Page 7 of 9

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Sun Oct 28, 2018 5:06 pm
by fracz
Ale obraz czego?

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Sun Oct 28, 2018 5:52 pm
by maroko
Jest możliwość wyeksportowania obrazu kontenera z Container Station.

https://www.qnap.com/solution/container_station/pl-pl/

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Fri Nov 02, 2018 7:14 pm
by maroko
Wyszło, że problem leżał w QNAP. Po zakupie 253Be-4G kontener wstaje i mogę podłączyć się do clouda przez www.

Czy miał ktoś problem z dodaniem urządzenia? Po wpisaniu danych ESP dostaje adres IP i podłącza się do sieci, jednak nie może wskoczyć do clouda. Testowałem na kilku firmware.

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Sat Nov 03, 2018 9:14 am
by fracz
Rejestracja urządzeń aktywna? Jaki last state w urządzeniu? Jak po nieudanej rejestracji wejdziesz raz jeszcze na stronę konfiguracji modułu to tam będzie napisane z czym miał problem.

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Mon Nov 05, 2018 9:31 am
by maroko
Rejestracja urządzeń aktywna.
LAST STATE: Domain not found
Może chodzi o port logowania do clouda? Działa mi tylko na 9999 (taki sam jak niżej 9999:443).

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Mon Nov 05, 2018 9:44 am
by pzygmunt
Domain not fount oznacza, że wprowadzasz adres serwera (domenę), który nie istnieje.
Wprowadź adres IP

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Mon Nov 05, 2018 10:11 am
by maroko
Działam tylko i wyłącznie na adresacji IP.
Sieć zamknięta (bez dostępu do internetu), QNAP, Cloud, Android i ESP umieszczone w tym samym VLAN. Nie mogę dodać ESP ani androida do clouda (adres serwera nie został znaleziony). Czy porty mogą mieć z tym coś wspólnego? Cloud-a uruchomiłem na 9999 (po kilku próbach tylko na nim zadziałał).

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Mon Nov 05, 2018 10:18 am
by pzygmunt
Urządzenia wykonawcze używają portów 2016 i 2015

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Mon Nov 05, 2018 11:36 am
by maroko
Problem rozwiązany - warto na przyszłość dodać, ESP połączył się z cloudem. W "Rozpocznij tutaj" w cloudzie pojawiał się adres x.x.x.x:port. Połączyłem się bez wpisywania portu. Dzięki za pomoc

Re: SUPLA & QNAP

Posted: Thu Jan 03, 2019 9:43 pm
by plnuker
maroko wrote:
Fri Oct 26, 2018 9:22 am
Cześć, mam problem z instalacją na qnapie.
W container station mimo podanych danych w preferences -> application respository nie wynajduje mi supli do instalacji.
Spróbowałem znaleźć ją ręcznie co się udało, ale mam tylko cloud i server w różnych wersjach.. Brak bazy. Oczywiście nie uruchamia się.
Dlaczego nie mogę znaleźć supli do instalacji po repozytorium?

qnap3.png

qnap1.png

qnap2.png
potwierdzam problem na qnap TS-231P z softem 4.3.6.0805 oraz Container Station V1.9.35.90 - nie wyszukuje aplikacji z tego repo podanego w filmie. Możliwa jest jedynie instalacja z dockerhuba (supla-cloud oraz supla serwer) i lokalnie