ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW RNW-01

Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 777
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

Tak czy siak jutro się zacznie klikanie, też czekam na buton... Mam nadzieję, że zamówiłem dobry ;)
Udanych testów Panowie.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
and111
Posty: 209
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 3:54 pm

Mam i ja :D
Podłączyłem szybko "na stole".
Moduł bez problemu dodałem przez aplikację.
Sterowanie podłączyłem przez N. Przyciski monostabilne.
Hold detection time ustawiłem na 0,6s, a Multiclick detection time na 0,3s.
Na razie ustawiłem po 1 akcji na przycisk (przytrzymanie). Działa jak należy.
Jutro dalsze testy.
RNW-01a.jpg
RNW-01a.jpg (270.78 KiB) Przejrzano 354 razy
RNW-01b.jpg
RNW-01b.jpg (224.65 KiB) Przejrzano 354 razy
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 2046
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

Ja też, ja też już mam :D ale jeszcze nie uruchamiam. Mam taki pier***nik na biurku, że najpierw muszę posprzątać, żeby było względnie bezpiecznie ;)
Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 323
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

Do mnie też dotarł.
Również skonfigurowany bez żadnych przeszkód na stole, jutro wyląduje w puszce zastępując dotychczasowo zastosowanego wemosa do "Direct Link" ...
Uzależniony od automatyki, elektroniki i SUPLI rzecz jasna!
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 794
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Mam i ja ;)
Czas na testy.
Załączniki
PXL_20211020_061226590.jpg
PXL_20211020_061226590.jpg (3.02 MiB) Przejrzano 310 razy
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Gang
Posty: 442
Rejestracja: pt lis 09, 2018 12:44 pm

Mi się przycisk opóźniła wysyłka.... wrrr ;)

ps. Czy ten moduł idzie wprowadzić w tryb konfiguracji wciskając np IN1 10 razy albo w inny sposób bez wyciągania z puszki?
Brama x3; Furtka; Temp.: na zewnątrz, w garażu, w domu, w kotłowni, CWU, 7 czujników temp. pieca na jednym sonoffie; Wilgotność: dom, garaż, łazienka. Liczniki prądu: MEW, SP111 x2; Czujnik drzwi; Włącznik zasilania , Ledy, Touche, AT: RNW-01, itd.
Patryk
Posty: 1981
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

Gang pisze: śr paź 20, 2021 6:22 am

ps. Czy ten moduł idzie wprowadzić w tryb konfiguracji wciskając np IN1 10 razy ...
Tak - 10x
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 794
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Hehe, ale dobry jestem.
Chyba już swojego RNW-01 zepsułem :P

Po podłączeniu po przycisk roletowy (fota wyżej) i ustawieniu akcji parę razy zadziałało 1xklik, 2xklik i przytrzymanie.
Teraz pomimo ustawionych akcji pod in1 jak i in2 zero reakcji.

Sterowanie fazą i sprawdzając połączenie jest ok - faza idzie dalej do wejść.

Po przepięciu na in3 i in4 jest ok. Powrót na in1 i in2 i jest ok, ale znów kilka klików i zawiesza się obsługa z in1 i in2. Wydaje mi się ze jak klikam na in1 to po chwili jest ten problem.

Moduł nie jest w trybie konfiguracyjnym - jakby co. Dioda led świeci na stałe.

Aktualnie działa, zobaczymy kiedy znów złapię zwiechę.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 794
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

No i kolejne zawieszenia - brak reakcji na przyciski in1 i in2.
Po w pakowaniu w puszkę sprawdziłem czy wszystko działa i było ok. Po jakimś czasie brak reakcji.
Odłączyłem od zasilania na kilka minut, podłączyłem i po 5-10 minut ponownie brak reakcji.

Aktualnie mam zwiechę więc mogę podesłać maila do konta - może coś będzie widać.

Dziś załatwię drugi łącznik tak abym miał podpięte wszystkie cztery wejścia. Co by wyeliminować odwieszanie się po odłączeniu zasilania aby przepiąć wejścia.

Moduł połączony z serwerem.
Załączniki
Screenshot_20211020-110359.png
Screenshot_20211020-110359.png (170.44 KiB) Przejrzano 215 razy
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
Awatar użytkownika
klew
Posty: 3216
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

Lector pisze: śr paź 20, 2021 8:49 am No i kolejne zawieszenia - brak reakcji na przyciski in1 i in2.
Po w pakowaniu w puszkę sprawdziłem czy wszystko działa i było ok. Po jakimś czasie brak reakcji.
Odłączyłem od zasilania na kilka minut, podłączyłem i po 5-10 minut ponownie brak reakcji.

Aktualnie mam zwiechę więc mogę podesłać maila do konta - może coś będzie widać.

Dziś załatwię drugi łącznik tak abym miał podpięte wszystkie cztery wejścia. Co by wyeliminować odwieszanie się po odłączeniu zasilania aby przepiąć wejścia.

Moduł połączony z serwerem.
Daj mu jeszcze kilka minut bez resetu - status "połączony" w cloud jest aktualizowany po kilkuminutowej bezczynności.
Jeśli masz dostęp do RNW, to sprawdź, czy dioda świeci, czy miga.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”