SONOFF TOUCH 1/2/3 gang - firmware LUX-PRO (z reg. podświetlenia)

Zybi

Przedstawiam firmware do "Sonoff-a Touch" w wersji v2.5.3.5 LUX-PRO i ULUX-PRO (U od UNI, czyli z możliwością wyboru typu czujnika z poziomu Cloud-a - DS18B20 lub DHT22).

Nowe firmware umożliwia regulację intensywności świecenia diody podświetlającej przyciski dotykowe, bez ingerencji elektrycznej w układ. Normalny poziom świecenia niestety jest zbyt duży i w ciemności podświetlenie dosłownie "bije w oczy". Regulacja możliwa w zakresie poziomów 0-100. Z moich doświadczeń wynika, że 5-8 to optymalne ustawienie. Firmware jest przeznaczone dla włączników Touch takich jak na zdjęciu w screenie lub starszych wersji typowych Sonoff-ów, bowiem w nowszych dioda ta ma już fabrycznie ustawione znacznie mniejsze podświetlenie.

Możliwe są kompilacje do wersji 1/2/3 gang.
Oczywiście wszystkie pozostałe moje kompilacje do innych modułów na ESP w wersji v2.5.3.5 będą miały taką właściwość.

W trybie konfiguracji dioda błyska z normalną intensywnością. Dla diody podłączonej w logice GPIO-LED-GND ustawienie "0" całkowicie wygasza diodę. W logice +VCC-LED-GPIO nie uzyskamy całkowitego wygaszenia diody nawet ustawiając zerowy poziom.

W tym wątku opisałem jak pozbyć się rozbłysków światła przy braku połączenia z serwerem:

viewtopic.php?f=27&t=3174

.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
MMarcin

Gdzie znajduje się soft?
Zybi

MMarcin wrote: Thu Jul 12, 2018 12:32 pm Gdzie znajduje się soft?
Kontakt na priv proszę
tobiasz256

Cześć,

kontaktowałem się na priv jakiś czas temu w sprawie softu. Mógłbyś zerknąć w wiadomości ?

Return to “Nowości”