Sonoff Dual R2 - on ESP8285 chip

Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

śr mar 14, 2018 10:26 am

Przeczytałem całość, ale nie wiem czy dobrze rozumiem. Mam do tego modułu wgrać soft in-can??
augusto
Posty: 25
Rejestracja: ndz gru 10, 2017 2:44 pm

ndz mar 18, 2018 1:59 pm

tak...
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

pn mar 19, 2018 7:33 pm

Ok wgrałem soft inCan, wszystko ładnie pięknie ale jak go ustawić żeby przyciski działały jako bistabilne?? Pomoże ktoś??
augusto
Posty: 25
Rejestracja: ndz gru 10, 2017 2:44 pm

czw mar 22, 2018 6:45 pm

Tak jak wszędzie, wejdź w tryb konfiguracji i tam masz, 10x ten przycisk jaki ustawiłeś pod CFG
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob mar 24, 2018 10:10 am

no właśnie o to mi chodzi jak to ustawić w trybie konfiguracji. Zostawiłem wszystko domyślnie, a zmieniłem tylko przyciski z button na switch i po podłączeniu przycisku nic się nie dzieje.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob mar 24, 2018 4:33 pm

PuteR pisze:
sob mar 24, 2018 10:10 am
Zostawiłem wszystko domyślnie, a zmieniłem tylko przyciski z button na switch i po podłączeniu przycisku nic się nie dzieje.
Jaki soft wgrałeś? W sofcie inCan oraz inCan-Easy nie ma opcji przełączania "button na switch"
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob mar 24, 2018 5:14 pm

Wgrałem dokładnie ten soft https://github.com/Espablo/SUPLA_Firmwa ... inCan-Easy
a chodziło mi o te ustawienie na scryne, Butonn type i ustawiłem bistabile ale nic to nie daje czy powinieniem coś więcej zmienić??

no inna sprawa że jak po wgraniu wejdę w konfigurację, tak później już nie mogę 10x przycisk nie działa. Radzę se przez wyczyszczenie i wgranie na nowo softu ale to droga na około i trochę uciążliwa.
Załączniki
scren.jpg
scren.jpg (114.03 KiB) Przejrzano 1952 razy
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob mar 24, 2018 5:48 pm

Ten soft jest jeszcze w fazie testu i nie wszystko działa tak jak powinno.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 594
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob mar 24, 2018 6:49 pm

aha czyli ustawiłem ok, ale ta opcja jest nie dopracowana czy tak?? Czy na zwykłym inCan będzie to działało??
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

sob mar 24, 2018 7:05 pm

w zwykłym inCan nie ma takich opcji
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Zablokowany