SUPLA dla ITEAD SONOFF

0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

czw cze 30, 2016 1:57 pm

Trochę to dziwne, że różne softy flashują ESP z różnym efektem.
Shifter
Posty: 10
Rejestracja: sob cze 18, 2016 1:23 pm

pn lip 04, 2016 9:50 am

Mnie też to zdziwiło, ale jak widać na naszych przykładach jest to możliwe. Ciekawe czy inni też mają takie doświadczenia.
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

pn lip 04, 2016 1:37 pm

alv
Posty: 74
Rejestracja: sob lip 09, 2016 11:36 am

sob lip 09, 2016 11:56 am

Super rzecz, miałem sam robić taki moduł do włącznika światła, a tu gotowe rozwiązanie. W mojej wersji dodałem tylko włącznik zwierny http://img.alv.waw.pl/images/2016/07/09 ... 125853.jpg
Rlech
Posty: 7
Rejestracja: sob cze 25, 2016 7:15 am

sob lip 09, 2016 8:14 pm

alv pisze:Super rzecz, miałem sam robić taki moduł do włącznika światła, a tu gotowe rozwiązanie. W mojej wersji dodałem tylko włącznik zwierny http://img.alv.waw.pl/images/2016/07/09 ... 125853.jpg
Mógłbyś wrzucić fotkę jak to podłączyłeś w środku? Tez tak chce zrobić jak dotrą do mnie zamówione sonoffy, a nie chce czegoś spie...
alv
Posty: 74
Rejestracja: sob lip 09, 2016 11:36 am

sob lip 09, 2016 9:41 pm

Rlech pisze:
alv pisze:Super rzecz, miałem sam robić taki moduł do włącznika światła, a tu gotowe rozwiązanie. W mojej wersji dodałem tylko włącznik zwierny http://img.alv.waw.pl/images/2016/07/09 ... 125853.jpg
Mógłbyś wrzucić fotkę jak to podłączyłeś w środku? Tez tak chce zrobić jak dotrą do mnie zamówione sonoffy, a nie chce czegoś spie...
Ja zwieram na dolnych nóżkach tego switcha dużego. Nie mam zdjęcia a już zamknąłem obudowę. Schemat powinien wystarczyć.
https://www.itead.cc/media/wysiwyg/Prod ... f-view.png
alv
Posty: 74
Rejestracja: sob lip 09, 2016 11:36 am

ndz lip 10, 2016 12:08 pm

Mam dziwny przypadek, możecie potwierdzić czy u was również występuje? Mianowicie, czasem podczas używania funkcji "Włącz" w aplikacji na androida światło zapala się i szybko gaśnie, trzeba wtedy kliknąć jeszcze raz. Co ciekawe, problem nie występuje przy fizycznym przycisku oraz przy zasilaniu 5V.
Zastanawiam się czy jest to problem po stronie oprogramowania, czy może wada urządzenia?
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 335
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

ndz lip 10, 2016 12:45 pm

alv pisze:Mam dziwny przypadek, możecie potwierdzić czy u was również występuje? Mianowicie, czasem podczas używania funkcji "Włącz" w aplikacji na androida światło zapala się i szybko gaśnie, trzeba wtedy kliknąć jeszcze raz. Co ciekawe, problem nie występuje przy fizycznym przycisku oraz przy zasilaniu 5V.
Zastanawiam się czy jest to problem po stronie oprogramowania, czy może wada urządzenia?
nie tylko na androidzie na ios to samo mam
Shifter
Posty: 10
Rejestracja: sob cze 18, 2016 1:23 pm

pn lip 11, 2016 6:17 am

U mnie na androidzie działa prawidłowo.
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

pn lip 11, 2016 6:25 am

alv pisze:[...] przy zasilaniu 5V.
?
Co oznacza, że problem nie występuje przy zasilaniu 5V ? Przy podczepieniu zewnętrznego zasilania ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”