Sonoff Touch

majkel357
Posts: 1
Joined: Wed Sep 19, 2018 6:34 pm

Wed Sep 19, 2018 6:39 pm

Jak podłączyć ten włącznik? Mam trzy żyłowe zasilanie A po podłączeniu światło cały czas miga..
Attachments
15373819567298651243993028712011.jpg
15373819567298651243993028712011.jpg (2.97 MiB) Viewed 480 times
15373819327088189123059794570971.jpg
15373819327088189123059794570971.jpg (3.02 MiB) Viewed 480 times
User avatar
wojtas567
Posts: 1054
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Sep 19, 2018 6:44 pm

Z Twoich zdjęć i opisu to nie wiadomo jak.
Masz wejście neutralny i wejście linie i wyjście linia do oświetlenia nawet jest opisane.
Ważne żebyś znalazł u siebie na którym przewodzie masz linię
Pozdrawiam
Wojtek
User avatar
wojtas567
Posts: 1054
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Wed Sep 19, 2018 6:54 pm

Nie chcę Ci nic sugerować bo wszystko zależy od elektryka który łączył kabelki gdzieś w ścianie.
ale niebieski powinien być neutralny, czarny linia, a żółto-zielony w tym przypadku prawdopodobnie wyjście ALE NIE MUSI TAK BYĆ.
Sam musisz to zmierzyć chociażby neonówką.
Pozdrawiam
Wojtek
slawek
Posts: 1667
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Wed Sep 19, 2018 7:01 pm

Na moje oko nie ma tam zasilania (najprawdopodobniej brak zera) - wg mnie światło zapali się po zwarciu czarnego (fazowy) z niebieskim (wyjście do żarówki - faza) ale oczywiście mogę się mylić
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Gucio2607.
Posts: 265
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Wed Sep 19, 2018 8:05 pm

Jesli w puszce jest tylko jeden przewod 3 żyłowy to na pewno nie ma neutralnego przewodu.
Masz gdzies nad tą puszka jakąś jeszcze gdzie sa polaczone przewody?
User avatar
pzygmunt
Posts: 4229
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Wed Sep 19, 2018 8:12 pm

majkel357 wrote:
Wed Sep 19, 2018 6:39 pm
Jak podłączyć ten włącznik? Mam trzy żyłowe zasilanie A po podłączeniu światło cały czas miga..
viewtopic.php?p=8946#p8946
User avatar
Lector
Posts: 260
Joined: Fri Nov 17, 2017 2:26 pm
Location: Poznań
Contact:

Thu Sep 20, 2018 8:11 am

Widać ze miałeś włącznik, jakie kable były podłączone?
Włącznik był jedno klawiszowy?
Jest to tylko jeden punkt zapalania jednej lampy, czy jeden punkt z wielu?
revoltec112
Posts: 3
Joined: Wed Sep 19, 2018 10:13 pm

Sat Sep 22, 2018 11:37 am

madmanq wrote:
Sun Aug 19, 2018 12:59 pm
Przód
madmanq


Miałem podobną wersje sonoff touch i okazało się że była to płytka 3 warstwowa jak w toim przypadku więc szukał bym po opornikach r18 i te tu w poblirzu jak patrzysz na przód płytki jak tak masz jak na zdjęciu to licząc lewy bok esp 8266 to będzie 2-gi od dołu gpio 0 ale powinien być wpięty opornik i ja miałem na r19 (tam gdzie u ciebie jest r18), Ale ja mam też sonoff touch z jednym dotykiem ale z miejscem na trzy i z rf 433 i tam mam też r19 , szukaj ja r18-r16 - r14 - r15, Pozdrawiam

Ja MA TAK I NA R19
https://user-images.githubusercontent.c ... 0d8b44.jpg
maras
Posts: 58
Joined: Fri Jan 26, 2018 10:10 am

Sat Sep 22, 2018 11:51 am

Image

Image

Kto podpowie jak gdzie podłączyć do T1 czujnik temperatury??
madmanq
Posts: 10
Joined: Wed Jun 13, 2018 6:58 pm

Sun Sep 23, 2018 2:23 pm

revoltec próbowałem jak pisałeś ale nic się nie dzieje, wszystkie rezystory próbowałem i nic
Post Reply