ZAMEL przyłącza się do projektu

Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

wt paź 04, 2016 5:08 pm

chętnie kupił bym testowo jeden moduł
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt paź 04, 2016 5:16 pm

nowy1 pisze:chętnie kupił bym testowo jeden moduł
Będzie pula testowa rozlosowana wśród społeczności.
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

wt paź 04, 2016 5:29 pm

CE, podwójna izolacja - produkt wygląda przyzwoicie. To otwiera drogę do profesjonalnego rynku. Ciekawe jak skalkulują cenę finalnej wersji.
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

wt paź 04, 2016 5:30 pm

pzygmunt pisze:
nowy1 pisze:chętnie kupił bym testowo jeden moduł
Będzie pula testowa rozlosowana wśród społeczności.

Super :)

mam w domu osiem działających urządzeni z zainstalowaną suplą :)

zbieram sie do nagrania filmu na yt
0xFF
Posty: 308
Rejestracja: sob lut 20, 2016 8:54 pm

wt paź 04, 2016 6:35 pm

Warto pomyśleć o uproszczeniu samego procesu instalacji takich i przyszłych modułów.
Dla mnie dobrym rozwiązaniem byłoby dodanie unikatowego QR-kodu na obudowie urządzenia (i na ulotce).
A instalację zamknąć w 3 krokach:
1. W aplikacji wybieramy "Dodaj urządzenie".
2. Skanujemy kamerką telefonu kod 2D z urządzenia.
3. Mamy urządzenie w SUPLA.

Oczywiście cała magia dzieje się między punktem 2 i 3, czyli aplikacja wyszukuje SSID modułu, łączy się z modułem, zapisuje dane konfiguracyjne...

Wiem, że nie jest to proste i nawet tego nie potrzebuję, ale docelowy użytkownik oczekujący rozwiązania plug&play lub instalator podłączający kolejne gniazdo na pewno doceni taką opcję.
Ostatnio zmieniony pn paź 10, 2016 7:42 pm przez 0xFF, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

wt paź 04, 2016 6:48 pm

0xFF pisze:Warto pomyśleć o uproszczeniu samego procesu instalacji takich i przyszłych modułów.
Dla mnie dobrym rozwiązaniem byłoby dodanie unikatowego QR-kodu na obudowie urządzenia (i na ulotce).
A instalację zamknąć w 3 krokach:
1. W aplikacji wybieramy "Dodaj urządzenie".
2. Skanujemy kamerką telefonu kod 2D z urządzenia.
3. Mamy urządzenie w SUPLA.

Oczywiście cała magia dzieje się miedzy punktem 2 i 3, czyli aplikacja wyszukuje SSID modułu, łączy się z modułem, zapisuje dane konfiguracyjne...

Wiem, że nie jest to proste i nawet tego potrzebuję, ale docelowy użytkownik oczekujący rozwiązania plug&play lub instalator podłączający kolejne gniazdo na pewno doceni taką opcję.
Bardzo dobry pomysł i jest do "przeskoczenia".
Zybi
Posty: 1448
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

śr paź 05, 2016 7:31 am

Moduł Zamel-a coś mi przypomina - tu wersja dwukanałowa

EDIT: z braku miejsca załącznik usunięto
Awatar użytkownika
nowy1
Posty: 322
Rejestracja: pt lip 01, 2016 11:51 am
Lokalizacja: Warszawa

śr paź 05, 2016 8:07 am

Zybi pisze:Moduł Zamel-a coś mi przypomina - tu wersja dwukanałowa

mam nadzieje że cena bedzie lepsza :)

http://www.ebay.ch/itm/121994221538
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1465
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

śr paź 05, 2016 8:17 am

Zybi pisze:Moduł Zamel-a coś mi przypomina - tu wersja dwukanałowa
Faktycznie podobne.
Zastanawiam się czy Zamel przewidział zmianę softu. Wgrywanie swoich wersji.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7982
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

śr paź 05, 2016 8:33 am

Espablo pisze:
Zybi pisze:Moduł Zamel-a coś mi przypomina - tu wersja dwukanałowa
Faktycznie podobne.
Zastanawiam się czy Zamel przewidział zmianę softu. Wgrywanie swoich wersji.
Raczej nie. Tu już wchodzą kwestie gwarancji i prawne związane z wprowadzaniem produktów na rynek UE.
ODPOWIEDZ