Firmware dla kontrolera RGBWW H801

Zybi
Posty: 1431
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

czw lut 01, 2018 8:24 pm

Niestety moduł H801 jest bardzo kapryśny.
Trudno wprowadzić go w tryb flashowania, a i z termometrem jest czasami problem.
Nie jest to wina softu w tym zakresie, bo jest on, że tak powiem typowy.
U mnie termometr działa, a do flashowania mam opracowaną metodę.
Także należy eksperymentować z tym termometrem, może napięcie nie 3V3 lecz 5V lub inny rezystor pociągający.
andras
Posty: 263
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

czw lut 01, 2018 9:52 pm

Na drugim module termometr działa bez problemu :)
rrk
Posty: 23
Rejestracja: czw gru 15, 2016 9:38 am

pn lut 19, 2018 10:56 am

Czy jest możliwość aby włącznik fizyczny zapalał ostanie ustawienia sterownika ?
chodzi o to żeby nie zapalić włącznikiem taśmy maksymalnie rozjaśnionej tylko z ostatnich ustawień,
no chyba że można dwa przyciski fizyczne zastosować.
bicker
Posty: 346
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

śr lut 21, 2018 9:16 am

i czy można dołożyć możliwość zmieny z button na switch
bicker
Posty: 346
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

pt lut 23, 2018 6:25 am

a ja mam kolejny problem...
po założeniu okazuje się, że sterownik działa dziwnie, z aplikacji jeszcze da się włączyc wyłączyć, al eprzycisk fizyczny tak jakby działał a raczej nie działa....

wydaje mi się, że jak miałem krótkie przewody od sterownika do taśmy LED działało dobrze, po założeniu na miejsce - przewody ok 3 m. prawie nie działa, o ile da się włączyć przyciskiem tak wyłączyć się nie da....

zasilacz ok 2A, LED 1,8 m.
sprawdzałem na 2 zasilaczach...

jeden sterownik niechcący spaliłem (jak ktoś chce do testów, mogę wysłać, zwrot kosztów wysyłki)

w czym może być problem, gdzie szukać ...
Zoft od Zybiego...
andras
Posty: 263
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

pt lut 23, 2018 7:47 am

Potwierdzam , mam tak samo :(
Zybi
Posty: 1431
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt lut 23, 2018 8:00 am

A dajcie dodatkowy rezystor pull-up na pin sterujący, bo może w układzie "wisi" w powietrzu.
andras
Posty: 263
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

pt lut 23, 2018 12:17 pm

Mam rezystor 4,7 i jest to samo
Zybi
Posty: 1431
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

pt lut 23, 2018 6:09 pm

andras
Posty: 263
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

pt lut 23, 2018 6:28 pm

A możesz napisać jak to podłączyć ? :)
ODPOWIEDZ