Sonoff Touch

nat_tan
Posts: 12
Joined: Fri Jan 18, 2019 5:51 pm

Sun Jan 27, 2019 10:26 pm

Witam,
no masz racje, to skąd mi sie urodzilo to 0x7C000? No poprostu glupota. Nawet manuale ma popisane ze 0xFC000 a tu taki ZONK. Dzięki, nie widzialem tego a drugi dzien siedze nad tym.
Pozdrawiam
nat_tan
User avatar
pzygmunt
Posts: 6195
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Jan 27, 2019 10:28 pm

nat_tan wrote:
Sun Jan 27, 2019 10:26 pm
Witam,
no masz racje, to skąd mi sie urodzilo to 0x7C000? No poprostu glupota. Nawet manuale ma popisane ze 0xFC000 a tu taki ZONK. Dzięki, nie widzialem tego a drugi dzien siedze nad tym.

Ten adres zależy od zadeklarowanej wielkości flasha.
akir
Posts: 110
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Fri Feb 08, 2019 6:22 pm

Jeśli potrzebuje używać sonoff touch 2 przyciskowy jako włącznik rolet. Wgrywam incan easy i wybieram i wybieram jako roller shutter?
Last edited by akir on Sat Feb 09, 2019 3:20 am, edited 1 time in total.
zokopian
Posts: 44
Joined: Fri Jan 11, 2019 9:00 pm

Fri Feb 08, 2019 7:23 pm

@nat-tan - jeśli chodzi o soft multiboard, to ja nie wgrywałem pliku "esp_init_data_default.bin". Wpierw czyściłem blankiem i potem tylko soft od @espablo. Cztery sztuki tak zrobione i wszystkie śmigają bez zastrzeżeń.
Zainstalowane:
8x Zamel SRW-01, Zamel SBW-01, Zamel MEW-01, Sonoff TH 10 + AM2301, 4x Sonoff Touch + DS18B20, Sonoff SV + DS18B20, 3x Shelly 1, nodemcu + BME 280, 2x Sonoff POW R2
goofy7
Posts: 21
Joined: Fri Jul 27, 2018 7:15 pm

Fri Mar 08, 2019 6:02 pm

wgrywam rózne softy do tego przełacznika 2 kanałowego t1eu2c i nie działa mi przysick 1 :/ przycisk 2 działa ale jedynka nie załącza nic jedynie zwarcie rezytora r19 do masy załacza przekaźnik, przytrzymanie przycisku dłużej powoduje słyszalne bip do konfiguracji pilota itp. niestety nie zgrałem oryginalnego softu i pewnie już go nie znajdę ktoś wie jak spawdzić co jest nie tak czy soft czy jakieś połączenie ? multibord espeasy tasmota i ciągle to samo
miko1282
Posts: 362
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Fri Mar 08, 2019 6:09 pm

goofy7 wrote:
Fri Mar 08, 2019 6:02 pm
wgrywam rózne softy do tego przełacznika 2 kanałowego t1eu2c i nie działa mi przysick 1 :/ przycisk 2 działa ale jedynka nie załącza nic jedynie zwarcie rezytora r19 do masy załacza przekaźnik, przytrzymanie przycisku dłużej powoduje słyszalne bip do konfiguracji pilota itp. niestety nie zgrałem oryginalnego softu i pewnie już go nie znajdę ktoś wie jak spawdzić co jest nie tak czy soft czy jakieś połączenie ? multibord espeasy tasmota i ciągle to samo
Witaj, to nie soft to wina urządzenia, mialem dokładnie to samo( z telefonu pracowały 2 kanały) a z plytek dotykowych tylko ten po prawej, przy przytrzymaniu lewego było tylko pip, które nie pozwalało na sparowanie pilota, napisałem do nich dostałem zwrot pieniędzy a urządzenie mogłem zatrzymać
goofy7
Posts: 21
Joined: Fri Jul 27, 2018 7:15 pm

Fri Mar 08, 2019 6:19 pm

miko1282 wrote:
Fri Mar 08, 2019 6:09 pm
goofy7 wrote:
Fri Mar 08, 2019 6:02 pm
wgrywam rózne softy do tego przełacznika 2 kanałowego t1eu2c i nie działa mi przysick 1 :/ przycisk 2 działa ale jedynka nie załącza nic jedynie zwarcie rezytora r19 do masy załacza przekaźnik, przytrzymanie przycisku dłużej powoduje słyszalne bip do konfiguracji pilota itp. niestety nie zgrałem oryginalnego softu i pewnie już go nie znajdę ktoś wie jak spawdzić co jest nie tak czy soft czy jakieś połączenie ? multibord espeasy tasmota i ciągle to samo
Witaj, to nie soft to wina urządzenia, mialem dokładnie to samo( z telefonu pracowały 2 kanały) a z plytek dotykowych tylko ten po prawej, przy przytrzymaniu lewego było tylko pip, które nie pozwalało na sparowanie pilota, napisałem do nich dostałem zwrot pieniędzy a urządzenie mogłem zatrzymać
dzięki czyli 2 dni walki na nic :/ i wgranie 50 softów
User avatar
wojtas567
Posts: 1663
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Fri Mar 08, 2019 6:34 pm

Prawdopodobnie na płytce jest źle podłączony GPIO, jest to do uratowania tylko trzeba przeanalizować ścieżki i zobaczyć co tam brakuje.
Pozdrawiam
Wojtek
goofy7
Posts: 21
Joined: Fri Jul 27, 2018 7:15 pm

Fri Mar 08, 2019 8:46 pm

no tak mi się wydaje tylko gdybym miał bardziej rozrysowany schemat to może bym sobie poradził a tak wiem, ze jego koniec to tylko r19 ale nawet nie wiem gdzie dalej za słaby w tym jestem. może gdzieś trafię na schemat pełniejszy
miko1282
Posts: 362
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Fri Mar 08, 2019 8:49 pm

wojtas567 wrote:
Fri Mar 08, 2019 6:34 pm
Prawdopodobnie na płytce jest źle podłączony GPIO, jest to do uratowania tylko trzeba przeanalizować ścieżki i zobaczyć co tam brakuje.
Jesteś pewny ? Przecież słychać pikanie, swojego sprawdzałem na wszystkie sposoby i nic nie pomogło, pilota też nie da rady sparować bo ten dźwięk oznacza kasowanie pilota a nie jego dodawanie(inny czas naciskania) nie miałem możliwość konfiguracji pilota ponieważ w czasie po którym powinien piknąć nie pikał
Post Reply