MultiSonoff & others - firmware

lukfud
Posty: 1188
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

Stig20 pisze: czw lip 29, 2021 5:41 pm Czy da się coś z tym zrobić?
Wybierz 32Mbit ;)
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 1172
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

lukfud pisze: czw lip 29, 2021 4:21 pm
PuteR pisze: czw lip 29, 2021 2:10 pm

Kod: Zaznacz cały

Clock class added
Received local time from server: 2021-7-29 14:9:9
SolarEdge connecting
Failed to connect to SolarEdge api, return code: 0
Biblioteka dla tego falownika korzysta z funkcji czasu. Jak widzisz, czas pobrany z Twojej instancji różni się o 2h od rzeczywistego.
Aby to poprawnie działało, musisz ustawić na serwerze poprawną godzinę. Podpowiedź masz tu: viewtopic.php?p=73158#p73158

Kod: Zaznacz cały

SELECT @date := IFNULL(CONVERT_TZ(UTC_TIMESTAMP, 'UTC', timezone), UTC_TIMESTAMP) t, CASE CONVERT_TZ(UTC_TIMESTAMP, 'UTC', timezone) WHEN NULL THEN 'UTC' ELSE timezone END tz, YEAR(@date) y, MONTH(@date) m, DAY(@date) d, DAYOFWEEK(@date) w, HOUR(@date) h, MINUTE(@date) n, SECOND(@date) s FROM `supla_user` WHERE id = 1
gdzieś tu jest błąd składni ktoś bardziej obeznany mógłby pomóc?? :)
Stig20
Posty: 9
Rejestracja: czw lip 09, 2020 5:56 pm

lukfud pisze: czw lip 29, 2021 5:49 pm
Stig20 pisze: czw lip 29, 2021 5:41 pm Czy da się coś z tym zrobić?
Wybierz 32Mbit ;)
Dziękuję bardzo. Po tej zmianie wszystko działa 8-)
Stig20
Posty: 9
Rejestracja: czw lip 09, 2020 5:56 pm

Czy w przyszłości można oczekiwać dodania większej funkcjonalności do monitora produkcji energii z falowników np. Fronius? Chodzi mi o monitorowanie parametrów strony prądu stałego DC, oraz podsumowanie produkcji energii w danym dniu. Z góry dzięki.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 2853
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

Stig20 pisze: pn sie 02, 2021 4:37 pm Czy w przyszłości można oczekiwać dodania większej funkcjonalności do monitora produkcji energii z falowników np. Fronius? Chodzi mi o monitorowanie parametrów strony prądu stałego DC, oraz podsumowanie produkcji energii w danym dniu. Z góry dzięki.
W aplikacji na telefonie możesz wybrać sobie okres dobowy.

Odnośnie parametrów dc, to jest to gdzieś na liście zadań, ale to wymaga zmian po stronie serwera, clouda, aplikacji na telefonach i samej integracji na SuplaDevice. Także raczej bym się tego nie spodziewał zbyt szybko
kwiatek_m
Posty: 10
Rejestracja: wt sty 07, 2020 1:23 pm

Czy wersja sonoff_mini v1.17 posiada filtr przeciwzakłóceniowy? Mam obecnie wersje v2,1 od patryka ale na nim zapala mi się lampa samoczynnie niewiadomo kiedy.
Podobno w Supladevice jest już zawarty filtr a czy jest dodany do tej kompilacji?
lukfud
Posty: 1188
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

kwiatek_m pisze: czw sie 05, 2021 7:33 pm Czy wersja sonoff_mini v1.17 posiada filtr przeciwzakłóceniowy? Mam obecnie wersje v2,1 od patryka ale na nim zapala mi się lampa samoczynnie niewiadomo kiedy.
Podobno w Supladevice jest już zawarty filtr a czy jest dodany do tej kompilacji?
Tak od dawna.
Awatar użytkownika
Gang
Posty: 316
Rejestracja: pt lis 09, 2018 12:44 pm

Cześć, próbowałem wgrać do toucha, ale sypało błędami przy wgrywaniu, że to nieodpowiedni soft pod ESP...
Próbowałem 3 programami i nic.

GUI poszedł za pierwszym razem.

Touch już zamontowany, więc nie sprawdzę, ale daje znać że z touchem miałem jakiś problem
Brama x3; Furtka; Temperatura: na zewnątrz, w garażu, w domu, w kotłowni, CWU, 7 czujników temperatury pieca na jednym sonoffie; Wilgotność: dom, garaż, łazienka. Liczniki prądu: MEW, SP111 x2; Czujnik drzwi; Włącznik zasilania x7, Ledy, Touche, itd
lukfud
Posty: 1188
Rejestracja: czw lis 23, 2017 11:33 pm
Lokalizacja: Warszawa

Gang pisze: śr sie 11, 2021 7:30 pm Cześć, próbowałem wgrać do toucha, ale sypało błędami przy wgrywaniu, że to nieodpowiedni soft pod ESP...
Próbowałem 3 programami i nic.
GUI poszedł za pierwszym razem.
Touch już zamontowany, więc nie sprawdzę, ale daje znać że z touchem miałem jakiś problem
Dzięki za info. Trudno będzie się odnieść, bo ja z touch'ami nie miałem problemu.
Na jakich parametrach wgrywałeś?
Awatar użytkownika
Gang
Posty: 316
Rejestracja: pt lis 09, 2018 12:44 pm

Esp download tool.
Najnowsza wersja w ogóle sypała błędami albo nic nie robiła.
Na 1.2 wyskakiwał konkretny błąd.
0x00000, 26M, 40Mhz, dout, 8mbit, 115000
Brama x3; Furtka; Temperatura: na zewnątrz, w garażu, w domu, w kotłowni, CWU, 7 czujników temperatury pieca na jednym sonoffie; Wilgotność: dom, garaż, łazienka. Liczniki prądu: MEW, SP111 x2; Czujnik drzwi; Włącznik zasilania x7, Ledy, Touche, itd
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”