Supla ESP wifi manager i aktualizacja przez wifi

Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

sob wrz 15, 2018 9:37 pm

trrol pisze:
sob wrz 15, 2018 9:34 pm

Registered and ready.
Value changed


Nie kompiluje mi. Chyba odinstaluje arduino. i na nowo tak jak kolega zalecał
Przecież masz podłączony do chmury.
Pozdrawiam
Wojtek
trrol
Posty: 25
Rejestracja: czw lut 22, 2018 4:26 pm

sob wrz 15, 2018 9:46 pm

Tak wskoczyło teraz. Dzięki za cierpliwość i za pomoc.
I dwie płytki działają, ale jak wgram programem ESP8266Flasher, jak wgrywam ESPFlashDownloadTool_v3.6.4( oczywiście najpierw kasuje)
nie zapisuje danych do logowania do supli.
scoobi
Posty: 26
Rejestracja: ndz gru 17, 2017 9:38 am

ndz wrz 16, 2018 8:18 pm

kolego trrol możesz podać parametry jakimi wgrywałeś programem ESP8266Flasher ?? oryginalny soft Wojtka działa bez problemu, jak próbuje wrzucić skompilowany przez siebie soft( bez żadnych zmian) to wyskakuje błąd "nie udało się zaadaptować FS"
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

ndz wrz 16, 2018 9:22 pm

A próbujesz wgrywać przez Arduino IDE?
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
scoobi
Posty: 26
Rejestracja: ndz gru 17, 2017 9:38 am

pn wrz 17, 2018 12:15 pm

Nie. Robie eksport skomplikowanego pliku. I to wrzucam do esp. Wszystko działa tylko wyskakuje ze błąd z fs czy coś takiego i przez to nie czyta ustawień i nie loguje się do supli. Do sieci wifi laczy sie normalnie.
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn wrz 17, 2018 12:36 pm

Prawdopodobnie nie zapisał wszystkich danych do FS-a albo zostały jakieś pozostałości z poprzedniego pliku lub coś się źle zapisuje.
Skoro kompilujesz sobie w arduino to spróbuj od razu wgrać tylko najpierw wyczyść pamięć.
Kilka razy tak mi się też zdarzyło, czasem wystarczyło wpisać ponownie dane w wifi managerze a jak nie pomagało to ponowne wgranie softu już rozwiązywało sprawę.
Zwróć uwagę jeszcze na wersję bibliotek.
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn wrz 17, 2018 5:30 pm

Ja w arduino do czyszczenia używam wbudowanej opcji (zrzut) i jak dotąd nie miałem z tym problemów
Załączniki
Screenshot - 2018-09-17 , 19_17_49.jpg
Screenshot - 2018-09-17 , 19_17_49.jpg (76.61 KiB) Przejrzano 1966 razy
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn wrz 17, 2018 6:01 pm

Ja tego nie mam :(
Sławku może podpowiedz jaką masz bibliotekę płytek ??
brak.jpg
brak.jpg (62.71 KiB) Przejrzano 1958 razy
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
slawek
Posty: 2225
Rejestracja: pn mar 14, 2016 11:48 pm
Lokalizacja: Biała Podlaska

pn wrz 17, 2018 6:06 pm

IDE v.1.8.5
Załączniki
Screenshot - 2018-09-17 , 19_56_30.jpg
Screenshot - 2018-09-17 , 19_56_30.jpg (44.2 KiB) Przejrzano 1955 razy
Gdy wszystkie możliwe sposoby zawiodą - pozostaje przeczytać instrukcję...
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1989
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

pn wrz 17, 2018 6:36 pm

Już mam nawet w generic miałem wersję 2.3.0 i nie było opcji aktualizuj :(
erase.jpg
erase.jpg (96.12 KiB) Przejrzano 1948 razy
Informacja dla innych zostawić tylko ten adres: http://arduino.esp8266.com/stable/packa ... index.json
w preferencjach i pojawi się aktualizacja
Pozdrawiam
Wojtek
ODPOWIEDZ