ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mROW-02 :)

tomkowski
Posty: 229
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

miroph pisze: pt lip 30, 2021 7:53 am Spróbujcie poobracać moduł w różnych płaszczyznach i napiszcie jak zmienia się moc sygnału.
O paaanie! I jak to teraz opisać :-P
Mikrotik CAP 2.4/5 na ścianie pod sufitem. Stanowisko testowe około 30 cm nad podłoga. Ułożenie jak na obrazku:
test_mrow_0.jpg
test_mrow_0.jpg (21.47 KiB) Przejrzano 413 razy
Możliwe pozycje (z pominięciem "ukośnych":P):
L - Lewy bok u gory
P - prawy bok u gory
test_mrow_1.jpg
test_mrow_1.jpg (88.15 KiB) Przejrzano 413 razy
Wyniki [%]i:
1. 76
2. 68
3. 86
4. 78
5. 96
6. 90
7. 94
8. 84
9. 88
10. 86
11. 66
12. 66
13. 88
14. 98
15. 86
16. 86
17. 82
18. 70
19. 86
20. 80

Edit:
100%:
test_mrow_2.jpg
test_mrow_2.jpg (12.56 KiB) Przejrzano 412 razy
:-D
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1953
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

tomkowski pisze: pt lip 30, 2021 9:03 am O paaanie! I jak to teraz opisać :-P
Dzięki, zrobiłeś mi dzień :D
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt + MQTT
SUPLA: 1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 3x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01, 1x mROW-02, 1x mSRW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
tomkowski
Posty: 229
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

Goral64 pisze: pt lip 30, 2021 9:38 am
tomkowski pisze: pt lip 30, 2021 9:03 am O paaanie! I jak to teraz opisać :-P
Dzięki, zrobiłeś mi dzień :D
Polecam się :D
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 979
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

Jeszcze w ramach luzu prosiłbym, aby odejść od routera jak najdalej.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 776
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

pzygmunt pisze: czw lip 29, 2021 2:18 pm Jak możecie to porównajcie zasięg z innymi modułami od Zamel-a.
Przy takiej samej odległości od routera u mnie ROW-02 mają po 90% sygnału, a mRow ma 72%.
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x LIW-01, 1x Shelly 1v3, 2x Yunshan, 1x MoesHouse, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka D1 mini, LSC Smart, GH + Trådfri + RM mini 3, Rpi Zero + 8x LYWSD03MMC i brak czasu na więcej...
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12246
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

@tomkowski zostajesz testerem dnia ;)
tomkowski
Posty: 229
Rejestracja: wt paź 09, 2018 7:16 pm
Lokalizacja: Orzesze

pzygmunt pisze: pt lip 30, 2021 1:31 pm @tomkowski zostajesz testerem dnia ;)
:lol: :lol: starałem się ;-D
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1953
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

tomkowski pisze: pt lip 30, 2021 2:17 pm :lol: :lol: starałem się ;-D
No ale 2 pozycje masz zdublowane, a 2 Ci brakuje :)
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt + MQTT
SUPLA: 1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 3x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01, 1x mROW-02, 1x mSRW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
Awatar użytkownika
artur_n
Posty: 314
Rejestracja: czw sie 17, 2017 2:24 pm
Lokalizacja: RJA

Goral64 pisze: pt lip 30, 2021 2:46 pm
tomkowski pisze: pt lip 30, 2021 2:17 pm :lol: :lol: starałem się ;-D
No ale 2 pozycje masz zdublowane, a 2 Ci brakuje :)
Serio??!! Czepiasz się :D
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 1016
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

Duch__ pisze: czw lip 29, 2021 7:18 am
klew pisze: czw lip 29, 2021 6:44 am U mnie działają zarówno bistabilne jak i monostabilne ;)

Tylko trzeba liczyć ile razy wciskasz. Na mono 10 kliknięć, na bi 10 zmian stanu (czyli 5x góra-dół). Jak wciśniesz więcej razy, to moduł będąc już w stanie cfg, może z niego wyjść.
Patryk pisze: czw lip 29, 2021 6:46 am U mnie przy v2.8.17 oraz v2.8.18 przy wył monostabilnym działa 10x
Tylko nie możesz naciskać, za szybko.
W rytmie zał/wył żarówki.
Nawet można nacisnąć 15x
Dopiero 16 raz powoduje wyjście z konfiguracji.
artur_n pisze: czw lip 29, 2021 7:06 am Za każdym razem wchodzi w konfigurację po 5 załączeniach przekaźnika. U mnie działa bezbłędnie.
Dzięki za odpowiedzi. Sprawdzę popołudniu.
Niestety dalej nie jestem wstanie wejść w tryb konfiguracji. In1 mam Monostabilny, In2 Bistabilny. Czy ma to związek z tym że wcześniej ustawiłem mu że po prawidłowym połączeniu ma wyłączyć LED-a?
Ostatnio zmieniony pt lip 30, 2021 9:49 pm przez Duch__, łącznie zmieniany 1 raz.
1x Gosund SP111
1x mROW-02
1x MEW-01
1x SBW-02
9x SRW-01
2x ROW-02
2x Sonoff S20
1x SUPLA TOUCH DL
15x DS18b20
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”