Sonoff Touch

vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

ndz mar 10, 2019 7:48 pm

faktycznie - lepiej reaguje na dotyk :D
A ja dalej walczę z moim kodem w Arduino i Touchem, żeby działał offline, ale wciąż daleko mi do sukcesu :-( Jak to rozwiązałeś u siebie?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1826
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz mar 10, 2019 8:16 pm

Tu jest to co w .bin
Ten wifimanager jest dosyć ciężki, ja u siebie korzystam bez niego.
Wszystko co jest w tym kodzie było na tym forum już udostępniane jedynie może nie w takiej konfiguracji.
Załączniki
supla_ESP_TOUCHv2_START.rar
(5.69 KiB) Pobrany 85 razy
Pozdrawiam
Wojtek
akir
Posty: 111
Rejestracja: śr lis 07, 2018 7:17 pm

ndz mar 10, 2019 8:33 pm

Świeci w tym sofcie cały czas dioda wifi? Mam toucha 2 gang w którym nie chce świecić przycisk z multiboard.
ErroR
Posty: 14
Rejestracja: śr sty 17, 2018 5:32 pm

ndz mar 10, 2019 8:36 pm

Polepszyłem troszeczkę reakcję na dotyk tym sposobem:
https://www.youtube.com/watch?v=dD1Kvwpd55E

Wgram jeszcze ten nowy soft i zobaczymy jak będzie działać :)


Tak jak mówią koledzy wyżej, aby wejść w tryb konfiguracji wystarczy wcisnąć lewy przycisk na więcej niż 5 sekund. Tak samo jest przy wgrywaniu nowego softu, nie trzeba lutować GIPO0 do masy.
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 298
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

ndz mar 10, 2019 8:43 pm

wojtas567 pisze:
ndz mar 10, 2019 8:16 pm
Tu jest to co w .bin
Ten wifimanager jest dosyć ciężki, ja u siebie korzystam bez niego.
Wszystko co jest w tym kodzie było na tym forum już udostępniane jedynie może nie w takiej konfiguracji.
Witam

czy RF działa na tym sofcie?
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1826
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz mar 10, 2019 8:44 pm

Dioda wifi wcale nie świeci. To jest soft dosyć stary który spore ma braki w stosunku do dzisiejszych dodałem do niego wifimanagera i udostępniłem ale u mnie stabilnie działa wgrywałem soft na GUI ale nie działa tak jakbym chciał i wróciłem do tego.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1826
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

ndz mar 10, 2019 8:45 pm

makrz pisze:
ndz mar 10, 2019 8:43 pm
czy RF działa na tym sofcie?
Nie mam modułu z RF więc nie wiem ale z tego co mówili już wcześniej koledzy soft supli nie ma wpływu na pracę RF to są dwa niezależne sterowniki.
Pozdrawiam
Wojtek
vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

ndz mar 10, 2019 8:51 pm

Dzięki - też nie mogłem dopasować kodu Primary GUI do Sonoffa - to rozwiązanie w oparciu o timer i własną obsługę przycisków wydaje się całkiem stabilne.
Awatar użytkownika
makrz
Posty: 298
Rejestracja: wt lis 27, 2018 1:43 pm
Lokalizacja: Opole

ndz mar 10, 2019 8:54 pm

wojtas567 pisze:
ndz mar 10, 2019 8:45 pm
makrz pisze:
ndz mar 10, 2019 8:43 pm
czy RF działa na tym sofcie?
Nie mam modułu z RF więc nie wiem ale z tego co mówili już wcześniej koledzy soft supli nie ma wpływu na pracę RF to są dwa niezależne sterowniki.
Niby tak. Ale np. na najnowszym multiboardzie nie działa a na starszym działa. Jutro sprawdzę.
muchac35
Posty: 120
Rejestracja: wt sty 01, 2019 1:15 pm

ndz mar 10, 2019 9:40 pm

makrz pisze:
ndz mar 10, 2019 8:54 pm
wojtas567 pisze:
ndz mar 10, 2019 8:45 pm
makrz pisze:
ndz mar 10, 2019 8:43 pm
czy RF działa na tym sofcie?
Nie mam modułu z RF więc nie wiem ale z tego co mówili już wcześniej koledzy soft supli nie ma wpływu na pracę RF to są dwa niezależne sterowniki.
Niby tak. Ale np. na najnowszym multiboardzie nie działa a na starszym działa. Jutro sprawdzę.
Mi nie dziala na multiboard
Chyba ze na jakims starszym sofcie
ODPOWIEDZ