Sonoff Touch

nat_tan
Posts: 12
Joined: Fri Jan 18, 2019 5:51 pm

Sun Jan 27, 2019 10:26 pm

Witam,
no masz racje, to skąd mi sie urodzilo to 0x7C000? No poprostu glupota. Nawet manuale ma popisane ze 0xFC000 a tu taki ZONK. Dzięki, nie widzialem tego a drugi dzien siedze nad tym.
Pozdrawiam
nat_tan
User avatar
pzygmunt
Posts: 4847
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Jan 27, 2019 10:28 pm

nat_tan wrote:
Sun Jan 27, 2019 10:26 pm
Witam,
no masz racje, to skąd mi sie urodzilo to 0x7C000? No poprostu glupota. Nawet manuale ma popisane ze 0xFC000 a tu taki ZONK. Dzięki, nie widzialem tego a drugi dzien siedze nad tym.

Ten adres zależy od zadeklarowanej wielkości flasha.
akir
Posts: 50
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Fri Feb 08, 2019 6:22 pm

Jeśli potrzebuje używać sonoff touch 2 przyciskowy jako włącznik rolet. Wgrywam incan easy i wybieram i wybieram jako roller shutter?
Last edited by akir on Sat Feb 09, 2019 3:20 am, edited 1 time in total.
zokopian
Posts: 18
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Fri Feb 08, 2019 7:23 pm

@nat-tan - jeśli chodzi o soft multiboard, to ja nie wgrywałem pliku "esp_init_data_default.bin". Wpierw czyściłem blankiem i potem tylko soft od @espablo. Cztery sztuki tak zrobione i wszystkie śmigają bez zastrzeżeń.
Zainstalowane:
8x Zamel SRW-01, Sonoff TH 10 + AM2301, 4x Sonoff Touch + DS18B20, Sonoff SV + DS18B20, 3x Shelly 1
Post Reply