ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW mSRW-01 :)

Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 628
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

22sek - zamknięcie
23sek - otw.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 1906
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

miroph pisze: wt wrz 14, 2021 8:44 am Jak wyniki testów?
Ciężko ten sterownik testować na biurku, bo nie mam silnika luzem ;) dlatego od razu wsadziłem otrzymany egzemplarz w ścianę i od tamtej pory, działa jak należy 👍
Nie katuje go specjalnie jakoś, ale muszę go przełożyć jeszcze na inne okno gdzie mam szerszą roletę z mocniejszym silnikiem i tam się nim pobawić :)
Awatar użytkownika
klew
Posty: 3004
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

MadOnion78 pisze: czw wrz 16, 2021 1:31 pm 22sek - zamknięcie
23sek - otw.
Robiłeś kilka powtórzeń? Za każdym razem jest taki sam czas zamykania i otwierania?

Spróbuj jeszcze jedną rzecz: ustaw roletę np na 50%, następnie spróbuj ustawić 49%, potem 48%, itp. Roleta za każdym razem powinna się poruszyć.

Ustaw też ją na 50% i zmierz czas do całkowitego otwarcia (mam na myśli do momentu aż fizycznie silnik się zatrzyma).
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 628
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

Czas ruchu jest powtarzalny. Resztę sprawdzę po południu.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 628
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

Więc tak:
- moduł jest w stanie wykonać te ruchy 1%: 50%, 49% itd.
- czas ruchu od 50% dob pełnego otwarcia manualnego ~11,5sek

Robiłem ponownie kalibrację, zamykam do 100% następnie otwieram i na zakończenie pracy pojawia się błąd ale po naciśnięciu przycisku (tego po lewej w aoce) otwarcia słychać, że na ułamek sek. silnik jeszcze wykonuje ruch i w tym momencie ostrzeżenie znika.


Kolejna próba do momentu wywołania błędu i tapnięcie na przycisk pełnego otwarcia - brak reakcji rolety. Oczywiście reaguje ponownie na lewy przycisk.

Wprowadziłem czasy ręcznie o ok. 1sek dłuższe i tego n problemu nie udało mi się wywołać.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
klew
Posty: 3004
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

MadOnion78 pisze: pt wrz 17, 2021 5:53 pm Więc tak:
- moduł jest w stanie wykonać te ruchy 1%: 50%, 49% itd.
- czas ruchu od 50% dob pełnego otwarcia manualnego ~11,5sek

Robiłem ponownie kalibrację, zamykam do 100% następnie otwieram i na zakończenie pracy pojawia się błąd ale po naciśnięciu przycisku (tego po lewej w aoce) otwarcia słychać, że na ułamek sek. silnik jeszcze wykonuje ruch i w tym momencie ostrzeżenie znika.


Kolejna próba do momentu wywołania błędu i tapnięcie na przycisk pełnego otwarcia - brak reakcji rolety. Oczywiście reaguje ponownie na lewy przycisk.

Wprowadziłem czasy ręcznie o ok. 1sek dłuższe i tego n problemu nie udało mi się wywołać.
Dzięki. Po weekendzie do tego usiądę.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12465
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

@MadOnion78 wyślij mi na priv-a adres email konta.
Udostępnię Ci aktualizację, która prawdopodobnie rozwiązuje opisany problem.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 3004
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

Po aktualizacji softu, uruchom ponownie autokalibrację.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 628
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

Już wysyłam.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 12465
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontakt:

Gotowe.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”