Sonoff Touch

aros
Posts: 1
Joined: Tue Oct 30, 2018 5:19 pm

Tue Oct 30, 2018 5:27 pm

Panowie,

Czy podłączając do sonoff'a przypadkowo odwrotnie L z N uwalę urządzenie?

Pzdr,
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Tue Oct 30, 2018 5:32 pm

aros wrote:
Tue Oct 30, 2018 5:27 pm
Panowie,

Czy podłączając do sonoff'a przypadkowo odwrotnie L z N uwalę urządzenie?

Pzdr,
Nie, ma to tylko takie znaczenie, że jak podłączysz odwrotnie, to będzie ci odłączało (sterowało) zero, a faza będzie stale na odbiorniku
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
soren
Posts: 134
Joined: Mon Jun 04, 2018 7:36 am

Tue Oct 30, 2018 5:32 pm

Nie
User avatar
wojtas567
Posts: 1796
Joined: Sun Apr 03, 2016 7:16 pm
Location: Olsztyn

Tue Oct 30, 2018 6:06 pm

No i ledy będą ci się żarzyły
Pozdrawiam
Wojtek
Darekd
Posts: 6
Joined: Fri Nov 09, 2018 9:06 am

Fri Nov 09, 2018 9:26 am

Witam panowie, potrzebuję do testów oryginalny firmware do takiego toucha jak na zdjęciu
Attachments
IMG_20181109_102323.jpg
IMG_20181109_102323.jpg (4.1 MiB) Viewed 1395 times
miko1282
Posts: 383
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Fri Nov 09, 2018 10:24 am

Darekd wrote:
Fri Nov 09, 2018 9:26 am
Witam panowie, potrzebuję do testów oryginalny firmware do takiego toucha jak na zdjęciu
Orginalny czy od supli ?
Darekd
Posts: 6
Joined: Fri Nov 09, 2018 9:06 am

Fri Nov 09, 2018 10:48 am

Oryginalny od ewelink
Maniek913
Posts: 159
Joined: Thu Feb 22, 2018 9:46 pm

Fri Nov 09, 2018 4:52 pm

Obawiam się że soft ewelinka z innego egzemplarza nic ci nie da - do sonofów można wgrać jedynie soft wcześniej z niego zgrany- prawdopodobnie adres mac urządzenia jest wpisany w kodzie programu.
User avatar
slawek
Posts: 2216
Joined: Mon Mar 14, 2016 11:48 pm
Location: Biała Podlaska

Fri Nov 09, 2018 5:03 pm

Maniek913 wrote:
Fri Nov 09, 2018 4:52 pm
Obawiam się że soft ewelinka z innego egzemplarza nic ci nie da - do sonofów można wgrać jedynie soft wcześniej z niego zgrany- prawdopodobnie adres mac urządzenia jest wpisany w kodzie programu.
A dokładniej ChipID
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Darekd
Posts: 6
Joined: Fri Nov 09, 2018 9:06 am

Fri Nov 09, 2018 5:37 pm

Wiem o tym , ale to właśnie dlatego potrzebuję do testów inny oryginalny wsad, z góry dzięki
Post Reply