SUPLA dla ITEAD SONOFF

Rlech
Posty: 7
Rejestracja: sob cze 25, 2016 7:15 am

sob cze 25, 2016 8:00 am

Super! Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.
Shifter
Posty: 10
Rejestracja: sob cze 18, 2016 1:23 pm

śr cze 29, 2016 5:50 am

0xFF pisze:Załadowałem firmware do SONOFF-a (próbowałem oba z DS i bez DS-a). Dioda miga na zielono. połączyłem się z AP, wpisałem dane, klikam zapisz i od razu dostaję komunikat "Error" w przeglądarce.
W ruterze nie widać nowego klienta wifi.

Coś dziwnie szybko pojawia się "Error", jakby dane nie przechodziły walidacji. Moduł pozostaje w trybie AP. Jakieś sugestie ?
Witam Wszystkich,
To mójpierwszy post na forum :)

0xFF czy może udało się Tobie rozwiązać ten problem?
Mam identyczny.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10563
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 29, 2016 6:57 am

Jakie parametry ustawiacie przy flashowaniu ?
Shifter
Posty: 10
Rejestracja: sob cze 18, 2016 1:23 pm

śr cze 29, 2016 7:07 am

pzygmunt pisze:Jakie parametry ustawiacie przy flashowaniu ?
Baudrate: 115200
Flash Size: 1MByte
Flash speed: 40Mhz
SPI Mode: QIO

sonoff_eagle.flash.bin 0x00000
sonoff_eagle.irom0text.bin 0x40000

Flashowane ESP FLASH DOWNLOAD TOOL
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10563
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr cze 29, 2016 7:20 am

Może to są jakieś wersje z mniejszym flashem ? Jaki macie symbol układu. Czy w konsoli przy zapisie wyskakuje jakiś błąd ?
Shifter
Posty: 10
Rejestracja: sob cze 18, 2016 1:23 pm

śr cze 29, 2016 7:32 am

Wieczorem sprawdzę czy jest jakaś informacja na układzie. Z tego co pamiętam jest nadrukowane Sonoff V1.0 .
Kupiony w Elty.

Błędów nie było w konsoli, dla pewności mogę jeszcze raz zflashować układ.

Mam wrażenie, że problem leży raczej po stronie dostępu do mojej sieci. SSID i hasło podaje prawidłowe, lecz może z jakiś innych powodów router go nie wpuszcza. Wieczorem pobawię się tym.
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

śr cze 29, 2016 4:58 pm

Shifter pisze:
0xFF pisze:Załadowałem firmware do SONOFF-a (próbowałem oba z DS i bez DS-a). Dioda miga na zielono. połączyłem się z AP, wpisałem dane, klikam zapisz i od razu dostaję komunikat "Error" w przeglądarce.
W ruterze nie widać nowego klienta wifi.

Coś dziwnie szybko pojawia się "Error", jakby dane nie przechodziły walidacji. Moduł pozostaje w trybie AP. Jakieś sugestie ?
Witam Wszystkich,
To mójpierwszy post na forum :)

0xFF czy może udało się Tobie rozwiązać ten problem?
Mam identyczny.
Tak, po flashowaniu tym narzędziem zadziałało: https://github.com/nodemcu/nodemcu-flasher i działa bez problemu.
Shifter
Posty: 10
Rejestracja: sob cze 18, 2016 1:23 pm

śr cze 29, 2016 8:09 pm

Działa!!! Dzięki Panowie za zaangażowanie :)
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

śr cze 29, 2016 8:51 pm

Co pomogło ?
Shifter
Posty: 10
Rejestracja: sob cze 18, 2016 1:23 pm

czw cze 30, 2016 5:17 am

Tak jak napisałeś, zflashowałem jeszcze raz tylko przez Nodemcu Flasher.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”