Firmware Multiboard

slawek
Posts: 1667
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Nov 07, 2018 7:19 pm

"GPIO0 -Button Configure (5s)"
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Zari
Posts: 40
Joined: Sun Sep 17, 2017 12:30 pm

Wed Nov 07, 2018 7:27 pm

Połącz GPIO0 na 5 sekund z GND
https://www.google.pl/search?q=shelly+1 ... arbzi7EJM:

Przy czym widzę że powinien być pullup 4,7kOma do 3.3 VCC...
ja zastosowałem przy Shelly 1 soft incan easy i tam o pullupie nie było mowy.
GoldDraker
Posts: 15
Joined: Wed Mar 07, 2018 7:04 pm

Wed Nov 07, 2018 7:48 pm

Jest jakaś szansa żeby dało się ustawić w Sonoff th, gpio 1 lub 3 jako przycisk bo nie wyświetla mi ,, button", żeby tam zmienić, są tylko trzy rodzaje czujników, sensor i external relay.:(?
User avatar
Espablo
Posts: 1185
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Wed Nov 07, 2018 8:01 pm

GoldDraker wrote:
Wed Nov 07, 2018 7:48 pm
Jest jakaś szansa żeby dało się ustawić w Sonoff th, gpio 1 lub 3 jako przycisk bo nie wyświetla mi ,, button", żeby tam zmienić, są tylko trzy rodzaje czujników, sensor i external relay.:(?
Ustaw soft na SONOFF BASIC. Zobacz opis, powinieneś to dopasować do swoich potrzeb.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
arczi@me.com
Posts: 3
Joined: Fri Jun 22, 2018 6:48 am

Wed Nov 07, 2018 8:19 pm

Zari wrote:
Wed Nov 07, 2018 7:27 pm
Połącz GPIO0 na 5 sekund z GND
https://www.google.pl/search?q=shelly+1 ... arbzi7EJM:

Przy czym widzę że powinien być pullup 4,7kOma do 3.3 VCC...
ja zastosowałem przy Shelly 1 soft incan easy i tam o pullupie nie było mowy.
DZIĘKUJE za pomoc wszystko się udalo :-)
GoldDraker
Posts: 15
Joined: Wed Mar 07, 2018 7:04 pm

Thu Nov 08, 2018 3:03 pm

Espablo wrote:
Wed Nov 07, 2018 8:01 pm
GoldDraker wrote:
Wed Nov 07, 2018 7:48 pm
Jest jakaś szansa żeby dało się ustawić w Sonoff th, gpio 1 lub 3 jako przycisk bo nie wyświetla mi ,, button", żeby tam zmienić, są tylko trzy rodzaje czujników, sensor i external relay.:(?
Ustaw soft na SONOFF BASIC. Zobacz opis, powinieneś to dopasować do swoich potrzeb.
w żadnym urządzeniu nie mam do wyboru zewnętrznego przycisku
zobacz na foto co jest przy basicu
Attachments
SUPLA.png
SUPLA.png (90.66 KiB) Viewed 192 times
User avatar
Espablo
Posts: 1185
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Thu Nov 08, 2018 4:22 pm

Button1 to przycisk na module. Zewnętrzny przycisk podłączony jest do GPIO14 - Button2. Musisz sobie go podłączyć i zwierać nim do GND
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
GoldDraker
Posts: 15
Joined: Wed Mar 07, 2018 7:04 pm

Thu Nov 08, 2018 5:20 pm

Espablo wrote:
Thu Nov 08, 2018 4:22 pm
Button1 to przycisk na module. Zewnętrzny przycisk podłączony jest do GPIO14 - Button2. Musisz sobie go podłączyć i zwierać nim do GND
ok nie doczytałem, a więc to mi nie pomoże bo sonoff TH ma w
GPIO14 wlutowane wejście na czujnik temp
Jest opcja w sonoff th wlutować się przycisk ,,wbudowany" i zewnętrznie sterować nim, tylko nie bardzo wiem w które konkretnie nóżki.
Myślałem, że można wybrać sobie ktorym GPIO będzie można dotykać :(
User avatar
Espablo
Posts: 1185
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Thu Nov 08, 2018 6:04 pm

Ok. Na razie nic nie zrobię z tym softem.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
GoldDraker
Posts: 15
Joined: Wed Mar 07, 2018 7:04 pm

Thu Nov 08, 2018 6:05 pm

Espablo wrote:
Thu Nov 08, 2018 6:04 pm
Ok. Na razie nic nie zrobię z tym softem.
Rozumiem
Post Reply