Firmware Multiboard

Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 600
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw wrz 27, 2018 6:53 am

Witam, czy podłączenie czujników i przycisków wygląda tak samo jak w softach u zibiego??
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1462
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw wrz 27, 2018 7:46 am

PuteR pisze:
czw wrz 27, 2018 6:53 am
Witam, czy podłączenie czujników i przycisków wygląda tak samo jak w softach u zibiego??
Każdy moduł ma opisane podłączanie przycisków (buttonów) i czujników (sensorów). Nie wzorowałem się 1:1 na kompilacjach @Zybiego a jedynie na ogólnym zastosowaniu i wykorzystaniu modułów. Różnice są niewielkie ale jednak są.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
PuteR
Posty: 600
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:07 am

czw wrz 27, 2018 8:43 am

Espablo pisze:
czw wrz 27, 2018 7:46 am
PuteR pisze:
czw wrz 27, 2018 6:53 am
Witam, czy podłączenie czujników i przycisków wygląda tak samo jak w softach u zibiego??
Każdy moduł ma opisane podłączanie przycisków (buttonów) i czujników (sensorów). Nie wzorowałem się 1:1 na kompilacjach @Zybiego a jedynie na ogólnym zastosowaniu i wykorzystaniu modułów. Różnice są niewielkie ale jednak są.
Chodzi mi konkretnie o sonoff basic w opisie jest że "GPIO0 - Button1" Czyli zewnętrzny przycisk można podłączyć tylko na zasadzie podlutowania się pod ten w sonofie?
bicker
Posty: 345
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

czw wrz 27, 2018 10:56 am

PuteR pisze:
czw wrz 27, 2018 8:43 am
Espablo pisze:
czw wrz 27, 2018 7:46 am
PuteR pisze:
czw wrz 27, 2018 6:53 am
Witam, czy podłączenie czujników i przycisków wygląda tak samo jak w softach u zibiego??
Każdy moduł ma opisane podłączanie przycisków (buttonów) i czujników (sensorów). Nie wzorowałem się 1:1 na kompilacjach @Zybiego a jedynie na ogólnym zastosowaniu i wykorzystaniu modułów. Różnice są niewielkie ale jednak są.
Chodzi mi konkretnie o sonoff basic w opisie jest że "GPIO0 - Button1" Czyli zewnętrzny przycisk można podłączyć tylko na zasadzie podlutowania się pod ten w sonofie?
i pytanie czy będzie można podłączyć przełącznik ?
bicker
Posty: 345
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

czw wrz 27, 2018 11:09 am

Witam, super projekt

podsunął mi jeden pomysł, chodzi mi o możliwość sterowania dwoma roletami z jednego moduł, czy dałoby się coś takiego zrobić ??
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1462
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw wrz 27, 2018 11:14 am

PuteR pisze:
czw wrz 27, 2018 8:43 am
Chodzi mi konkretnie o sonoff basic w opisie jest że "GPIO0 - Button1" Czyli zewnętrzny przycisk można podłączyć tylko na zasadzie podlutowania się pod ten w sonofie?
Nie trzeba. Dodałem możliwość podłączenia zewnętrznego przycisku
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
Lucas
Posty: 476
Rejestracja: pn lip 31, 2017 7:11 am
Lokalizacja: Chrzanów

czw wrz 27, 2018 12:02 pm

@Espablo, a czy jest możliwość sterowania diodą LED w Sonoffie jak u Zybiego? Czyli wygasić w trakcie normalnej pracy lub całkowicie?
8x Sonoff Basic, 1x Sonoff Touch, 2x ROW-02, 1x SRW-03, 1x SLW-01, 1x BW-SHP6, 2x Smart DGM, kilka modułów na D1 mini... i notoryczny brak czasu na więcej
GH + Trådfri + RM mini 3
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1462
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw wrz 27, 2018 12:18 pm

Nie mam sonoffa ale można. Są 3 tryby OFF, ON i załączone tylko na czas konfiguracji (szybkie miga nie)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Awatar użytkownika
wojtas567
Posty: 1833
Rejestracja: ndz kwie 03, 2016 7:16 pm
Lokalizacja: Olsztyn

czw wrz 27, 2018 12:22 pm

Espablo pisze:
czw wrz 27, 2018 12:18 pm
Nie mam sonoffa ale można. Są 3 tryby OFF, ON i załączone tylko na czas konfiguracji (szybkie miga nie)
W zasadzie nie jest potrzebny sonoff wystarczy dioda podłączona do ESP na GPIO13 ;).
Pozdrawiam
Wojtek
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1462
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

czw wrz 27, 2018 12:28 pm

Najlepiej się testuje na domyślnym module. Odrazu wiadomo czy działa ;)
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
ODPOWIEDZ