SUPLA & QNAP

User avatar
pzygmunt
Posts: 4229
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Feb 16, 2018 5:11 pm

Container Station -> Diennik zdarzeń
Seba5120
Posts: 292
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Fri Feb 16, 2018 5:13 pm

Coś takiego mam:

Code: Select all

Background task error for application supla: Creating supla_supla-db_1 ... 
 [3A[2K
Creating supla_supla-db_1 ... [32mdone[0m
[3BCreating supla_supla-server_1 ... 
 [2A[2K
Creating supla_supla-server_1 ... [32mdone[0m
[2BCreating supla_supla-cloud_1 ... 
 [1A[2K
Creating supla_supla-cloud_1 ... [31merror[0m
[1B ERROR: for supla_supla-cloud_1 Cannot start service supla-cloud: driver failed programming external connectivity on endpoint supla_supla-cloud_1 (0b2ee0f8b374b8618390dfd0f05912823518d02544f8d9595627892ec2513b9b): Error starting userland proxy: listen tcp 0.0.0.0:8080: listen: address already in use ERROR: for supla-cloud Cannot start service supla-cloud: driver failed programming external connectivity on endpoint supla_supla-cloud_1 (0b2ee0f8b374b8618390dfd0f05912823518d02544f8d9595627892ec2513b9b): Error starting userland proxy: listen tcp 0.0.0.0:8080: listen: address already in use Encountered errors while bringing up the project.
Image
User avatar
pzygmunt
Posts: 4229
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Fri Feb 16, 2018 5:23 pm

Już coś masz na porcie 8080. Musisz wybrać inny port.
Seba5120
Posts: 292
Joined: Mon Oct 31, 2016 1:33 pm

Fri Feb 16, 2018 5:38 pm

No faktycznie qnap n tym porcie działa.
Zainstalowałem, tylko zamiast ustawić ip które podałem przy instalacji przekierował na ip lokalne qnapa (.150) i działa z portem https ustawionym podczas instalacji.
Z suplą łącze się poprzez:

Code: Select all

ip_qnapa:https podczas instalacji
Dlaczego nie wchodzi po IP ustawionym podczas instalacji?

Image
jayckop
Posts: 2
Joined: Sun Feb 18, 2018 9:01 pm

Sun Feb 18, 2018 9:02 pm

Witam

Czy to musi być jakaś konkretna wersja QNAP'a czy damy rade to zrobić na każdym sprzęcie?
User avatar
pzygmunt
Posts: 4229
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Mon Feb 19, 2018 11:04 am

jayckop wrote:
Sun Feb 18, 2018 9:02 pm
Witam

Czy to musi być jakaś konkretna wersja QNAP'a czy damy rade to zrobić na każdym sprzęcie?
Wersja posiadająca "Container Station"
marcinus
Posts: 3
Joined: Wed Mar 07, 2018 8:50 pm

Thu Mar 08, 2018 2:01 pm

Contener Station mają tylko droższe wersje Qnapa z procesorami w architekturze ARM. Mój prosty TS-112 niestety nie ma takich cudów ;)
dudu
Posts: 53
Joined: Sun Feb 25, 2018 8:54 pm

Mon Mar 19, 2018 7:17 pm

No właśnie ja też mam słabego Qnap TS212P bez container station. Ale ma IFTTT Agent. Da się to do czegoś wykorzystać? Obecnie to mój Backup-NAS z 2-ma dyskami po 2TB w Raid.
User avatar
pzygmunt
Posts: 4229
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Tue Mar 20, 2018 10:39 am

dudu wrote:
Mon Mar 19, 2018 7:17 pm
No właśnie ja też mam słabego Qnap TS212P bez container station. Ale ma IFTTT Agent. Da się to do czegoś wykorzystać? Obecnie to mój Backup-NAS z 2-ma dyskami po 2TB w Raid.
Sprawdzałeś czy z konsoli możesz doinstalować docker-a ?
dudu
Posts: 53
Joined: Sun Feb 25, 2018 8:54 pm

Tue Mar 20, 2018 11:33 am

Yyy... Nie. Nie umiem ale szybko się nauczę 😀 Muszę trochę o tym poczytać. Jak ktoś ma jakieś linki z instrukcją to chętnie do nich zajrzę. Jak nie to poszukam i dam znać co wyszło.
Post Reply