WI-FI BUTTON firmware for SONOFF BASIC

mihu
Posty: 146
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

sob lip 14, 2018 6:17 am

ok wi fi seting zmieniam na swoje dane i hasło
server bez zmian

api url proszę o przykład jak ma się zaczynać początek linijki
api authorizacion proszęo przykład linijki co wpisać ?
Zybi
Posty: 1464
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

sob lip 14, 2018 8:32 am

mihu pisze:
sob lip 14, 2018 6:17 am
...
api url proszę o przykład jak ma się zaczynać początek linijki
api authorization proszę o przykład linijki co wpisać ?
Masz przecież na każdym screen-ie ze strony config-a w wątku.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 807
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob sie 04, 2018 7:48 pm

Czy coś się może pozmieniało w ustawieniach sofotu?? Tak dziwna sytuacja w domu używam dwóch sonoffów z tym sotem oba sterowne z GPIO14. Wszystko działało super, aż pewnego dnia po prostu przestało. Wgrałem ponownie soft i powpisywałem adresy i klucze ale nic to nie dało dalej nie działo. Łączy się z wifi ale scen nie wykonuje?? Ktoś wie czemu może tak się dziać??

Sprawdzałem na NodemCu z sofetm od kolegi Duch_ i tam wszystko działo, więc czemu na sonoffach jest problem??
Zybi
Posty: 1464
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

sob sie 04, 2018 8:23 pm

PuteR pisze:
sob sie 04, 2018 7:48 pm
Czy coś się może pozmieniało w ustawieniach sofotu?? Tak dziwna sytuacja w domu używam dwóch sonoffów z tym sotem oba sterowne z GPIO14. Wszystko działało super, aż pewnego dnia po prostu przestało. Wgrałem ponownie soft i powpisywałem adresy i klucze ale nic to nie dało dalej nie działo. Łączy się z wifi ale scen nie wykonuje?? Ktoś wie czemu może tak się dziać??

Sprawdzałem na NodemCu z sofetm od kolegi Duch_ i tam wszystko działo, więc czemu na sonoffach jest problem??
Sprawdź fingerprint strony https://www.supla.fracz.com
Aktualny to:

69:00:9E:94:5F:2C:F9:C1:E2:2A:AB:76:D6:90:D2:B5:F1:34:50:17

i taki wpisz na stronie konfiguracyjnej modułu ESP.
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 807
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

sob sie 04, 2018 8:40 pm

o i pomogło, często to się zmienia i jak można sprawdzić aktualny??
Rem125
Posty: 32
Rejestracja: pn mar 26, 2018 3:00 pm

sob sie 11, 2018 8:10 am

Zybi pisze:
czw maja 24, 2018 7:44 pm
Udostępniam poniżej firmware skompilowane specjalnie dla Sonoff-a Basic.
Soft umożliwia sterowanie tylko dwiema scenami, ale sądzę że w zupełności to wystarczy, aby mieć wiele zabawy.
Obsługa tak jak opisałem w poście powyżej.

Pełen FingerPrint to:
2D:B6:9A:CF:FC:1E:5D:FE:B4:96:B2:EE:46:F0:1E:4F:59:8D:51:57

Soft wgrywamy pod adres 0x00000
CrystalFreq 26M
SPI SPEED 40Mhz
SPI MODE DOUT
FLASH SIZE 8 Mbit (1MByte)
BAUDRATE 115200
.
Super sprawa właśnie takiego przycisku mi brakowało
przetestowałem u siebie i działa rewelacyjnie
przeszedłem z systemu ZAMELA Exta Free i do niektórych rzeczy się przyzwyczaiłem

Jeszcze jakby zrobić soft na urządzenia z baterią i było by świetnie.

Może ZAMEL do swojego przycisku ściennego wgrałby podobny soft i po sprawie.
Rem125
Posty: 32
Rejestracja: pn mar 26, 2018 3:00 pm

sob sie 11, 2018 8:25 am

Zybi pisze:
sob sie 04, 2018 8:23 pm
PuteR pisze:
sob sie 04, 2018 7:48 pm
Czy coś się może pozmieniało w ustawieniach sofotu?? Tak dziwna sytuacja w domu używam dwóch sonoffów z tym sotem oba sterowne z GPIO14. Wszystko działało super, aż pewnego dnia po prostu przestało. Wgrałem ponownie soft i powpisywałem adresy i klucze ale nic to nie dało dalej nie działo. Łączy się z wifi ale scen nie wykonuje?? Ktoś wie czemu może tak się dziać??

Sprawdzałem na NodemCu z sofetm od kolegi Duch_ i tam wszystko działo, więc czemu na sonoffach jest problem??
Sprawdź fingerprint strony https://www.supla.fracz.com
Aktualny to:

69:00:9E:94:5F:2C:F9:C1:E2:2A:AB:76:D6:90:D2:B5:F1:34:50:17

i taki wpisz na stronie konfiguracyjnej modułu ESP.
fingerprint
ponawiam pytanie kolegi PuteR
no właśnie jak to sprawdzić i jak często to się zmienia
Zybi
Posty: 1464
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

sob sie 11, 2018 10:38 am

Wystarczy trochę pogooglować.
Rem125
Posty: 32
Rejestracja: pn mar 26, 2018 3:00 pm

ndz sie 12, 2018 4:01 pm

Zybi pisze:
sob sie 11, 2018 10:38 am
Wystarczy trochę pogooglować.
Już googlowałem wcześniej - Widocznie coś źle szukam jak wpisuję fingerprint wyszukuje mi ochrona poprzez linie papilarne
Zybi
Posty: 1464
Rejestracja: ndz cze 26, 2016 4:24 pm

ndz sie 12, 2018 8:40 pm

http://di.com.pl/jak-sprawdzac-certyfik ... 6621#dalej

np. w Mozilli:
klikamy na kłódeczkę strony https://www.supla.fracz.com
Zabezpieczone połączenie >
Więcej informacji
Wyświetl certyfikat
i odczytać Odcisk SHA1
Zablokowany

Wróć do „Nowości”