Page 6 of 9

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Fri Oct 26, 2018 9:31 am
by fracz
Nie instaluj z DockerHuba, bo niestety te kontenery osobno się nie dogadają. Musisz użyć dostarczonej konfiguracji.

Po skonfigurowaniui dostępu do repo pod Create powinnien być kontener do zainstalowania. https://youtu.be/vxiEpM_r98w?t=78

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Fri Oct 26, 2018 9:54 am
by maroko
Robię identycznie jak na filmie.

Mam dostęp do repo (na jednym ze screenów widać), ale nie znajduje mi Supli. Tak jakby repo był pusty.

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Fri Oct 26, 2018 1:29 pm
by lesny8
qnap.jpg
Kilka klawiszy i cztery kliknięcia...
qnap.jpg (65.51 KiB) Viewed 2156 times
Nie zrobiłem screenów przejścia przez konfigurator, ale jest to tak jak na filmie
qnap_.jpg
Zainstalowane
qnap_.jpg (59.51 KiB) Viewed 2156 times

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Fri Oct 26, 2018 5:19 pm
by maroko
U mnie tego nie wyszukuje. Uwierzcie mi, robię jak należy. Zmieniałem już wersje QTS na 3 różne, przywracałem QNAPa do ustawień fabrycznych. Nie jest to też problem przeglądarki ani sieci. Podłączam pod 3 różne sieci, 3 różne przeglądarki.
Ciekawostką jest to, że po aktualizacji do QTS 4.3.5 nie ma już Container Station (potwierdziłem to też w serwisie qnap) - wróciłem do QTS 4.3.4, następnie do 4.3.3.
Jest to qnap TS228 - czy próbował ktoś na tym modelu? Czy jest możliwe zainstalowanie inną drogą..?
Dołączam screeny dla potwierdzenia.
qnap11.png
qnap11.png (52.73 KiB) Viewed 2135 times
qnap12.png
qnap12.png (49.12 KiB) Viewed 2135 times

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Fri Oct 26, 2018 5:27 pm
by fracz
Może coś poaktualizowali... @pzygmunt, możesz sprawdzić wersję QNAPa z filmiku?

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Fri Oct 26, 2018 5:29 pm
by pzygmunt
Już mam tam inną.

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Fri Oct 26, 2018 6:10 pm
by maroko
W Container Station jest możliwość wgrania obrazu. Z tym, że zapewne w tym obrazie będą już ustawienia sieci i kont. Czy jest możliwość zmiany tych danych już po wgraniu?

@lesny8 - jaki masz model QNAP i jaki system QTS?

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Sun Oct 28, 2018 9:36 am
by maroko
Panowie (i Pani jeśli się jakaś tu kręci :)) jestem skłonny kupić kolejnego QNAPa. Czy ktoś mógłby jasno wskazać na jakim u niego działa docker? I najlepiej na jakim systemie QTS?

Dzięki

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Sun Oct 28, 2018 10:55 am
by lesny8
maroko wrote:
Fri Oct 26, 2018 6:10 pm
@lesny8 - jaki masz model QNAP i jaki system QTS?
Musiałeś chyba edytować ten post, bo jak go czytałem to nie widziałem pytania, ale info o modyfikacji brak hmm.. dziwne. Odpowiedziałbym wcześniej ;)
Wcześniejsze moje screeny z instalacji są z takiego modelu i z takiej wersji jak poniżej
qnap-ts-453u.jpg
qnap-ts-453u.jpg (7.92 KiB) Viewed 2065 times
ale do domu to raczej sobie takiego kloca nie kupuj, chyba, że masz szafę rakową :)
W domu mam takiego z nowsża wersją QTS
qnap-ts-253Be.jpg
qnap-ts-253Be.jpg (7.16 KiB) Viewed 2065 times
i też parkuje kontenery bez problemu, więc nie wiem co jest nie tak z tym Twoim sprzętem/softem
qnap.jpg
qnap.jpg (57.47 KiB) Viewed 2065 times

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Sun Oct 28, 2018 12:39 pm
by maroko
Dzięki za odpowiedź.
Zanim jednak kupię kolejnego NASa zapytam jeszcze czy isnieje możliwość zaimportowania obrazu? Czy po jego zaimportowaniu jest mozliwa zmiana ustawień sieciowych? Jeśli tak to skąd wziąć obraz lub czy jest ktoś chętny na udostępnienie :roll: ?