SUPLA & QNAP

Trantitel
Posty: 33
Rejestracja: pn gru 17, 2018 7:31 am

pt kwie 24, 2020 12:03 pm

Witam wszystkich,
jestem w Supli nowy, sterowniki jadą, zabrałem się za kontener na Qnapie.
Kontener działa, smartfon sie połączył (czyli porty ok). W sieci lokalnej działa dostęp https po dowolnym IP_Qnapa:9999 (mam 2 porty LAN). Z zewnątrz jest dostępny po moim IP publicznym. Przekierowałem port 9999, łączy się, ale wywala błąd certyfikatu SSL, normalne.
Czyli jest nieźle :)
Teraz schody czyli domena. Mam na Qnapie podpiętą swoją subdomenę typu nas.domena.pl + SSL LetsEncrypt dla tej subdomeny (wszystko tak jak Qnap daje, bez dodatkowych softów). Na Qnapa wchodzę przez wspomnianą subdomenę (port 443 przekierowany na IP Qnapa). Czy mogę ten sam certyfikat wykorzystać w kontenerze supli?

Ewentualnie inny SSL (np. dla supla.domana.pl) i łączyć się z tą subdomeną na odpowiednim porcie (przekierowanym na port 9999 Qnapa).
Trantitel
Posty: 33
Rejestracja: pn gru 17, 2018 7:31 am

pt kwie 24, 2020 1:11 pm

OK, podrzuciłem pliki certyfikatu do ssl/cloud, restart i działa od strzału. Pytanie tylko czy się będzie odnawiać?
gladi
Posty: 22
Rejestracja: sob maja 23, 2020 5:18 pm

czw gru 03, 2020 4:26 pm

czy może ktoś podpowie jak uruchomić suple na qnapie z amr bo stałem się szczęśliwym posiadaczem takowego i wiem że przez ContainerStation chyba się nie da ,ale może przez shh, czy robi sie to podobnie jak na malince ?, obecnie mam suple postawioną na rasberry pi zero
Dziesio
Posty: 1
Rejestracja: pt gru 04, 2020 10:52 am

pt gru 04, 2020 11:09 am

Odpaliłem supla-cloud na QNAP bez większego problemu, jednak aplikacja na Androidzie nie chce się połączyć (wisi na 'łączenie'). Chcę używać supli tylko w sieci lokalnej, więc próbowałem połączenia po HTTP. Po HTTPS (bez żadnego certyfikatu) również bez skutku. Czy to faktycznie wina braku certyfikatu i aplikacja wymusza połączenie HTTPS?
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 10123
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

pt gru 04, 2020 11:26 am

Podstawowe połączenie leci na porcie 2016. Ikony i dane do wykresów ładowane są po https-ie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nowości”