ZAMEL przyłącza się do projektu

bMind
Posty: 31
Rejestracja: pt kwie 01, 2016 11:33 am

czw paź 20, 2016 11:13 am

Super wiadomości! Po dłuższej przerwie, kiedy się nie śledziło jak projekt się rozwija miło zobaczyć taki progress :)

Mam więc pytanie jeśli o Zamelu mówimy. Będę wymieniał swoje przekaźniki bistabilne (BIS-411) właśnie na produkty Zamela. Czy powinienem patrzeć na jakieś konkretne modele jeśli chciałbym je spiąć z Suplą? Jesteście w stanie mi coś podpowiedzieć?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9145
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 20, 2016 11:32 am

bMind pisze:Super wiadomości! Po dłuższej przerwie, kiedy się nie śledziło jak projekt się rozwija miło zobaczyć taki progress :)

Mam więc pytanie jeśli o Zamelu mówimy. Będę wymieniał swoje przekaźniki bistabilne (BIS-411) właśnie na produkty Zamela. Czy powinienem patrzeć na jakieś konkretne modele jeśli chciałbym je spiąć z Suplą? Jesteście w stanie mi coś podpowiedzieć?
To zależy co dokładnie potrzebujesz. Na razie Zamel wprowadzi do oferty tylko kilka produktów opartych o Suplę.
bMind
Posty: 31
Rejestracja: pt kwie 01, 2016 11:33 am

czw paź 20, 2016 11:45 am

Tak naprawdę opcji włącz/wyłącz. Plus ewentualnie potem współpracy z resztą rupieci Zamela jakie mam czyli ściemniaczami DIM-20 oraz zestawu RDP-11 i RNM-10 do sterowania taśmami led RGB.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9145
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

czw paź 20, 2016 11:54 am

Lista przewidzianych modułów o których wiem:

jednokanałowy moduł do puszkowy
dwukanałowy moduł do puszkowy
sterownik rolet
sterownik RGB
moduł bramowy
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1993
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw paź 20, 2016 4:30 pm

Witam
po małych modyfikacjach do RDP-11 można zaaplikować esp12
Pozdrawiam
Wojtek
maciekelga
Posty: 54
Rejestracja: wt sie 23, 2016 10:46 am

wt paź 25, 2016 5:55 am

wojtas567 pisze:Witam
po małych modyfikacjach do RDP-11 można zaaplikować esp12
Hej,
powiesz coś wiecej?
Mam sporo różnych modułów Zamela z serii Exta...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1993
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

wt paź 25, 2016 6:55 am

maciekelga pisze: powiesz coś wiecej?
Mam sporo różnych modułów Zamela z serii Exta...
Cześć
przy modułach zasilanych z 12V to wystarczy odłączyć zasilanie od procesora, nadajnika i wyjścia od procesora oryginalnego.
ESP12 podpinasz na 4 drucikach przy jednym wyjściu ledowym, czyli zasilanie +/- jest 3,3V, sterowanie, wyjście i gotowe moduł mieści się bez problemu.
Komplikuje się trochę sytuacja w modułach zasilanych z 230V bo oryginalna przetwornica jest za słaba do modułu ESP12 i trzeba ją przerobić.
W tej wersji przeróbka chyba już się przestaje opłacać chyba że ktoś zrobiłby to prościej i taniej. Ja u siebie zmieniłem przetwornicę na mocniejszą, dławik i kondensator, przy wersji z dwoma przekaźnikami nie bardzo jest miejsce na ESP12E, moduł ESP01 wejdzie bez kołków, reszta podłączenia podobnie jak w poprzedniej wersji.
Pozdrawiam
Wojtek
JaX
Posty: 13
Rejestracja: czw wrz 15, 2016 1:27 pm

pt lis 04, 2016 6:25 pm

Coś się ruszyło w temacie modułów wykonanych przez Zamela? :D chętnie zakupiłbym do testów
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 9145
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt lis 04, 2016 6:51 pm

JaX pisze:Coś się ruszyło w temacie modułów wykonanych przez Zamela? :D chętnie zakupiłbym do testów
Jeszcze nie są dostępne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”