ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW RNW-01

Awatar użytkownika
Lector
Posty: 797
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Piąteczka ;)
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
radzik_r
Posty: 193
Rejestracja: ndz sie 11, 2019 5:32 pm

bulek68 pisze: pn paź 25, 2021 5:57 pm
radzik_r pisze: pn paź 25, 2021 5:09 pm
klimasstudio pisze: pn paź 25, 2021 3:24 pm Ciekawe kiefy w GUI-Generic się pojawi opcja kompilacji odpowiednika RNW-01 :mrgreen:
Z czasem pewnie tak, jak AT pojawi się w bibliotece. klew pisał że to doda lecz teraz pewnie zajęty jest innymi tematami (RNW,OSW)
Co to jest kurde jest OSW 🤔
RNW-01, OSW-01
Patryk
Posty: 1989
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

Chciałbym sobie ustawić LED-y.
PRZYTRZYMANIE - Wyłącz.
1x - 100% Biały i 100% RGB;
2x - 75% Biały i np: 75% Fioletowy
3x - 50%. Biały i np: 50% Zielony
itd...
Tylko jak to zrobić ?
W RNW-01 to ustawiam, zapisuję, ale bez rezultatu.
Awatar użytkownika
klew
Posty: 3242
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

Patryk pisze: wt paź 26, 2021 6:49 am Chciałbym sobie ustawić LED-y.
PRZYTRZYMANIE - Wyłącz.
1x - 100% Biały i 100% RGB;
2x - 75% Biały i np: 75% Fioletowy
3x - 50%. Biały i np: 50% Zielony
itd...
Tylko jak to zrobić ?
W RNW-01 to ustawiam, zapisuję, ale bez rezultatu.
U mnie takie ustawienia działają. Pokaż zrzut ekranu z tymi ustawieniami
Patryk
Posty: 1989
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

Ok.
Już wiem, gdzie robiłem błąd.

Zaznaczałem "Ustaw parametry",
wpisywałem parametry jasności, koloru itd..., a następnie zaznaczałem "Włącz" ( niepotrzebnie ) i dopiero "Zapisz zmiany".

Powiem szczerze - jest to trochę mylące, że po wyborze "Ustaw parametry" wyświetlają się również na dole "Włącz", "Wyłącz", "Przełącz".
Awatar użytkownika
lesny8
Posty: 2055
Rejestracja: pn gru 11, 2017 9:43 pm

Patryk pisze: wt paź 26, 2021 9:12 am Ok.
Już wiem, gdzie robiłem błąd.

Zaznaczałem "Ustaw parametry",
wpisywałem parametry jasności, koloru itd..., a następnie zaznaczałem "Włącz" ( niepotrzebnie ) i dopiero "Zapisz zmiany".

Powiem szczerze - jest to trochę mylące, że po wyborze "Ustaw parametry" wyświetlają się również na dole "Włącz", "Wyłącz", "Przełącz".
Też tak wczoraj miałem tyle, że z dimmerem. Zaznaczyłem 'Ustaw parametr', wprowadziłem wartość, a potem włącz i zapisz zmiany 🙂
Pokapowałem się dopiero jak każda akcja mi uruchamiała lampę na 100%
Awatar użytkownika
klimasstudio
Posty: 296
Rejestracja: śr sie 28, 2019 9:35 pm
Lokalizacja: localhost
Kontakt:

Zróbcie sobie na jednym klawiszu 5 zrodel swiatla ale akcje ustawcie na przełącz dodatkowo te swiatla dajcie do jednej grupy i na przytrzymanie dajcie grupe i tez z funkcja przelacz. Włączcie losowo 2-3 zeodla. Przytrzymajcie przycisk przełącz grupę :D Fajna FAZA
SONOFF: 4xBASIC/2xBRIDGE RF433/3xMINI/3xTOUCH/1xTOUCH DUAL
ZAMEL: 1xPNW/1xSLW/1xOSW/1xRNW
SUPLA: 1xBME280/3xDHT22/2xHDC1080/1xSBW
V-TAC: 10xGU10 RGB+WW+CW/1xE27 RGB+WW+CW/1xSMART ROBOT
GOSUND: 9xSP111
GOOGLE: 2xHOME MINI
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 797
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontakt:

Dostałem drugi egzemplarz RNW-01 i mam tak samo.
Czy sterowanie fazą przestaje reagować po jakimś czasie.
Aby nie było że mam coś nie tak podłączone daje fotkę i filmik z działania.
PXL_20211026_132618501.jpg
PXL_20211026_132618501.jpg (3.37 MiB) Przejrzano 234 razy
https://youtu.be/ihhdfsLJxAU

Może jakiś problem w instancji elektrycznej - nie wiem, nie moje mieszkanie wynajmuje. Sprawdziłem na kilku gniazdkach, mieszkanie ma 3 fazy.

Nagrywając film już nie wykonywała się ustawiona akcja.
Niespełniony automatyk. :mrgreen:
Mmof
Posty: 258
Rejestracja: ndz sty 26, 2020 5:49 pm

Lector pisze: wt paź 26, 2021 1:36 pm Dostałem drugi egzemplarz RNW-01 i mam tak samo.
Czy sterowanie fazą przestaje reagować po jakimś czasie.
Aby nie było że mam coś nie tak podłączone daje fotkę i filmik z działania.
PXL_20211026_132618501.jpg
https://youtu.be/ihhdfsLJxAU

Może jakiś problem w instancji elektrycznej - nie wiem, nie moje mieszkanie wynajmuje. Sprawdziłem na kilku gniazdkach, mieszkanie ma 3 fazy.

Nagrywając film już nie wykonywała się ustawiona akcja.
Sprawdź bez włącznika może włącznik robi robotę nie pamiętam czy wcześniej już sprawdzałeś?
robertklepacki94
Posty: 116
Rejestracja: czw wrz 02, 2021 1:06 pm

Moim zdaniem cudów nie ma. Musi coś siedzieć w tym przełączniku. Może ma jakaś sekwencje mechaniczna do przełączania kierunku.


P.S wyrzuć to czym mierzysz i weź normalny miernik i pomierz napięcia i przejścia w tym łączniku.

Podaj dokładny symbol tego łącznika albo zdjęcie pleców. Simon 54 to cała seria
Ostatnio zmieniony wt paź 26, 2021 2:02 pm przez robertklepacki94, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”