SUPLA dla ITEAD SONOFF

Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7778
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw maja 26, 2016 12:39 pm

Udostępniłem właśnie firmware dla "Uniwersalnego przełącznika Sanoff" firmy ITEAD.

https://github.com/SUPLA/ESP8266/tree/master/sonoff
https://www.youtube.com/watch?v=jO9yX2QVeoY
penio
Posty: 2
Rejestracja: pn maja 16, 2016 7:34 pm

czw maja 26, 2016 1:27 pm

Witam czy można podpiąć czujnik temp?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7778
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw maja 26, 2016 1:29 pm

Tak. W ten sposób:
https://www.itead.cc/sonoff-th.html

Tylko trzeba lekko firmware zmodyfikować.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7778
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw maja 26, 2016 2:43 pm

Na szybko wrzuciłem obsługę DS18B20 na RX-ie
penio
Posty: 2
Rejestracja: pn maja 16, 2016 7:34 pm

czw maja 26, 2016 7:54 pm

super
vcompl
Posty: 156
Rejestracja: pn kwie 11, 2016 1:32 pm

pt maja 27, 2016 1:07 pm

Firmware działa (testowałem bez termometru)

Choć przyznam, ze choć obudowa całkiem estetyczna to wszystko bardzo delikatne.

A widać to na fimiku, złącza do sieci po przykręcaniu przekrzywione. Tak miałem i u siebie - przykręcajcie ostrożnie ;)
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7778
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt maja 27, 2016 1:23 pm

Ze złączami się zgadza, ale za tą cenę...
vcompl
Posty: 156
Rejestracja: pn kwie 11, 2016 1:32 pm

sob maja 28, 2016 6:52 am

" ale za tą cenę..." - to stary dylemat, jak zakup lichej szynki za 5zł/kg z dyskontowego marketu ;)

Na szczęście np reflektory LED to teraz moce 20, 30W, zamontować, nie ruszać i broń Boże nie przepuszczać prądu kilka A (gdyby to przechodziło badania nikt by im nie zezwolił napisać obciążenie do 10A!!) ;)
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

pn maja 30, 2016 7:13 pm

Załadowałem firmware do SONOFF-a (próbowałem oba z DS i bez DS-a). Dioda miga na zielono. połączyłem się z AP, wpisałem dane, klikam zapisz i od razu dostaję komunikat "Error" w przeglądarce.
W ruterze nie widać nowego klienta wifi.

Coś dziwnie szybko pojawia się "Error", jakby dane nie przechodziły walidacji. Moduł pozostaje w trybie AP. Jakieś sugestie ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7778
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt maja 31, 2016 6:44 am

Sprawdź co leci na konsolę.
Upewnij się czy przy flash-owaniu wszystko ustawiłeś poprawnie.
ODPOWIEDZ