Sonoff - timer & PIR

Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pn paź 16, 2017 6:58 am

ale można tak zrobić, że ten czas ustawia się na stronie konfiguracyjnej modułu
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Jeki87
Posty: 84
Rejestracja: śr cze 21, 2017 10:29 am

pn sty 08, 2018 8:28 pm

Pytanko
Można pod jednego sonoffa podłączyć więcej czujników PIR jak wtedy wyglądał by układ
Zybi
Posty: 1436
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pn sty 15, 2018 11:12 pm

Modyfikacja układu podłączenia czujki PIR z blokadą.

Nawet bez blokady zalecam podłączenie poprzez transoptor, a sam transoptor należy umieścić jak najbliżej wejścia wyzwalającego układu.
.
Załączniki
Sonoff_PIR_.jpg
Sonoff_PIR_.jpg (25.03 KiB) Przejrzano 2777 razy
Jeki87
Posty: 84
Rejestracja: śr cze 21, 2017 10:29 am

wt sty 16, 2018 1:00 pm

pytanko
jest w sonoff wyjscie 5v do zasilenia pir
czy trzeba zorganizowac z innego zródła
Sibikk
Posty: 301
Rejestracja: pn lis 07, 2016 12:42 pm
Lokalizacja: Katowice

wt sty 16, 2018 1:05 pm

Jeki87
Posty: 84
Rejestracja: śr cze 21, 2017 10:29 am

wt sty 16, 2018 3:23 pm

Super
Dziekuje
Zybi
Posty: 1436
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt lut 16, 2018 9:28 pm

Znalazłem w końcu czujkę PIR odporną na zakłócenia od promieniowanie Wi-Fi.
Czujka firmy RobotDyn, a tu można ją kupić w przestępnej cenie:

http://propix.com.pl/pl/p/PIR-czujnik-p ... botDyn/886

HC-SR501 nie polecam do tego projektu.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt lut 16, 2018 9:45 pm

No to super. Jak się sprawuje? Właśnie się zastanawiałem nad czujnikiem PIR.
Testowałeś zasięg?
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zybi
Posty: 1436
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt lut 16, 2018 10:04 pm

W warunkach domowych ruch wykrywa z 8 m
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt lut 16, 2018 10:52 pm

u mnie salon ma 5x5m wiec powinie dać rade
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zablokowany