ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mROW-02 :)

Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 236
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

bulek68 pisze: ndz sie 01, 2021 11:50 am Nr 14
Fw 2.8.19

Od rana moduł padł tzn nie regauje na odłączenie od zasilania ani restart sieci WiFi.
Więcej nie wiem bo jestem poza domem.
Wyżej wymienione czynności restaru wykonała Pani Żona :D , niestety zachwycona nie jest jak i reszta rodziny bo mROW-02 steruje w tej chwili centrum rozrywki w salonie. :?
Wrociem do domu i...
Moduł w trybie config...
Restet zasilania i znów to samo.
Łączę z wifi modułu otwieram 192.168.4.1
I co? A g*wno, brak jakichkolwiek ustawień jak bym go świeżo wyciągnął z fabrycznego opakowania.
Ponowne uzupełnienie danych, łączy się i widnieje w aplikacji jak gdyby nigdy nic się nie stało, licznik nie wyzerowny. :?

W zasdzie to już mój drugi taki przypadek, za pierwszym razem miałem to pod kontrolą i wydawało mi się że to ja coś namieszałem.

Ps.
radzik_r pisze: ndz sie 01, 2021 6:03 pm dobry patent, nie działa i h.. :lol:
Tak jak mówisz :twisted: Dramat w domu xD
Załączniki
Screenshot_20210801_181522_com.android.chrome.jpg
Screenshot_20210801_181522_com.android.chrome.jpg (233.63 KiB) Przejrzano 419 razy
8x inCan
1x WEMOS Supla Button 8 direct links by Elmaya
1x Yunshan 8xDS+DHT22+OLED by Zybi
1x Muliti SUPLA 8x8x4 na sofcie elmaya
4x SP111
2x MELINK
1x MEW-01
1x mROW02
4x SRW-01
1x SLW-01
1x ROW-02
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12246
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Nie docisnąłeś przycisku jakimś przewodem ?
Awatar użytkownika
miroph
Posty: 979
Rejestracja: wt sie 22, 2017 8:09 pm
Lokalizacja: Pszczyna - ZAMEL

Sprawdź jeszcze czy przycisk dobrze odbija.
43-200 Pszczyna
ul. Zielona 27
Wsparcie techniczne: 32 211-35-55
Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 236
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

pzygmunt pisze: ndz sie 01, 2021 8:47 pm Nie docisnąłeś przycisku jakimś przewodem ?
Napenwo nie. Zwróciłem na to uwagę podczas montażu.
miroph pisze: pn sie 02, 2021 4:35 am Sprawdź jeszcze czy przycisk dobrze odbija.
Tego nie jestem pewien, ale obudowa miała spory ścisk w puszce pod gniazdkiem.
Żeby wyeliminować 100% to o czym mówicie odkręciłem gniazdo luzując wszystko i tak to na chwilę obecną zostawiłem. Zobaczymy czy ten numer się powtórzy.

Tak czy inaczej działo to bez problemu kilka dni, a wczoraj zonk :shock:
8x inCan
1x WEMOS Supla Button 8 direct links by Elmaya
1x Yunshan 8xDS+DHT22+OLED by Zybi
1x Muliti SUPLA 8x8x4 na sofcie elmaya
4x SP111
2x MELINK
1x MEW-01
1x mROW02
4x SRW-01
1x SLW-01
1x ROW-02
lukfud
Posty: 1189
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

Goral64 pisze: ndz sie 01, 2021 1:23 pm Nie chcę się czepiać, ale wątek o testach minirowka ma już 66 stron i jeszcze trochę przed nami, więc może tematy poboczne prowadzić w wątkach do tego przeznaczonych? Tu będzie czytelniej a i innym mającym poboczne problemy łatwiej będzie odnaleźć istotne informacje.
Moje posty nie są tematem pobocznym. Nie każdy ma prostą sieć i nie każdy ma ubiquiti. Skoro wszystkie urządzenia z SuplaDevice nie mają problemu z moimi ustawieniami capsmana to tym bardziej nie powinno mieć problemu urządzenie komercyjne.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12246
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

SuplaDevice masz najprawdopodobniej oparte o inne SDK Espressif-a niż to użyte w urządzeniach Zamel-a, a tam będzie stosowanie tylko i wyłącznie najnowsze.
krycha88
Posty: 2235
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

lukfud pisze: pn sie 02, 2021 10:06 am
Goral64 pisze: ndz sie 01, 2021 1:23 pm Nie chcę się czepiać, ale wątek o testach minirowka ma już 66 stron i jeszcze trochę przed nami, więc może tematy poboczne prowadzić w wątkach do tego przeznaczonych? Tu będzie czytelniej a i innym mającym poboczne problemy łatwiej będzie odnaleźć istotne informacje.
Moje posty nie są tematem pobocznym. Nie każdy ma prostą sieć i nie każdy ma ubiquiti. Skoro wszystkie urządzenia z SuplaDevice nie mają problemu z moimi ustawieniami capsmana to tym bardziej nie powinno mieć problemu urządzenie komercyjne.
A jesteś pewny, że używasz najnowszego SDK? Arduino IDE domyślnie podpowiada to najstarsze :)
Wsparcie projektu GUI-Generic ;)
lukfud
Posty: 1189
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

pzygmunt pisze: pn sie 02, 2021 10:13 am SuplaDevice masz najprawdopodobniej oparte o inne SDK Espressif-a niż to użyte w urządzeniach Zamel-a, a tam będzie stosowanie tylko i wyłącznie najnowsze.
krycha88 pisze: pn sie 02, 2021 10:21 am A jesteś pewny, że używasz najnowszego SDK? Arduino IDE domyślnie podpowiada to najstarsze
Nie zwracałem wcześniej uwagi na ten parametr . Przetestuję kompilację z nowszym SDK i zobaczę jak się będzie zachowywało połączenie.
Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 236
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

Wy też tak macie?
Wcześniej u mnie tego nie było.
Załączniki
Screenshot_20210803_112650_tk.supla.android.jpg
Screenshot_20210803_112650_tk.supla.android.jpg (205.87 KiB) Przejrzano 258 razy
8x inCan
1x WEMOS Supla Button 8 direct links by Elmaya
1x Yunshan 8xDS+DHT22+OLED by Zybi
1x Muliti SUPLA 8x8x4 na sofcie elmaya
4x SP111
2x MELINK
1x MEW-01
1x mROW02
4x SRW-01
1x SLW-01
1x ROW-02
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1825
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

Zaktualizuj do 2.3.74 :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”