GUI Generic

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1740
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt lis 27, 2020 6:35 pm

artur_n pisze:
pt lis 27, 2020 4:53 pm
Panowie nie ogarniam jak w tym sofcie przy Sonoff mini skonfigurować przycisk S1/S2. Proszę o podpowiedź.

PS. Po przywróceniu ustawień fabrycznych działa jak należy.
Wg tej rozpiski https://tasmota.github.io/docs/devices/Sonoff-Mini/ to ten przycisk jest na GPIO4.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
uchnast.michal
Posty: 443
Rejestracja: wt cze 04, 2019 11:37 am
Lokalizacja: Czeladź
Kontaktowanie:

sob lis 28, 2020 10:48 am

Cześć, była brana pod uwagę obsługa kart rozszerzeń moduł I2C np. takich: https://pl.aliexpress.com/item/33027164 ... 5c0fFTZwwn?
obraz_2020-11-28_115001.png
obraz_2020-11-28_115001.png (186.86 KiB) Przejrzano 344 razy
e-talking............
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 864
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

sob lis 28, 2020 11:40 am

Dziwna sprawa.
Mam podłączony i zapisany 1 czujnik DS a temperatura z niego wyświetlana jest na dwóch kanałach...
Nie wiem czy nie zrobiło się tak, jak ponownie zapisałem znaleziony czujnik...
GUI-Generic.jpg
GUI-Generic.jpg (25.73 KiB) Przejrzano 332 razy
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 3x SBW-02, 4x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
andrzejano
Posty: 305
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

sob lis 28, 2020 12:07 pm

krycha88 pisze:
śr lis 25, 2020 5:49 pm
Ze względu na to, że nie można aktualizować GUI Generic przez OTA dla pamięci 1MB bo po prostu brakuje pamięci. To za sugestią kolegi @elmaya napisałem prosty uploader softów :)

Soft należy wgrać 2 etapowo.

KROK1.
wgrywamy plik Updater GUI-Generic.bin i czekamy na pojawienie się kolejnego kroku
krok_1.PNG

KROK2.
Wgrywamy soft docelowy
krok_2.PNG

i tyle 8-)

"Updater GUI-Generic" posiada dwa tryby pracy, jeżeli odczytają się poprawnie dane wifi to aktualizacja będzie jak wyżej. Jeżeli z jakiś względów nie odczytają się prawidłowo lub ich brak to stworzy się sieć pod nazwą "Updater SUPLA" do której należy się zalogować i po przez IP: 192.168.4.1 wgrać soft :) Można to wykorzystać to wgrywania innych softów.
Mam komunikat po paru próbach wgrania
Update error: ERROR[4]: Not Enough Space
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 864
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

sob lis 28, 2020 12:10 pm

andrzejano pisze:
sob lis 28, 2020 12:07 pm
Mam komunikat po paru próbach wgrania
Update error: ERROR[4]: Not Enough Space
A na co wciskasz? Może masz 500kB pamięci?
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 1x LIW-01, 3x SBW-02, 4x PNW-01, 1x ROW-01, 1x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07,
2x Sonoff BRIDGE RF 433
andrzejano
Posty: 305
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

sob lis 28, 2020 12:25 pm

Goral64 pisze:
sob lis 28, 2020 12:10 pm
andrzejano pisze:
sob lis 28, 2020 12:07 pm
Mam komunikat po paru próbach wgrania
Update error: ERROR[4]: Not Enough Space
A na co wciskasz? Może masz 500kB pamięci?
stary basic, sam updater sie nie wgrywa, update firmware
krycha88
Posty: 1098
Rejestracja: pt lis 16, 2018 7:25 am

sob lis 28, 2020 1:14 pm

andrzejano pisze:
sob lis 28, 2020 12:25 pm
Goral64 pisze:
sob lis 28, 2020 12:10 pm
andrzejano pisze:
sob lis 28, 2020 12:07 pm
Mam komunikat po paru próbach wgrania
Update error: ERROR[4]: Not Enough Space
A na co wciskasz? Może masz 500kB pamięci?
stary basic, sam updater sie nie wgrywa, update firmware
W początkowych kompilacjach była źle przydzielona pamięć i stad ten problem. Zrobiłem wersje jeszcze mniejszą która tworzy tylko sieć AP. Jeżeli ona się nie zmieści to tylko programator i wgranie softu ponownie - prawdopodobnie i tak będziesz musiał skonfiguruj urządzenie ponownie.
Załączniki
GUI-GenericUpdaterMini.zip
(175.75 KiB) Pobrany 34 razy
elmaya
Posty: 1113
Rejestracja: śr cze 27, 2018 5:48 pm
Lokalizacja: Sevilla

sob lis 28, 2020 1:20 pm

andrzejano pisze:
sob lis 28, 2020 12:07 pm

Mam komunikat po paru próbach wgrania
Update error: ERROR[4]: Not Enough Space
have you restarted the sonoff between attempts?
once it shows you "ERROR [4]: Not Enough Space" you have to restart before trying again.
andrzejano
Posty: 305
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

sob lis 28, 2020 3:48 pm

elmaya pisze:
sob lis 28, 2020 1:20 pm
andrzejano pisze:
sob lis 28, 2020 12:07 pm

Mam komunikat po paru próbach wgrania
Update error: ERROR[4]: Not Enough Space
have you restarted the sonoff between attempts?
once it shows you "ERROR [4]: Not Enough Space" you have to restart before trying again.
Tak
abudabdi new
Posty: 10
Rejestracja: ndz lis 08, 2020 7:27 am

sob lis 28, 2020 4:16 pm

Witam byłaby możliwość dodania jakiegoś czujnika ciśnienia wody by monitorować ciśnienie ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”