SUPLA dla ITEAD SONOFF
Witam Wszystkich,0xFF pisze:Załadowałem firmware do SONOFF-a (próbowałem oba z DS i bez DS-a). Dioda miga na zielono. połączyłem się z AP, wpisałem dane, klikam zapisz i od razu dostaję komunikat "Error" w przeglądarce.
W ruterze nie widać nowego klienta wifi.
Coś dziwnie szybko pojawia się "Error", jakby dane nie przechodziły walidacji. Moduł pozostaje w trybie AP. Jakieś sugestie ?
To mójpierwszy post na forum

0xFF czy może udało się Tobie rozwiązać ten problem?
Mam identyczny.
Jakie parametry ustawiacie przy flashowaniu ?
Może to są jakieś wersje z mniejszym flashem ? Jaki macie symbol układu. Czy w konsoli przy zapisie wyskakuje jakiś błąd ?
Wieczorem sprawdzę czy jest jakaś informacja na układzie. Z tego co pamiętam jest nadrukowane Sonoff V1.0 .
Kupiony w Elty.
Błędów nie było w konsoli, dla pewności mogę jeszcze raz zflashować układ.
Mam wrażenie, że problem leży raczej po stronie dostępu do mojej sieci. SSID i hasło podaje prawidłowe, lecz może z jakiś innych powodów router go nie wpuszcza. Wieczorem pobawię się tym.
Kupiony w Elty.
Błędów nie było w konsoli, dla pewności mogę jeszcze raz zflashować układ.
Mam wrażenie, że problem leży raczej po stronie dostępu do mojej sieci. SSID i hasło podaje prawidłowe, lecz może z jakiś innych powodów router go nie wpuszcza. Wieczorem pobawię się tym.
Tak, po flashowaniu tym narzędziem zadziałało: https://github.com/nodemcu/nodemcu-flasher i działa bez problemu.Shifter pisze:Witam Wszystkich,0xFF pisze:Załadowałem firmware do SONOFF-a (próbowałem oba z DS i bez DS-a). Dioda miga na zielono. połączyłem się z AP, wpisałem dane, klikam zapisz i od razu dostaję komunikat "Error" w przeglądarce.
W ruterze nie widać nowego klienta wifi.
Coś dziwnie szybko pojawia się "Error", jakby dane nie przechodziły walidacji. Moduł pozostaje w trybie AP. Jakieś sugestie ?
To mójpierwszy post na forum
0xFF czy może udało się Tobie rozwiązać ten problem?
Mam identyczny.