Page 10 of 10

Re: SuplaSatelIntegrator - program do integracji Supla z SATEL

Posted: Mon Feb 11, 2019 6:53 pm
by Duch__
Czyli chcesz łączyć wszystko w szereg. A nie lepiej dać sterowanie czym tam chcesz równolegle? Jak Ci jedno sterowanie zdechnie to sterujesz drugim, bo tak to doprowadzaez do tego że jak ci satel zdechnie - co jest możliwe - lub supla - co też jest możliwe - to nie otworzysz niczym.

Re: SuplaSatelIntegrator - program do integracji Supla z SATEL

Posted: Mon Feb 11, 2019 7:03 pm
by sawko78
Niekoniecznie mam obecnie sterowanie z panela TSI i aplikacji satela. Wiadomo apka satela jest biedna jak pies. Dlatego przestawiłbym się na supla. Oczywiście zawsze zostaje sterowanie ręczne pilot do bramy, kluczyk do furtki i konewka zamiast podlewania :) Supla by działała jak taki powiedzmy ABAX tylko nieco tańszy .

Re: SuplaSatelIntegrator - program do integracji Supla z SATEL

Posted: Mon Feb 11, 2019 7:37 pm
by cino111
sawko78 wrote:
Mon Feb 11, 2019 7:03 pm
Niekoniecznie mam obecnie sterowanie z panela TSI i aplikacji satela. Wiadomo apka satela jest biedna jak pies. Dlatego przestawiłbym się na supla. Oczywiście zawsze zostaje sterowanie ręczne pilot do bramy, kluczyk do furtki i konewka zamiast podlewania :) Supla by działała jak taki powiedzmy ABAX tylko nieco tańszy .
Z satela można tylko odczytywać. Nie wyślesz nic w drugą stronę poprzez ETHM-1. Nie wykorzystasz ESP zamiast ABAXa. SuplaSatelIntegrator to program dzięki któremu przez linki bezpośrednie z Satela uruchamiasz moduły Supli. W drugą stronę tylko przez przekaźniki i wejścia w Integrze. Ewentualnie równolegle przekaźniki jak pisze Duch_. Ja tak właśnie mam :D

Re: SuplaSatelIntegrator - program do integracji Supla z SATEL

Posted: Mon Feb 11, 2019 8:36 pm
by sawko78
No to lipa muszę dokupić jeszcze jeden expander wejść dla esp :( i zdefiniować go dla już istniejących wyjść z satela. Za chwilę szafka na alarm będzie większa niż rozdzielnia RG w moim domu :)

Re: SuplaSatelIntegrator - program do integracji Supla z SATEL

Posted: Mon Feb 11, 2019 9:06 pm
by Duch__
Wysyłać do Satela się da by sterował wyjściami, ale nie powiem jak, bo to już podchodzi pod użycie w kodzie haseł. Sorry kwestie bezpieczenstwa i brak szyfrowania. Jak to była mowa w Kilerze : Wiem ale niepowiem.