Sonoff Dual R2 - on ESP8285 chip

PuteR
Posts: 197
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sat Mar 24, 2018 7:08 pm

Espablo wrote:
Sat Mar 24, 2018 7:05 pm
w zwykłym inCan nie ma takich opcji
hmm w takim razie nie ma na razie opcji by pod duala podpiąć przyciski bistabilne.
Zybi
Posts: 1081
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Sat Mar 24, 2018 8:10 pm

PuteR wrote:
Sat Mar 24, 2018 7:08 pm
Espablo wrote:
Sat Mar 24, 2018 7:05 pm
w zwykłym inCan nie ma takich opcji
hmm w takim razie nie ma na razie opcji by pod duala podpiąć przyciski bistabilne.
Pod button0, który jest na GPIO0 i tak nie należy podpinać przycisku bistabilnego.
Mwisk
Posts: 17
Joined: Thu Nov 23, 2017 9:06 pm

Fri Mar 30, 2018 4:49 pm

Jest szansa na wersje softu z czujnikiem DHT22?
PuteR
Posts: 197
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:07 am

Sun Apr 15, 2018 6:32 pm

Witam, mam taki problem. Wlutowałem do sonofa dual R2 piny VCC, RX, TX, GND i po takim zabiegu nie mogę wprowadzić go w tryb konfiguracji a po podłączeniu zasilania sonoff tez nie regauje. Sprawdziłem piny nigdzie się nie stykają. Mogę wgrać nowe oprogramowanie co już zresztą robiłem ale nic to nie daje. Świeżo po wgraniu nowego softu i odłączeniu od USB również nie wchodzi w tryb konfiguracji, nie widać sieci supla. Przytrzymanie przycisku 5s też nic nie daje. Co mogło się stać?? Czy wlutowanie tych pinów mogło coś uszkodzić??
PioKar
Posts: 36
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Sat Jun 02, 2018 9:49 am

Witam.
Dual z dedykowanym softem od Zybi.
Problem jest w zaniku odczytu z DHT22.
Najszybciej widać to w telefonie a w aplikacji na kompie też czasem widać.
W telefonie co kilka sekund pojawiają się --- a po 2s pojawia się odczyt.
pulupp był 4,7 teraz dałem 3,3 i chyba jest lepiej.
Czujnik jest teraz na kablu ekranowanym bo bez niego odczyt się nie odnajdywał.
Kabel krótki około 70 cm.
Niby jest coraz lepiej ale nie wiem dla czego te odczyty zanikają.
Pozdrawiam.
Piotr.
Kamus125
Posts: 3
Joined: Sat Feb 17, 2018 8:19 am

Mon Jun 04, 2018 10:22 pm

A tak z trochę innej beczki jak przerobić tego sonoffa, że by na wyjściach z przekaźników nie było napięcia tylko zwarcie styków?
Zybi
Posts: 1081
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Mon Jun 04, 2018 10:24 pm

Kamus125 wrote:
Mon Jun 04, 2018 10:22 pm
A tak z trochę innej beczki jak przerobić tego sonoffa, że by na wyjściach z przekaźników nie było napięcia tylko zwarcie styków?
viewtopic.php?f=11&t=3230
Kamus125
Posts: 3
Joined: Sat Feb 17, 2018 8:19 am

Mon Jun 04, 2018 10:43 pm

Zybi wrote:
Mon Jun 04, 2018 10:24 pm
Kamus125 wrote:
Mon Jun 04, 2018 10:22 pm
A tak z trochę innej beczki jak przerobić tego sonoffa, że by na wyjściach z przekaźników nie było napięcia tylko zwarcie styków?
viewtopic.php?f=11&t=3230
Super dzięki za szybką odpowiedź, nawiasem mowiąc mam nieużywanego ROW-02 i tak myślę, że tam podobnie można to zrealizować, czujników otwarcia i temp nie potrzebuje, miałby działać jak przycisk dzwonkowy, pokombinuję jak nie zamówie sonoffa
ogniwo
Posts: 4
Joined: Tue Aug 14, 2018 6:14 pm

Wed Aug 15, 2018 6:08 pm

Czy w tym sprzęcie można na każdy z przekaźników ustawić osobny harmonogram?
Do jednego bym podłączył grzałkę, a do drugiego pompę cyrkulacyjną, tylko każdy z tych sprzętów ma osobny harmonogram. Mogę oczywiście zrobić to na dwóch osobnych sonoffach, ale w sumie jakby się dało na jednym, to by było wygodniej...
PioKar
Posts: 36
Joined: Thu May 03, 2018 5:56 am

Wed Aug 15, 2018 6:55 pm

Da się.
Locked