SUPLA dla ITEAD SONOFF

Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

pt wrz 23, 2016 2:05 pm

zadziałało wgrałęm jeszcze raz soft dziękuje za pomoc
pater
Posty: 5
Rejestracja: pt sie 26, 2016 12:27 pm

pn paź 10, 2016 9:15 am

pzygmunt pisze:SONOFF średnio się nadaje do zastosowań dopuszkowych. Chip na płycie nie jest ekranowany. Nie ma też tam gasika na wyjściu.
A czy istnieje cos gotowego na esp do puszki oprócz projektu naszego kolegi Espablo ? Szczerze aktualnie nie mam czasu na zabawę z elektroniką i szukam gotowego przetestowanego rozwiązania gotowego do wgrania driverów SUPLA i konfiguracji (coś właśnie jak SONOFF ale z myslą o montażu w puszce)
JaX
Posty: 13
Rejestracja: czw wrz 15, 2016 1:27 pm

pn paź 10, 2016 7:30 pm

Zamel podjaął się tego zadania: viewtopic.php?f=11&t=282
itii
Posty: 1
Rejestracja: sob paź 15, 2016 3:30 pm

sob paź 15, 2016 3:32 pm

Nie posiadam komputera z windowsem i nie znam sie na programowaniu ale chciałbym podłączyć swojego sonoffa do supla. Można gdzieś to odpłatnie zrobić?
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

sob paź 15, 2016 4:48 pm

Na Allegro są zaprogramowane moduły.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7717
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz paź 16, 2016 12:36 pm

itii pisze:Nie posiadam komputera z windowsem i nie znam sie na programowaniu ale chciałbym podłączyć swojego sonoffa do supla. Można gdzieś to odpłatnie zrobić?
Ile masz tych modułów ? Możesz podesłać to Ci je przeprogramuje.
panpiotus
Posty: 8
Rejestracja: pn wrz 05, 2016 8:06 am

sob paź 29, 2016 8:37 pm

Czy jest możliwość zgrania oryginalnego firmwareu z sonoffa?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7717
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz paź 30, 2016 9:15 am

Osobiście nigdy nie sprawdzałem.

./esptool.py read_flash
Zybi
Posty: 1434
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

ndz paź 30, 2016 1:34 pm

pzygmunt pisze:Osobiście nigdy nie sprawdzałem.

./esptool.py read_flash
Właśnie przetestowałem to z sonoof-em i wgraną Suplą, tj.

- zgrałem z sonnoff-a firmware z Suplą
- skasowałem firmware na sonoff-ie
- wgrałem wcześniej zgrany soft do sonoff-a

... i działa

Jak podlutuję goldpiny do sonnoff-a z oryginalnym softem to też sprawdzę.
okos
Posty: 69
Rejestracja: śr lip 13, 2016 6:18 am

ndz paź 30, 2016 1:59 pm

Witam, czy ktoś z Was posiada soft do podwójnego sonoffa ?
http://elty.pl/pl/p/Sonoff-Dual-WiFi-Wi ... witch/1871
ODPOWIEDZ