Firmware dla kontrolera RGBWW H801

mihu
Posty: 139
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

pn wrz 17, 2018 7:12 pm

może takie ustawienia

boot_v1.5.bin--------->0x00000
h801_user1.1024.new.2.bin---->0x01000
esp_init_data_default.bin---->0xfc000

BAUDRATE: 115200
Flash Size: 1MByte (8Mbit)
Flash speed: 40Mhz
SPI Mode: DIO
Gucio2607.
Posty: 449
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pn wrz 17, 2018 7:22 pm

To ile tych plików wgrywamy bo wszedzie do pobrania sa dwa?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7742
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pn wrz 17, 2018 7:32 pm

Wgraj 3. Trzeci to ustawienia domyślne chip-u, dla wszystkich kompilacji takie same.
Gucio2607.
Posty: 449
Rejestracja: wt sie 22, 2017 1:56 pm

pn wrz 17, 2018 8:03 pm

Skąd ten trzeci pobrać?
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 1x sonoff gate, 1x Yunshan, 2x H801, 7x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2221
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn wrz 17, 2018 8:07 pm

Gucio2607. pisze:
pn wrz 17, 2018 8:03 pm
Skąd ten trzeci pobrać?
Przeczytaj FAQ... ;)
https://redirect.viglink.com/?format=go ... efault.bin
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
Lector
Posty: 488
Rejestracja: pt lis 17, 2017 2:26 pm
Lokalizacja: Poznań
Kontaktowanie:

śr wrz 19, 2018 7:00 am

Czy powyższy firmware jest bez efektu mrugania gdy rozłączy z serwerem lub z WiFi?

Wczoraj była chyba jakaś awaria Orange i padł net w domu LTE, również z komórek nie działał.
W nocy musiałem wstawać i rozłączać zasilanie od paska, bo miałem dyskotekę w sypialni.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7742
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 19, 2018 8:04 am

Nie. Tego nie wyeliminuję z tą elektroniką. Oprogramowanie jak nie ma wifi co jakiś czas się celowo restartuje. Można wyłączyć ten restart ale wtedy lubi się samo wifi zawiesić. WIęc masz do wyboru mruganie albo... możliwą zwiechę... mogę Ci udostępnić też tą drugą wersję.
szym3k
Posty: 178
Rejestracja: pn maja 15, 2017 10:32 am

śr wrz 19, 2018 7:06 pm

Czy jest opcja aby H801 obsłużył taśmę CCT? Zależy mi na ciepłym oraz zimnym świetle.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7742
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr wrz 19, 2018 7:09 pm

Tak. Zostawiasz włączone tylko kanały W
ODPOWIEDZ