ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW RNW-01

robertklepacki94
Posty: 116
Rejestracja: czw wrz 02, 2021 1:06 pm

Ja testuje na razie moduł zdalnie to znaczy jakieś 200km od domu i wygląda na to że wszystko działa jak należy. Światło czy rolety załączają się praktycznie bez żadnego opóźnienia (podglądam na monitoringu) dopiero za tydzień będzie fizyczny montaż w ścianie. Ale niestety rodzina już się tak przyzwyczaiła do AT że dwa pierwsze kanały mam już zajęte CAŁE dla funkcjonalności rolet w całym domu. A dwa następne w 70% dla oświetlenia. Ogólnie podzieliłem sobie RNW na dwa przyciski podwójne, jeden rolety i markiza drugi oświetlenie i każdy jest w stanie zapamiętać.
Awatar użytkownika
klimasstudio
Posty: 300
Rejestracja: śr sie 28, 2019 9:35 pm
Lokalizacja: localhost
Kontakt:

QLQ pisze: pt paź 22, 2021 7:01 pm
klimasstudio pisze: pt paź 22, 2021 5:53 pm IMG_20211022_183637.jpgIMG_20211022_183749.jpg

Siedzi!!

Z małymi przebojami jak... Ups profil od ścianki regipsowej ale się udało. :D
Kolega nawet chatę na kolor Supli pomalował 😆 a ja myślałem , że jestem maniakiem 🤣🤣
Kolor był zanim wiedziałem co to SUPLA :D ale trafne spostrzeżenie.
SONOFF: 4xBASIC/2xBRIDGE RF433/3xMINI/3xTOUCH/1xTOUCH DUAL
ZAMEL: 1xPNW/1xSLW/1xOSW/1xRNW
SUPLA: 1xBME280/3xDHT22/2xHDC1080/1xSBW
V-TAC: 10xGU10 RGB+WW+CW/1xE27 RGB+WW+CW/1xSMART ROBOT
GOSUND: 9xSP111
GOOGLE: 2xHOME MINI
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 798
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

U mnie po podłączeniu sterowania przez eNkę wszystko działa poprawnie. Cztery wejścia, sterowanie załącz, przełącz, wyłącz, sterowanie otwieraniem, zamykaniem rolety. To samo przy sterowaniu grupami.

Teraz czekam na drugi egzemplarz (powinien być w poniedziałek/wtorek), co by sprawdzić sterowanie eLką. Jak dojdzie to oczywiście napisze czy będzie z nim wszystko OK.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 325
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

Tak sobie myślę że gdyby nie egzemplarz kolegi @Lector to pewnie nie bardzo było by co testować tylko wypuszczać do masowej produkcji 😝
U reszty "egzplarzy" też bez problemów jak u mnie?
Nikt nic nie zgłasza to pewnie bez.
W sumie nrw był tyle czasu dopieszczany więc nie ma się co dziwić 😆
Ps. No to weekend czas zacząć! 😉
Uzależniony od automatyki, elektroniki i SUPLI rzecz jasna!
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 784
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

U mnie jest ok.
Jak znajdę jeszcze jakiś łącznik bistabilny to spróbuje.
Wczoraj dołożyłem do pierwszego IN wszystkie 6 akcji i lecę w jedna i druga stronę bez zająknięcia.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
QLQ
Posty: 1844
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

U mnie od in1 do in3 monostabilne. Na in4 mam bistabilny. Pierwsze trzy bez zarzutu. Co do in4 bistabilnego to trzeba się nauczyć klikać w odpowiednim czasie i odstępie bo nie zawsze działa.
Wejście x10 w tryb config bez zarzutu. Sterowanie przez N i L przetestowane. Dziala jednakowo.
Połączenie z Colud tak jak w mRow2 expresowe.
Config przez 192.168.4.1 od strzała.
Im urządzenie jest prostsze tym dłużej i lepiej działa.
Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 325
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

QLQ pisze: sob paź 23, 2021 6:29 pm U mnie od in1 do in3 monostabilne. Na in4 mam bistabilny. Pierwsze trzy bez zarzutu. Co do in4 bistabilnego to trzeba się nauczyć klikać w odpowiednim czasie i odstępie bo nie zawsze działa.
Wejście x10 w tryb config bez zarzutu. Sterowanie przez N i L przetestowane. Dziala jednakowo.
Połączenie z Colud tak jak w mRow2 expresowe.
Config przez 192.168.4.1 od strzała.
A nie macie wrażenia że monostabilne przyciski poprostu są stworzone ( o wiele lepsze) do automatyki np typu supla?
Ja jeśli już gdzieś wepchnąłem moduł to od reki zakładalem ze muszą tam być przyciski "dzwonkowe".
Jakoś bardziej intuicyjniej to działa, takie mam wrazenie.
Uzależniony od automatyki, elektroniki i SUPLI rzecz jasna!
QLQ
Posty: 1844
Rejestracja: ndz wrz 03, 2017 9:13 am
Lokalizacja: Koszalin

bulek68 pisze: sob paź 23, 2021 6:47 pm
QLQ pisze: sob paź 23, 2021 6:29 pm U mnie od in1 do in3 monostabilne. Na in4 mam bistabilny. Pierwsze trzy bez zarzutu. Co do in4 bistabilnego to trzeba się nauczyć klikać w odpowiednim czasie i odstępie bo nie zawsze działa.
Wejście x10 w tryb config bez zarzutu. Sterowanie przez N i L przetestowane. Dziala jednakowo.
Połączenie z Colud tak jak w mRow2 expresowe.
Config przez 192.168.4.1 od strzała.
A nie macie wrażenia że monostabilne przyciski poprostu są stworzone ( o wiele lepsze) do automatyki np typu supla?
Ja jeśli już gdzieś wepchnąłem moduł to od reki zakładalem ze muszą tam być przyciski "dzwonkowe".
Jakoś bardziej intuicyjniej to działa, takie mam wrazenie.
Tutaj masz rację. Jak dla mnie RNW obsługuje bistabilne na przymus bo musi. A nie działa to "fajnie" jak przy mono
Im urządzenie jest prostsze tym dłużej i lepiej działa.
Awatar użytkownika
MadOnion78
Posty: 784
Rejestracja: ndz lis 24, 2019 3:53 pm
Lokalizacja: Głubczyce

Jak bym tylko miał możliwość to bym sobie zażyczył same monostabilne... Lubię ich działanie no i zawsze są położone w tejn samej pozycji.
3x SRW-01, 1x mSRW-01, 7x ROW-02, 2x SBW-02, 2x LIW-01, 1x SLW-02, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x DIW-01, RNW-01 ;)
Awatar użytkownika
bulek68
Posty: 325
Rejestracja: czw lut 08, 2018 6:51 pm
Lokalizacja: Podkarpackie

MadOnion78 pisze: sob paź 23, 2021 6:50 pm Lubię ich działanie no i zawsze są położone w tejn samej pozycji.
Samo sedno tego co miałem na myśli 😉
Intuicyjnie jak już wspomniałem - podchodzę i wciskam "w dół" bez znaczenia co chcę zrobić włączyć wyłączyć otworzyć czy zamknąć.

Ps.
MadOnion78 pisze: sob paź 23, 2021 6:50 pm Jak bym tylko miał możliwość...
Możliwość jest zawsze wystarczy chcieć. 😉
Uzależniony od automatyki, elektroniki i SUPLI rzecz jasna!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”