ZAMEL - ZAPROSZENIE DO TESTÓW DIW-01

Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1369
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

czw kwie 15, 2021 12:07 pm

pzygmunt pisze:
czw kwie 15, 2021 12:00 pm
Przez cały czas gdy migała dioda nie było połączenia z serwerem ?
W widzisz, tego nie sprawdziłem :(
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 2x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11159
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw kwie 15, 2021 12:09 pm

Z aktualizacją ESP nigdy nie było problemu dlatego stawiam, że komunikacja z serwerem była. Po nawiązaniu połączenia wystartowała aktualizacja STM-a i tam coś nie przeszło.
Patryk
Posty: 1413
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

czw kwie 15, 2021 12:10 pm

pzygmunt pisze:
czw kwie 15, 2021 12:09 pm
Po nawiązaniu połączenia wystartowała aktualizacja STM-a i tam coś nie przeszło.
Zgadza się.
Awatar użytkownika
Goral64
Posty: 1369
Rejestracja: pt gru 27, 2019 6:22 pm

czw kwie 15, 2021 12:11 pm

Zróbcie fake update i przejdziemy ścieżkę jeszcze raz ze zwróceniem uwagi na wszystkie checkpointy ;)
RPi4: Supla Cloud + Supla Scripts + Proxy + Let's Encrypt
1x MEW-01, 3x LIW-01, 3x SBW-02, 5x PNW-01, 2x ROW-01, 2x ROW-02, 2x ROW-04m, 2x ROW-07, 1x DIW-01
2x Sonoff BRIDGE RF 433
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 11159
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw kwie 15, 2021 12:15 pm

Kolejny update i tak jest zaplanowany wtedy sprawdzimy jeszcze raz.
Awatar użytkownika
Demolkaa
Posty: 235
Rejestracja: czw paź 11, 2018 8:42 pm
Lokalizacja: Twardowice

czw kwie 15, 2021 2:07 pm

Ja aktualizowalem wczoraj. I po ustawieniu uptate na yes i wyjsciu z konfigu dioda szybko migała nie bylo polaczenia z siecia. Po tym zgasła i nic sie nie działo. Wyłącznik działał po staremu. Odłączyłem zasilanie i włączyłem dioda znowu migała szybko. Po zakończeniu moduł działał prawidłowo. W sprzedaży w instrukcji powinna byc taka informacja dodana jak coś.
Drugie pytanie czy wejscie w konfig na przycisku monostabilnym idzie wejsc bo ja nie umiałem albo robilem cos nie tak. Dopiero nacisniecie przycisku na module wszedłem w konfig
Patryk
Posty: 1413
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

czw kwie 15, 2021 2:14 pm

Demolkaa pisze:
czw kwie 15, 2021 2:07 pm
Drugie pytanie czy wejscie w konfig na przycisku monostabilnym idzie wejsc ...
Oczywiście.
10 x "kliknąć"
Patryk
Posty: 1413
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm
Lokalizacja: Rybnik

czw kwie 15, 2021 2:24 pm

Demolkaa pisze:
czw kwie 15, 2021 2:07 pm
W sprzedaży w instrukcji powinna byc taka informacja dodana jak coś.
viewtopic.php?p=94721#p94721
rav.b
Posty: 234
Rejestracja: pn lis 26, 2018 9:09 am
Lokalizacja: Niepołomice/Lipnica Mała
Kontaktowanie:

sob kwie 17, 2021 7:03 pm

I kiedy dostępny w sklepach?
https://www.youtube.com/watch?v=z999fIP ... e=youtu.be
4x SRW-01, 4x ROW-02, 2x LIW-01, 1x ROW-02m, 1x ROW-01/16A, 1x ROW-01, 1x SLW-01, 1x SLW-02, 1x MEW-01, 1x PNW-01, 2x Heatpol Home+, 1x Sonoff mini
adrian4477
Posty: 6
Rejestracja: ndz sie 23, 2020 10:00 am

pn kwie 19, 2021 12:29 pm

miroph pisze:
czw kwie 15, 2021 11:11 am
Chciałbym zaczerpnąć więcej informacji odnośnie niepowodzenia przy aktualizacji. W jakich warunkach była wykonywana. Czy przy włączonym oświetleniu czy przy wyłączonym? Czy sterownik był używany podczas aktualizacji? Czy po aktualizacji ESP, a przed aktualizacją STMa była przerwa w miganiu diody, czy od razu przeszedł do kolejnej aktualizacji? Każda wskazówka będzie na wagę złota, ponieważ nie potrafię odtworzyć problemu po mojej stronie.
Mój moduł jeszcze niezaktualizowany, także gdybyś chciał odtworzyć jakiś scenariusz to daj znać ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”