Sonoff Touch

niss1
Posts: 12
Joined: Sat Dec 23, 2017 11:36 am

Sat Mar 17, 2018 7:36 am

Mój Touch jest taki sam jak na zdjęciu wyżej nr 2
Tylko tam dokładnie nie widzę , nie chcial bym wlutowac się gdzieś indziej, takie to wszystko malutkie😀.
Napisz mi może która to jest nóżka
miko1282
Posts: 196
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm

Sat Mar 17, 2018 8:04 am

Jeśli się nie mylę to tu, lecz może ktoś mnie poprawić
Attachments
IMG_20180317_085850.jpg
IMG_20180317_085850.jpg (796.96 KiB) Viewed 746 times
User avatar
wojtas567
Posts: 988
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Mar 17, 2018 9:02 am

DS podpinasz pog GPIO2 tu masz wyprowadzenia
wg mnie to jest ten pin co przylutowany jest zielony kabelek na zdjęciu powyżej
Pozdrawiam
Wojtek
miko1282
Posts: 196
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm

Sat Mar 17, 2018 9:03 am

wojtas567 wrote:
Sat Mar 17, 2018 9:02 am
DS podpinasz pog GPIO2 tu masz wyprowadzenia
wg mnie to jest ten pin co przylutowany jest zielony kabelek na zdjęciu powyżej
To nie gpio0¿
User avatar
wojtas567
Posts: 988
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Mar 17, 2018 9:06 am

miko1282 wrote:
Sat Mar 17, 2018 9:03 am

To nie gpio0¿
gpio0 jest obok kolejny, zerknij w linka który podałem tam jest opis wyjść.
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
wojtas567
Posts: 988
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Sat Mar 17, 2018 9:10 am

na tamtym zdjęciu może nie koniecznie jest czytelne.
Ten który nie jest przylutowany do płytki to gpio2 obok niego jest gpio0
Attachments
IMG_20171023_185609b.jpg
IMG_20171023_185609b.jpg (391.44 KiB) Viewed 735 times
Pozdrawiam
Wojtek
Maniek913
Posts: 8
Joined: Thu Feb 22, 2018 9:46 pm

Sat Mar 17, 2018 8:50 pm

miko1282 wrote:
Sat Mar 17, 2018 8:04 am
Jeśli się nie mylę to tu, lecz może ktoś mnie poprawić
To nie jest ten pin ,
Zielony kabelek prowadzi do gpio2 - przecież wszystko chyba jasno wyłożyłem w moim opisie kilka postów wyżej. Nie widać :?:
wrobel111
Posts: 24
Joined: Tue Jun 05, 2018 6:13 pm

Sun Jul 22, 2018 9:42 pm

Mam pytanie, dobrze myślę że nie można jednak zmienić logiki podświetlenia przycisku? Przeanalizowałem jak są poprowadzone ścieżki i wydaje mi się że dioda ma wspólny pin z przekaźnikiem

edit: znalazłem takie rozwiązanie : https://evertdekker.com/?p=1002 , trzeba by jedynie zmodyfikować soft
User avatar
wojtas567
Posts: 988
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Mon Jul 23, 2018 9:27 am

W kolejnych wersjach touch-y led od wifi jest pod przyciskami więc są już podświetlone.
Pozdrawiam
Wojtek
wrobel111
Posts: 24
Joined: Tue Jun 05, 2018 6:13 pm

Mon Jul 23, 2018 12:04 pm

Od symbolu wifi jest osobny led, a mi chodzi o tego co podświetla przycisk (jest zintegrowany z dotykiem)
Post Reply