ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW RNW-01

Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 780
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

Ok udało się podłączyć, u mnie z poziomu aplikacji nie da się dodać od jakiegoś czasu nic.
Do kompletu poszedł przycisk zwierny Berker - Jak by się ktoś jeszcze zastanawiał co wybrać - chodzi pięknie.
AT dodane - na ten moment jest ok.
2021-10-20-18-31-17-075.jpg
2021-10-20-18-31-17-075.jpg (211.87 KiB) Przejrzano 358 razy
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
Gang
Posty: 443
Rejestracja: pt lis 09, 2018 12:44 pm

U mnie instalacja fizyczną i systemowa poszła bez problemów.

[Jak ja się cieszę, że dom z suporexu;p ]

Na razie zainstalowane dwa przyciski dzwonkowe. Problemów zero. Żona zachwycona, że przyciskiem w korytarzu może otwierać bramy, furtkę i zapalać podbitke, która jest na row-07, więc przycisków brak ;)

Tak przed chwilą mnie naszło, ktoś próbował pod in1 podłączyć L, a pod in2 N? ;)
Załączniki
IMG_20211020_180002256.jpg
IMG_20211020_180002256.jpg (3.43 MiB) Przejrzano 352 razy
IMG_20211020_175711787.jpg
IMG_20211020_175711787.jpg (3.09 MiB) Przejrzano 354 razy
IMG_20211020_171458968.jpg
IMG_20211020_171458968.jpg (2.79 MiB) Przejrzano 354 razy
Brama x3; Furtka; Temp.: na zewnątrz, w garażu, w domu, w kotłowni, CWU, 7 czujników temp. pieca na jednym sonoffie; Wilgotność: dom, garaż, łazienka. Liczniki prądu: MEW, SP111 x2; Czujnik drzwi; Włącznik zasilania , Ledy, Touche, AT: RNW-01, itd.
QLQ
Posty: 1838
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

Gang pisze: śr paź 20, 2021 4:36 pm U mnie instalacja fizyczną i systemowa poszła bez problemów.

[Jak ja się cieszę, że dom z suporexu;p ]

Na razie zainstalowane dwa przyciski dzwonkowe. Problemów zero. Żona zachwycona, że przyciskiem w korytarzu może otwierać bramy, furtkę i zapalać podbitke, która jest na row-07, więc przycisków brak ;)

Tak przed chwilą mnie naszło, ktoś próbował pod in1 podłączyć L, a pod in2 N? ;)
Z tym L i N nie radzę. Nieopatrznie naciśniesz dwa i BUM !!
Im urządzenie jest prostsze tym dłużej i lepiej działa.
Awatar użytkownika
Gang
Posty: 443
Rejestracja: pt lis 09, 2018 12:44 pm

Własnie to mnie ciekawi czy w rnw te wejścia są od siebie odizolowane tak że to nie zaszkodzi. Bo tylko tam się one łączą.

I jak to mawia mój wujek elektryk podczas podłączania rozdzielni:
Jak n i l dotkniesz to jeb****, ale jak dwie fazy to już pie***lnie!!
Brama x3; Furtka; Temp.: na zewnątrz, w garażu, w domu, w kotłowni, CWU, 7 czujników temp. pieca na jednym sonoffie; Wilgotność: dom, garaż, łazienka. Liczniki prądu: MEW, SP111 x2; Czujnik drzwi; Włącznik zasilania , Ledy, Touche, AT: RNW-01, itd.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 780
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

Dobry wujek :mrgreen: :lol:
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
klimasstudio
Posty: 296
Rejestracja: śr sie 28, 2019 9:35 pm
Lokalizacja: localhost
Kontakt:

IMG_20211020_214059.jpg
IMG_20211020_214059.jpg (2.82 MiB) Przejrzano 280 razy
IMG_20211020_214709.jpg
IMG_20211020_214709.jpg (2.48 MiB) Przejrzano 280 razy
Od strony hardware ogarnięte tak... Docelowo wleci zaslepka na której wydrukuje legendę z ikonkami. Może kiedyś dam tam wyświetlacz OLED pod temp... Za chwilę zaczynam testy na produkcji.

Użyte elementy:
- OMY 0,75
- końcówki tulejkowe
- przyciski roletowe Simon-Kontakt 54
- plakietki klawiszy bez nadruku
- ramka 3x
- puszka regipsowa 3x60

Lets get party started....

Stay tune for more!
SONOFF: 4xBASIC/2xBRIDGE RF433/3xMINI/3xTOUCH/1xTOUCH DUAL
ZAMEL: 1xPNW/1xSLW/1xOSW/1xRNW
SUPLA: 1xBME280/3xDHT22/2xHDC1080/1xSBW
V-TAC: 10xGU10 RGB+WW+CW/1xE27 RGB+WW+CW/1xSMART ROBOT
GOSUND: 9xSP111
GOOGLE: 2xHOME MINI
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 797
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Hehe, coś mi się wydaje że mam przyczynę braku reakcji na przyciski :)
Podłączyłem zasilanie do RNW-01 przewodem z wtyczką (taki od Zamel bez włącznika), ale poprzez gniazdo SP111.

Teraz chodzi bezpośrednio z gniazda 230V, już jakieś 20 minut i jest OK.

Jeszcze sprawdzę jak gniazdo będzie wpięte obok.

Edit:
A jednak to nie to, znowu zwiecha.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 797
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Kolejna aktualizacja :)
Podpięty drugi taki sam przycisk roletowy pod in3 i in4.
Czyli teraz mam aktywne wszystkie wejścia.
I nie chce być inaczej, in1 i in2 po kilku minutach brak reakcji, in3 i in4 reakcja pozostaje.

Jutro na spokojnie zamienię wejścia dla włączników, co by wyeliminować wadliwy włącznik.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
Awatar użytkownika
klimasstudio
Posty: 296
Rejestracja: śr sie 28, 2019 9:35 pm
Lokalizacja: localhost
Kontakt:

Pierwszy błąd pałkarza zaliczony... Błędny config wyzwalaczy (via 192.168.4.1) :D timingi zostawiłem domyślne.

Poszło....

Pierwsze co zauważyłem to SLW-01 (pasek RGB) nie reaguje na funkcję przełącz (z włączonego na wyłączony) wyłączony pasek się załączy.

A teraz czas do śpiulkolotu.. Jutro kolejne testy i pomysły :D
SONOFF: 4xBASIC/2xBRIDGE RF433/3xMINI/3xTOUCH/1xTOUCH DUAL
ZAMEL: 1xPNW/1xSLW/1xOSW/1xRNW
SUPLA: 1xBME280/3xDHT22/2xHDC1080/1xSBW
V-TAC: 10xGU10 RGB+WW+CW/1xE27 RGB+WW+CW/1xSMART ROBOT
GOSUND: 9xSP111
GOOGLE: 2xHOME MINI
Awatar użytkownika
Gang
Posty: 443
Rejestracja: pt lis 09, 2018 12:44 pm

No i mam prośbę/pomysł. Nie do końca związany z RNW ale z kanałami.

Chciałem sobie ustawić ALL OFF << nie da się. Bo oświetlenie i zasilania nie mogą być w jednej grupie. Mało tego oświetlenie ze ściemniaczami i zwykłe też nie może być razem.
Brama x3; Furtka; Temp.: na zewnątrz, w garażu, w domu, w kotłowni, CWU, 7 czujników temp. pieca na jednym sonoffie; Wilgotność: dom, garaż, łazienka. Liczniki prądu: MEW, SP111 x2; Czujnik drzwi; Włącznik zasilania , Ledy, Touche, AT: RNW-01, itd.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”