Firmware dla kontrolera RGBWW H801

User avatar
slawek
Posts: 2209
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Sep 20, 2016 4:58 pm

alv wrote:Wgrałem ponownie oprogramowanie do h801, bez czyszczenia i działa z wprowadzonymi wcześniej credenials. Wgrywałem 5 razy, więc to nie mógł być problem konwertera, chyba, że jest wybitnie niedoskonały...
Na konsoli było widać jak coś leci w pętli (nieczytelne)
Prędkość dla konsoli tzw. natywna, lub jak kto woli "chińska" to 74880... przynajmniej u mnie tak działa.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
User avatar
nowy1
Posts: 322
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Tue Sep 20, 2016 5:00 pm

nowy1 wrote:
alv wrote:Wgrałem ponownie oprogramowanie do h801, bez czyszczenia i działa z wprowadzonymi wcześniej credenials. Wgrywałem 5 razy, więc to nie mógł być problem konwertera, chyba, że jest wybitnie niedoskonały...
Na konsoli było widać jak coś leci w pętli (nieczytelne)

Mam dokładnie to samo wgrywa sie oprogramowanie bez problemu ale mruga tylko dioda i nie widac wifi

jak to rozwiązałęś ?
Dokładnie tak samo jak ty zrobiłem

wpierw wgrałem rgbw_wroom_user1.1024.new.2.bin ustawiem po wifi wszelkie dane i wgrałem dopiero h801_user1.1024.new.2.bin

i zaczęło działać
alv
Posts: 74
Joined: Sat Jul 09, 2016 11:36 am

Tue Sep 20, 2016 5:44 pm

slawek wrote: Prędkość dla konsoli tzw. natywna, lub jak kto woli "chińska" to 74880... przynajmniej u mnie tak działa.
Tak sprawdzałem.
nowy1 wrote: Dokładnie tak samo jak ty zrobiłem

wpierw wgrałem rgbw_wroom_user1.1024.new.2.bin ustawiem po wifi wszelkie dane i wgrałem dopiero h801_user1.1024.new.2.bin

i zaczęło działać
Czyli jednak to nie problem z moim konwerterem.
User avatar
nowy1
Posts: 322
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Mon Nov 28, 2016 1:16 pm

Czy jest możliwość by H801 pamiętał sstotnią konfigurację ?

Bo jak mi się rozłączy połączenie z suplą cloud ( przy zmianie i restarcie) ty wyłączają mi sie diody .
User avatar
pzygmunt
Posts: 6598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Nov 30, 2016 6:59 am

Uwzględnię to w kolejnej wersji
User avatar
nowy1
Posts: 322
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Fri Dec 16, 2016 10:32 am

pzygmunt wrote:Uwzględnię to w kolejnej wersji

Często zdarza sie ,że nawet jak nie jest załączony H801 to miga diodami rgb rozumiem,e jak by tracił połaczenie z suplą-cloud

ale leży on od routera 0,5 metra stale jestem połączony do internetu ,jak moge zdiagnozować ten problem ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Dec 16, 2016 10:39 am

Raczej to nie to. Najprawdopodobniej sie po prostu sypie.
User avatar
nowy1
Posts: 322
Joined: Fri Jul 01, 2016 11:51 am
Location: Warszawa

Fri Dec 16, 2016 10:51 am

pzygmunt wrote:Raczej to nie to. Najprawdopodobniej sie po prostu sypie.

Ale mam to na dwóch modułach,

czy na dziś jest jakiś sprawdzony sprzęt do RGB ?
User avatar
pzygmunt
Posts: 6598
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Dec 16, 2016 11:25 am

Ja nie mam.
ecogadzet
Posts: 11
Joined: Sat Nov 12, 2016 7:10 pm

Sat Dec 24, 2016 9:31 pm

Które ledy rgbw można sterować za pomocą h801. Ws2811 ? Albo 2812 ?
Post Reply