Strona 36 z 43

Re: Sonoff Touch

: ndz sty 27, 2019 10:26 pm
autor: nat_tan
Witam,
no masz racje, to skąd mi sie urodzilo to 0x7C000? No poprostu glupota. Nawet manuale ma popisane ze 0xFC000 a tu taki ZONK. Dzięki, nie widzialem tego a drugi dzien siedze nad tym.

Re: Sonoff Touch

: ndz sty 27, 2019 10:28 pm
autor: pzygmunt
nat_tan pisze:
ndz sty 27, 2019 10:26 pm
Witam,
no masz racje, to skąd mi sie urodzilo to 0x7C000? No poprostu glupota. Nawet manuale ma popisane ze 0xFC000 a tu taki ZONK. Dzięki, nie widzialem tego a drugi dzien siedze nad tym.

Ten adres zależy od zadeklarowanej wielkości flasha.

Re: Sonoff Touch

: pt lut 08, 2019 6:22 pm
autor: akir
Jeśli potrzebuje używać sonoff touch 2 przyciskowy jako włącznik rolet. Wgrywam incan easy i wybieram i wybieram jako roller shutter?

Re: Sonoff Touch

: pt lut 08, 2019 7:23 pm
autor: zokopian
@nat-tan - jeśli chodzi o soft multiboard, to ja nie wgrywałem pliku "esp_init_data_default.bin". Wpierw czyściłem blankiem i potem tylko soft od @espablo. Cztery sztuki tak zrobione i wszystkie śmigają bez zastrzeżeń.

Re: Sonoff Touch

: pt mar 08, 2019 6:02 pm
autor: goofy7
wgrywam rózne softy do tego przełacznika 2 kanałowego t1eu2c i nie działa mi przysick 1 :/ przycisk 2 działa ale jedynka nie załącza nic jedynie zwarcie rezytora r19 do masy załacza przekaźnik, przytrzymanie przycisku dłużej powoduje słyszalne bip do konfiguracji pilota itp. niestety nie zgrałem oryginalnego softu i pewnie już go nie znajdę ktoś wie jak spawdzić co jest nie tak czy soft czy jakieś połączenie ? multibord espeasy tasmota i ciągle to samo

Re: Sonoff Touch

: pt mar 08, 2019 6:09 pm
autor: miko1282
goofy7 pisze:
pt mar 08, 2019 6:02 pm
wgrywam rózne softy do tego przełacznika 2 kanałowego t1eu2c i nie działa mi przysick 1 :/ przycisk 2 działa ale jedynka nie załącza nic jedynie zwarcie rezytora r19 do masy załacza przekaźnik, przytrzymanie przycisku dłużej powoduje słyszalne bip do konfiguracji pilota itp. niestety nie zgrałem oryginalnego softu i pewnie już go nie znajdę ktoś wie jak spawdzić co jest nie tak czy soft czy jakieś połączenie ? multibord espeasy tasmota i ciągle to samo
Witaj, to nie soft to wina urządzenia, mialem dokładnie to samo( z telefonu pracowały 2 kanały) a z plytek dotykowych tylko ten po prawej, przy przytrzymaniu lewego było tylko pip, które nie pozwalało na sparowanie pilota, napisałem do nich dostałem zwrot pieniędzy a urządzenie mogłem zatrzymać

Re: Sonoff Touch

: pt mar 08, 2019 6:19 pm
autor: goofy7
miko1282 pisze:
pt mar 08, 2019 6:09 pm
goofy7 pisze:
pt mar 08, 2019 6:02 pm
wgrywam rózne softy do tego przełacznika 2 kanałowego t1eu2c i nie działa mi przysick 1 :/ przycisk 2 działa ale jedynka nie załącza nic jedynie zwarcie rezytora r19 do masy załacza przekaźnik, przytrzymanie przycisku dłużej powoduje słyszalne bip do konfiguracji pilota itp. niestety nie zgrałem oryginalnego softu i pewnie już go nie znajdę ktoś wie jak spawdzić co jest nie tak czy soft czy jakieś połączenie ? multibord espeasy tasmota i ciągle to samo
Witaj, to nie soft to wina urządzenia, mialem dokładnie to samo( z telefonu pracowały 2 kanały) a z plytek dotykowych tylko ten po prawej, przy przytrzymaniu lewego było tylko pip, które nie pozwalało na sparowanie pilota, napisałem do nich dostałem zwrot pieniędzy a urządzenie mogłem zatrzymać
dzięki czyli 2 dni walki na nic :/ i wgranie 50 softów

Re: Sonoff Touch

: pt mar 08, 2019 6:34 pm
autor: wojtas567
Prawdopodobnie na płytce jest źle podłączony GPIO, jest to do uratowania tylko trzeba przeanalizować ścieżki i zobaczyć co tam brakuje.

Re: Sonoff Touch

: pt mar 08, 2019 8:46 pm
autor: goofy7
no tak mi się wydaje tylko gdybym miał bardziej rozrysowany schemat to może bym sobie poradził a tak wiem, ze jego koniec to tylko r19 ale nawet nie wiem gdzie dalej za słaby w tym jestem. może gdzieś trafię na schemat pełniejszy

Re: Sonoff Touch

: pt mar 08, 2019 8:49 pm
autor: miko1282
wojtas567 pisze:
pt mar 08, 2019 6:34 pm
Prawdopodobnie na płytce jest źle podłączony GPIO, jest to do uratowania tylko trzeba przeanalizować ścieżki i zobaczyć co tam brakuje.
Jesteś pewny ? Przecież słychać pikanie, swojego sprawdzałem na wszystkie sposoby i nic nie pomogło, pilota też nie da rady sparować bo ten dźwięk oznacza kasowanie pilota a nie jego dodawanie(inny czas naciskania) nie miałem możliwość konfiguracji pilota ponieważ w czasie po którym powinien piknąć nie pikał