Firmware Multiboard

wsosniak
Posts: 98
Joined: Sat Jun 02, 2018 8:02 am

Thu Dec 06, 2018 10:37 pm

wojtas567 wrote:
Thu Dec 06, 2018 10:15 pm
Wariant A
w B zrobiłeś zwarcie między jednym a drugim GPIO.
Wariant A : jak kontaktron będzie zwarty i nacisne przycisk dzwonkowy to nie bedzie problemu ? wtedy tez bedzie zwarcie pomiedzy dwoma GPIO .
slawek
Posts: 1781
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Thu Dec 06, 2018 10:45 pm

wsosniak wrote:
Thu Dec 06, 2018 10:37 pm
... wtedy tez bedzie zwarcie pomiedzy dwoma GPIO .
Będzie zwarcie do masy - czyli na wejściach logiczne "0" - wszystko OK
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Zybi
Posts: 1128
Joined: Sun Jun 26, 2016 4:24 pm

Thu Dec 06, 2018 10:48 pm

Tak to już jest, że masa zwiera wszystko co jest do niej podłączone ;)
adasio1231@wp.pl
Posts: 15
Joined: Sun Dec 02, 2018 2:34 pm

Fri Dec 07, 2018 9:32 am

Panowie ponawiam pytanie : po wgraniu softu multiboard do sonoff Basic śmiga wszystko ładnie ale nie świeci się dioda sygnalizujaca polaczenie z wifi. czy coś źle zrobiłem? zapala się ona jedynie trzykrotnie jeśli coś zmieniam w ustawieniach itp a na czas pracy z sieci nie świeci się nic. z góry dziękuję za pomoc
Ryrzy
Posts: 32
Joined: Tue Nov 07, 2017 10:40 am

Fri Dec 07, 2018 9:35 am

a jak ustawiłeś leda w ustawieniach? On/Off/Config -> pewnie to ostatnie
User avatar
Espablo
Posts: 1249
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Fri Dec 07, 2018 11:14 am

Zgaszona dioda to normalny objaw dla wszystkich modulów. Nie każdy chce żeby mu dioda po oczach w nocy swiecila
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
adasio1231@wp.pl
Posts: 15
Joined: Sun Dec 02, 2018 2:34 pm

Fri Dec 07, 2018 2:53 pm

nie pamiętam jak ustawiłem. A teraz można jakoś to zmienić? czy trzeba to usunąć z supli i na nowo wgrać?
vajera
Posts: 49
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Fri Dec 07, 2018 3:05 pm

przełącz moduł w tryb konfiguracji, zaloguj się do niego i zmień w ustawieniach
adasio1231@wp.pl
Posts: 15
Joined: Sun Dec 02, 2018 2:34 pm

Fri Dec 07, 2018 3:13 pm

A mogę szybkie przypomnienie jak się wchodziło w ten tryb konfiguracji? bo wiem że ileś tam sekund się trzymało przycisk ale jednocześnie nie wiem czy to trzeba robić na zasilaniu z sieci 230v czy z konfiguratora USB?
Kamus125
Posts: 8
Joined: Sat Feb 17, 2018 8:19 am

Fri Dec 07, 2018 3:59 pm

Witam,
Mam takie pytanko, istnieje możliwość wykorzystania stanów z sensora do scen w supla scripts? Próbuje połączyć przerobionego basica z centrala alarmowa i brakuje mi takiej możliwości, jako button z wyjścia OC centrali działa, ale zjada mi możliwość wejścia do centrali z zewnątrz poprzez przekaźnik, np z czujnika zalania w innym pomieszczeniu.
Post Reply