SUPLA & QNAP

tijo
Posts: 22
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Tue Feb 13, 2018 10:37 am

jeszcze jedno....ktore porty trzeba przekierowac do połaczenia esp z zewnatrz?
User avatar
pzygmunt
Posts: 3173
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Feb 13, 2018 11:31 am

2015, 2016 TCP
tijo
Posts: 22
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Tue Feb 13, 2018 3:00 pm

pzygmunt wrote:
Tue Feb 13, 2018 11:31 am
2015, 2016 TCP
A czy to czasem nie porty do aplikacji mobilnej? Po przekierowaniu tych portów apka mi się zaczęła łączyć z serwerem, a esp ni w ząb...

70fd12c6cddc supla/supla-cloud "docker-php-entrypoin" 43 hours ago Up 40 hours 0.0.0.0:9998->80/tcp, 0.0.0.0:9999->443/tcp supla_supla-cloud_1
5bd1a6e49d26 supla/supla-server "/usr/bin/server-entr" 43 hours ago Up 40 hours 0.0.0.0:2015-2016->2015-2016/tcp supla_supla-server_1
f62010097f72 mysql:5.7.20 "docker-entrypoint.sh" 43 hours ago Up 40 hours 3306/tcp supla_supla-db_1

docker pokazuje takie porty....i takie mam przekierowane...2015-2016 i 3306...
User avatar
fracz
Posts: 702
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Feb 13, 2018 6:39 pm

3306 to port bazy danych. Nie jest on wystawiany na zewnątrz kontenera i nie trzeba go udostępniać na zewnątrz. Tak jak napisał Przemek, do komunikacji są 2015 i 2016, zarowno dla smartfonow jak i urządzeń.
tijo
Posts: 22
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Tue Feb 13, 2018 7:41 pm

a esp radzi sobie z domeną w adresie? czy lepiej wpisać adres w postaci cyfr?
User avatar
fracz
Posts: 702
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Feb 13, 2018 8:58 pm

Radzi sobie
tijo
Posts: 22
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Tue Feb 13, 2018 9:32 pm

Dzięki jeszcze raz za pomoc....jaki ja głupi jestem.....nie usunąłem esp z konta domowego i dlatego nie logował się do konta działkowego.....ale nauka nie poszła w las....ten źle nie robi co nic nie robi....

Drogi kol. @fracz
Możesz mi jeszcze podać jak wylistować userów i jak ich usuwać?
User avatar
fracz
Posts: 702
Joined: Fri Oct 28, 2016 10:56 pm
Location: Rybna

Tue Feb 13, 2018 11:59 pm

tijo
Posts: 22
Joined: Fri Dec 01, 2017 12:44 pm

Wed Feb 14, 2018 12:27 am

fracz wrote:
Tue Feb 13, 2018 11:59 pm
viewtopic.php?p=18514#p18514
Będziesz to rozwijał?
Seba5120
Posts: 274
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Fri Feb 16, 2018 5:08 pm

Macie pomysł dlaczego tutaj mam błąd?

Image

"Coś" się zainstalowało...

Image
Last edited by Seba5120 on Fri Feb 16, 2018 5:11 pm, edited 1 time in total.
Post Reply