Sonoff TH10 / TH16

rodis
Posty: 30
Rejestracja: wt lis 07, 2017 10:48 pm

śr mar 21, 2018 11:05 pm

slawek pisze:
śr mar 21, 2018 10:39 pm
Nie mierzy, bo, zdaje mi się - wgrałeś wersję bez czujnika...
Bez czujnika? To raczej niemożliwe :)

Ale zawsze może być też tak, że czujnik jest uszkodzony, chociaż to było jego pierwsze użycie, no cóż ale w Chinach go nie będę reklamował...
Na zrzucie ekranu Sonoff jest już odłączony, ale ja mówię o fakcie, gdy połączenie z Cloudem było.
Załączniki
SonoffTH16.jpg
SonoffTH16.jpg (40.79 KiB) Przejrzano 1523 razy
BomaszN
Posty: 20
Rejestracja: pt lis 17, 2017 8:52 am

sob mar 24, 2018 10:04 pm

Ja u siebie na Sonofie TH10 mam wgrany ten soft: sonoff_DHT22_v2.0_p5 by @Zybi (wersja 2.0) i wszystko ładnie działa z czujnikiem ASAIR.

Zauważyłem natomiast, że jeżeli czujnik jest podłączany przez mini (micro) jack, to połączenie musi być mocno dociśnięte, bo czasem obudowa Sonofa przeszkadza i pomiaru nie ma (wystarczy lekko ruszyć czujnik)
Aktualny system:
4xSRW-01 | 1xPNW-01 | 1xSonoff Basic + DS18B20 | 1xSonoff TH10 + AM2301
Still to connect:
1xROW-02 | 1xSonoff Basic | 2xSonoff TH10
rodis
Posty: 30
Rejestracja: wt lis 07, 2017 10:48 pm

pn mar 26, 2018 5:18 pm

BomaszN pisze:
sob mar 24, 2018 10:04 pm
Ja u siebie na Sonofie TH10 mam wgrany ten soft: sonoff_DHT22_v2.0_p5 by @Zybi (wersja 2.0) i wszystko ładnie działa z czujnikiem ASAIR.

Zauważyłem natomiast, że jeżeli czujnik jest podłączany przez mini (micro) jack, to połączenie musi być mocno dociśnięte, bo czasem obudowa Sonofa przeszkadza i pomiaru nie ma (wystarczy lekko ruszyć czujnik)
Ale czad, miałes rację. Działa czujnik temp. Trzeba było dobrze wcisnąć jack'a, bo otwór w obudowie ni był zbyt precyzyjny. Dzięki :D
Kristofejro
Posty: 3
Rejestracja: sob mar 03, 2018 5:24 pm

czw maja 10, 2018 4:34 pm

Panowie, czy mając Sonoff TH16 + ASAIR AM2301 mogę wgrać ten soft: https://github.com/SUPLA/ESP8266/blob/m ... 2.0_p5.rar ?
(podłączenie poprzez micro jack)

Jeśli nie ten to który będzie się nadawał?
Chodzi mi głównie o to abym mógł zdalnie odczytywać temperaturę i wilgotność.
zaaak
Posty: 9
Rejestracja: wt maja 07, 2019 3:16 pm

pn gru 09, 2019 10:47 am

Witam. Odkopuje temat, mam taki sam problem. Odpalam th16 z softem z powyższych postów i zero reakcji po wgraniu. Ładuje blinka, później trzy pliki. Wybieram dout i nie ma żadnej reakcji. Soft ładuje się bez błędów. Dioda na th16 nie miga, ssid nie pojawia się. Ktos ma jakiś pomysł??

Pozdrawiam zaaak
ODPOWIEDZ