SuplaSatelIntegrator - program do integracji Supla z SATEL

User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Tue Dec 04, 2018 4:57 pm

Code: Select all

     // if(strefa_uzb[1] == 1 && strefa_uzb_old[1] == 0){ //Jesli strefa 1 zostala uzbrojona
          strefa_uzb_old[1] = 1;
          adr_url = "/api/scenes/execute/XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX";
          token   = "Authorization: Bearer XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX";
          goto wyslij_do_remote_host;
      }

      // if(strefa_alarm[13] == 1 && strefa_alarm_old[13] == 0){ //Jesli strefa 13 jest w alarmie
          strefa_alarm_old[16] = 1;
          adr_url = "/api/scenes/execute/XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX";
          token   = "Authorization: Bearer XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX";
          goto wyslij_do_remote_host;
      }
Tutaj masz błędy które uniemożliwią skompilowanie
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
WojtekWS
Posts: 5
Joined: Sun Dec 02, 2018 9:19 pm

Wed Dec 05, 2018 6:29 pm

A jeśli nie chcę korzystać z tych funkcji to co mam zrobić ? bo jeśli to usunę to błąd też się pojawia .
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Wed Dec 05, 2018 8:25 pm

Code: Select all

     // if(strefa_uzb[1] == 1 && strefa_uzb_old[1] == 0){ //Jesli strefa 1 zostala uzbrojona
          //strefa_uzb_old[1] = 1;
          //adr_url = "/api/scenes/execute/XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX";
          //token   = "Authorization: Bearer //XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX//XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX//XXXXXXXXXXXXXXX";
          //goto wyslij_do_remote_host;
     // }

      // if(strefa_alarm[13] == 1 && strefa_alarm_old[13] == 0){ //Jesli strefa 13 jest w alarmie
      //    strefa_alarm_old[16] = 1;
       //   adr_url = "/api/scenes/execute/XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX";
       //   token   = "Authorization: Bearer //XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX//XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX//XXXXXXXXXXXXXXX";
//          goto wyslij_do_remote_host;
 //     }
Przed każdym wierszem którego nie chcesz używać powinieneś dać znacznik komentarza // a nie tylko przy jednym.

Jak chcesz globalnie zaznaczyć kilka wierszy to robisz tak:

Code: Select all

/*Zrób to
Zrób tamto
a potem jeszcze to
i może to
*/
a na koniec to
Przy takim sposobie komentowania wykona ci się polecenie tylko "a na koniec to"
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
WojtekWS
Posts: 5
Joined: Sun Dec 02, 2018 9:19 pm

Thu Dec 06, 2018 6:09 pm

cino111 wrote:
Tue Dec 04, 2018 4:11 pm
Weź to edytuj i wklej jako kod

Code: Select all

w ten sposób
Podaj wersję Arduino Ide i wersję bibliotek
Wersja IDE 1.8.7 temat ruszył dograłem biblioteki ,ale teraz pokazuje mi się coś takiego
Arduino:1.8.7 (Windows 7), Płytka:"WeMos D1 R1, 80 MHz, Flash, 4M (1M SPIFFS), v2 Lower Memory, Disabled, None, Only Sketch, 921600"

Opcje projektu zmienione, przeładuj całość
C:\Users\Wojtek\Documents\Arduino\integra\integra.ino: In function 'void loop()':

integra:208:12: error: 'client' was not declared in this scope

if (!client.connected()) {

^

integra:213:11: error: 'client' was not declared in this scope

if (client.connected()) {

^

integra:292:9: error: 'client' was not declared in this scope

client.stop();

^

exit status 1
'client' was not declared in this scope

Ten raport powinien zawierać więcej informacji jeśli w
File -> Preferencje zostanie włączona opcja "Pokaż
szczegółowe informacje podczas kompilacji"
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Sat Dec 08, 2018 12:31 pm

cino111 wrote:
Wed Oct 17, 2018 5:38 pm
Hej.
Zrobiłem instrukcję ze scr. Na forum chyba nie można wklejać zdjęć pomiędzy tekst, więc zrobiłem w PDF.
A tak wygląda mój serwer z zasilaniem prosto z routera :D Wemos d mini za jakieś 8zl na Ali.
O ja Cię!!! Dopiero teraz zauważyłem tą instrukcję :shock: :D :D :D
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
cino111
Posts: 707
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Sat Dec 08, 2018 1:42 pm

:D
User avatar
Robert Błaszczak
Posts: 551
Joined: Sat Dec 22, 2018 8:55 pm
Location: Zielona Góra
Contact:

Tue Jan 08, 2019 6:52 pm

Informacyjnie dla pytających o możliwość integracji Satel Versa Plus z Suplą - niestety moduł ETH zastosowany w tej centrali nie ma opcji integracji z innymi systemami.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Tue Jan 08, 2019 9:09 pm

Dlatego tak wielbie centralę integra, chociaż powiem szczerze każdą centrale da się osuplować.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
mirizag
Posts: 69
Joined: Mon Jan 02, 2017 6:36 pm

Tue Jan 08, 2019 9:42 pm

A czy da radę połączyć się z satel perfecta
User avatar
Duch__
Posts: 506
Joined: Wed Aug 24, 2016 7:26 pm
Location: Opole

Wed Jan 09, 2019 5:48 am

Nie. Program umożliwia tylko i wyłącznie połączenie z centralą Satel z serii Integra.
Aktualnie na budowie: 8x SRW-01, 1x ROW-02, SUPLA BUTTON V2.0, 16 x DS na ESP (GUI), Sonoff S20 jak kontroler CWU, Ping IP Socket.

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
Post Reply