Sonoff Touch

miko1282
Posty: 403
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

wt lis 13, 2018 4:57 pm

dodo100 pisze:
wt lis 13, 2018 4:30 pm
Witam mam takiego sonoffa jak na zdjęciu powie mi ktoś gdzie jest GPIO 0 bo przeszukałem wszystko i takiej płytki nieznalazłem
i czy jak wgram multiboad Supla for ESP8266 Firmware v2.7.2 bedzie działało

Obrazek
Obrazek

U ciebie prawdopodobie r19 to bedzie gpio0 tylko przed rezystorem a nie za !
dodo100
Posty: 15
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 8:38 am

wt lis 13, 2018 6:10 pm

tak to wygląda w przybliżeniu


Obrazek
miko1282
Posty: 403
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

wt lis 13, 2018 7:19 pm

dodo100 pisze:
wt lis 13, 2018 6:10 pm
tak to wygląda w przybliżeniu


Obrazek
R19 to będzie gpio0 tylko od esp ! ;)
dodo100
Posty: 15
Rejestracja: sob wrz 22, 2018 8:38 am

wt lis 13, 2018 7:32 pm

ok dzięki sprawdzę a ten soft multiboard można wgrać ??
mihu
Posty: 135
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

pt lis 23, 2018 8:06 pm

panowie działa wam czujnik temperatury?
ja wgrałem multiboad Supla for ESP8266 Firmware v2.7.2

środkowy pin czujnika podpinam pod tx lub rx ale wskazań brak
czujnik 18b20 chyba firma dallas
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1823
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pt lis 23, 2018 8:10 pm

A jak jest w opisie do softu gdzie trzeba go podpiąć?
Pozdrawiam
Wojtek
andras
Posty: 256
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

śr gru 12, 2018 7:01 pm

miko1282 pisze:
czw lut 01, 2018 4:24 pm
Po wygraniu supli przytrzymuje przycisk on pika i wtedy na pilocie klikam przycisk drugi raz pika i jest dodany
Witam

Czy działa u Ciebie pilot na 1 przyciskowym sonofie ? mam na pewno wersję z RF przed wgraniem supli działał a teraz nie ,
niby się programuje bo pika , ale nie działa .
miko1282
Posty: 403
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

śr gru 12, 2018 8:46 pm

Jedno przyciskowego nie mam, supla nie ingeruje w piloty, usuń tego co masz i jeszcze raz go wgraj, każdy sonoff wspierający rf współpracuje z suplą i rf, mam 4ch, basica, i dual touch na żadnym z nich nie ma problemu, ciekawostka, mogę sobie włączać światło pilotem do samochodu :p
andras
Posty: 256
Rejestracja: pt gru 30, 2016 5:51 pm

śr gru 12, 2018 9:03 pm

Jak się usuwa pilota ? Jaki soft wgrywałeś ?
miko1282
Posty: 403
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

czw gru 13, 2018 6:21 am

Musisz przytrztmacy przycisk na sonoff aż usłyszysz 2 piknięcia, wysdy klikasz na pilocie ktory guziki jest zaprogramowany i (ktory chcesz usunąć) a dodajesz podobnie tylko jedno piknięcie
ODPOWIEDZ