11:34 pm
Forum: Pomysły i koncepcje
Temat: wskaźnik poziomu zbiornika bezodpływowego nieczystości ciekłych - szambo!
Odpowiedzi: 132
Odsłony: 41922

Re: wskaźnik poziomu zbiornika bezodpływowego nieczystości ciekłych - szambo!

Wiem, że to może głupie pytanie ale kompiluję te softy na Arduino IDE i wgrywam do ESP8266-01. Ale jak dalej to zarejestrować w supli? Czy coś muszę zmienić w kodzie źródłowym? Nic mi się nie pojawia jako sieć bezprzewodowa do wpisania danych. Pomóżcie.
autor: Polthom
pn gru 30, 2019 7:59 pm
Forum: FAQ / Jak to zrobić
Temat: Supla Cloud na Raspberry Pi 4
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 4209

Re: Supla Cloud na Raspberry Pi 4

U mnie w routerze nawet nie ma takich ustawień. Ma już 10 lat. Ale dziwne, że działa na czystym raspbianie lite a na tym z serwerem supli od djack2017 nie działa. Trzeba będzie korzystać tylko na LAN. Szkoda, bo miałem plan, aby Malinę włożyć na szynę DIN do szafki a tak to lipa niestety.
autor: Polthom
pn gru 30, 2019 1:41 pm
Forum: FAQ / Jak to zrobić
Temat: Supla Cloud na Raspberry Pi 4
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 4209

Re: Supla Cloud na Raspberry Pi 4

Oczywiście to ustawienie też testowałem. Niestety jak widać to jest znikoma ilość informacji. Na tych ustawieniach to nawet Malina się nie wzruszyła.
autor: Polthom
ndz gru 29, 2019 3:12 pm
Forum: FAQ / Jak to zrobić
Temat: Supla Cloud na Raspberry Pi 4
Odpowiedzi: 18
Odsłony: 4209

Re: Supla Cloud na Raspberry Pi 4

Ja chciałbym uruchomić na tym obrazie raspbiana wifi ale siedziałem kilka dni i nie chce mi działać żadna konfiguracja. W ustawieniach raspi-config pokazuje, że nie może połączyć się z wpa_supplicant. Ma ktoś jakąś radę na to?

Wyszukiwanie zaawansowane