Firmware dla kontrolera RGBWW H801

Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

wt wrz 20, 2016 4:58 pm

alv pisze:Wgrałem ponownie oprogramowanie do h801, bez czyszczenia i działa z wprowadzonymi wcześniej credenials. Wgrywałem 5 razy, więc to nie mógł być problem konwertera, chyba, że jest wybitnie niedoskonały...
Na konsoli było widać jak coś leci w pętli (nieczytelne)
Prędkość dla konsoli tzw. natywna, lub jak kto woli "chińska" to 74880... przynajmniej u mnie tak działa.
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

wt wrz 20, 2016 5:00 pm

nowy1 pisze:
alv pisze:Wgrałem ponownie oprogramowanie do h801, bez czyszczenia i działa z wprowadzonymi wcześniej credenials. Wgrywałem 5 razy, więc to nie mógł być problem konwertera, chyba, że jest wybitnie niedoskonały...
Na konsoli było widać jak coś leci w pętli (nieczytelne)

Mam dokładnie to samo wgrywa sie oprogramowanie bez problemu ale mruga tylko dioda i nie widac wifi

jak to rozwiązałęś ?
Dokładnie tak samo jak ty zrobiłem

wpierw wgrałem rgbw_wroom_user1.1024.new.2.bin ustawiem po wifi wszelkie dane i wgrałem dopiero h801_user1.1024.new.2.bin

i zaczęło działać
alv
Posty: 74
Rejestracja: sob lip 09, 2016 11:36 am

wt wrz 20, 2016 5:44 pm

slawek pisze: Prędkość dla konsoli tzw. natywna, lub jak kto woli "chińska" to 74880... przynajmniej u mnie tak działa.
Tak sprawdzałem.
nowy1 pisze: Dokładnie tak samo jak ty zrobiłem

wpierw wgrałem rgbw_wroom_user1.1024.new.2.bin ustawiem po wifi wszelkie dane i wgrałem dopiero h801_user1.1024.new.2.bin

i zaczęło działać
Czyli jednak to nie problem z moim konwerterem.
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

pn lis 28, 2016 1:16 pm

Czy jest możliwość by H801 pamiętał sstotnią konfigurację ?

Bo jak mi się rozłączy połączenie z suplą cloud ( przy zmianie i restarcie) ty wyłączają mi sie diody .
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7683
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr lis 30, 2016 6:59 am

Uwzględnię to w kolejnej wersji
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

pt gru 16, 2016 10:32 am

pzygmunt pisze:Uwzględnię to w kolejnej wersji

Często zdarza sie ,że nawet jak nie jest załączony H801 to miga diodami rgb rozumiem,e jak by tracił połaczenie z suplą-cloud

ale leży on od routera 0,5 metra stale jestem połączony do internetu ,jak moge zdiagnozować ten problem ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7683
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt gru 16, 2016 10:39 am

Raczej to nie to. Najprawdopodobniej sie po prostu sypie.
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

pt gru 16, 2016 10:51 am

pzygmunt pisze:Raczej to nie to. Najprawdopodobniej sie po prostu sypie.

Ale mam to na dwóch modułach,

czy na dziś jest jakiś sprawdzony sprzęt do RGB ?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7683
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt gru 16, 2016 11:25 am

Ja nie mam.
ecogadzet
Posty: 11
Rejestracja: sob lis 12, 2016 7:10 pm

sob gru 24, 2016 9:31 pm

Które ledy rgbw można sterować za pomocą h801. Ws2811 ? Albo 2812 ?
ODPOWIEDZ