SuplaSatelIntegrator - program do integracji Supla z SATEL

Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 569
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

wt gru 04, 2018 4:57 pm

Kod: Zaznacz cały

     // if(strefa_uzb[1] == 1 && strefa_uzb_old[1] == 0){ //Jesli strefa 1 zostala uzbrojona
          strefa_uzb_old[1] = 1;
          adr_url = "/api/scenes/execute/XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX";
          token   = "Authorization: Bearer XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX";
          goto wyslij_do_remote_host;
      }

      // if(strefa_alarm[13] == 1 && strefa_alarm_old[13] == 0){ //Jesli strefa 13 jest w alarmie
          strefa_alarm_old[16] = 1;
          adr_url = "/api/scenes/execute/XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX";
          token   = "Authorization: Bearer XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX";
          goto wyslij_do_remote_host;
      }
Tutaj masz błędy które uniemożliwią skompilowanie
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
WojtekWS
Posty: 5
Rejestracja: ndz gru 02, 2018 9:19 pm

śr gru 05, 2018 6:29 pm

A jeśli nie chcę korzystać z tych funkcji to co mam zrobić ? bo jeśli to usunę to błąd też się pojawia .
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 569
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

śr gru 05, 2018 8:25 pm

Kod: Zaznacz cały

     // if(strefa_uzb[1] == 1 && strefa_uzb_old[1] == 0){ //Jesli strefa 1 zostala uzbrojona
          //strefa_uzb_old[1] = 1;
          //adr_url = "/api/scenes/execute/XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX";
          //token   = "Authorization: Bearer //XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX//XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX//XXXXXXXXXXXXXXX";
          //goto wyslij_do_remote_host;
     // }

      // if(strefa_alarm[13] == 1 && strefa_alarm_old[13] == 0){ //Jesli strefa 13 jest w alarmie
      //    strefa_alarm_old[16] = 1;
       //   adr_url = "/api/scenes/execute/XXXXXXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXXXXXXXXXX";
       //   token   = "Authorization: Bearer //XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX//XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX//XXXXXXXXXXXXXXX";
//          goto wyslij_do_remote_host;
 //     }
Przed każdym wierszem którego nie chcesz używać powinieneś dać znacznik komentarza // a nie tylko przy jednym.

Jak chcesz globalnie zaznaczyć kilka wierszy to robisz tak:

Kod: Zaznacz cały

/*Zrób to
Zrób tamto
a potem jeszcze to
i może to
*/
a na koniec to
Przy takim sposobie komentowania wykona ci się polecenie tylko "a na koniec to"
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
WojtekWS
Posty: 5
Rejestracja: ndz gru 02, 2018 9:19 pm

czw gru 06, 2018 6:09 pm

cino111 pisze:
wt gru 04, 2018 4:11 pm
Weź to edytuj i wklej jako kod

Kod: Zaznacz cały

w ten sposób
Podaj wersję Arduino Ide i wersję bibliotek
Wersja IDE 1.8.7 temat ruszył dograłem biblioteki ,ale teraz pokazuje mi się coś takiego
Arduino:1.8.7 (Windows 7), Płytka:"WeMos D1 R1, 80 MHz, Flash, 4M (1M SPIFFS), v2 Lower Memory, Disabled, None, Only Sketch, 921600"

Opcje projektu zmienione, przeładuj całość
C:\Users\Wojtek\Documents\Arduino\integra\integra.ino: In function 'void loop()':

integra:208:12: error: 'client' was not declared in this scope

if (!client.connected()) {

^

integra:213:11: error: 'client' was not declared in this scope

if (client.connected()) {

^

integra:292:9: error: 'client' was not declared in this scope

client.stop();

^

exit status 1
'client' was not declared in this scope

Ten raport powinien zawierać więcej informacji jeśli w
File -> Preferencje zostanie włączona opcja "Pokaż
szczegółowe informacje podczas kompilacji"
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 569
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

sob gru 08, 2018 12:31 pm

cino111 pisze:
śr paź 17, 2018 5:38 pm
Hej.
Zrobiłem instrukcję ze scr. Na forum chyba nie można wklejać zdjęć pomiędzy tekst, więc zrobiłem w PDF.
A tak wygląda mój serwer z zasilaniem prosto z routera :D Wemos d mini za jakieś 8zl na Ali.
O ja Cię!!! Dopiero teraz zauważyłem tą instrukcję :shock: :D :D :D
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
cino111
Posty: 708
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

sob gru 08, 2018 1:42 pm

:D
Awatar użytkownika
Robert Błaszczak
Posty: 662
Rejestracja: sob gru 22, 2018 8:55 pm
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontaktowanie:

wt sty 08, 2019 6:52 pm

Informacyjnie dla pytających o możliwość integracji Satel Versa Plus z Suplą - niestety moduł ETH zastosowany w tej centrali nie ma opcji integracji z innymi systemami.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak
https://www.blaszczak.pl
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 569
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

wt sty 08, 2019 9:09 pm

Dlatego tak wielbie centralę integra, chociaż powiem szczerze każdą centrale da się osuplować.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
mirizag
Posty: 71
Rejestracja: pn sty 02, 2017 6:36 pm

wt sty 08, 2019 9:42 pm

A czy da radę połączyć się z satel perfecta
Awatar użytkownika
Duch__
Posty: 569
Rejestracja: śr sie 24, 2016 7:26 pm
Lokalizacja: Opole

śr sty 09, 2019 5:48 am

Nie. Program umożliwia tylko i wyłącznie połączenie z centralą Satel z serii Integra.
Aktualnie w domu: 8xSRW-01, 1xROW-02, SUPLA BUTTON V3.4, 16xDS na ESP (GUI), Sonoff S20 jako kontroler CWU

Przydatne linki:
viewtopic.php?f=9&t=4160
search.php?keywords=
ODPOWIEDZ