Firmware Multiboard

cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt paź 05, 2018 7:28 am

Ja dalej jestem za aktualizacją online ręczną coś jak viewtopic.php?f=11&t=3759
Po co ma mi się w urządzeniu, które działa aktualizować soft Multiboard tylko dlatego, że dodano dodatkowy moduł do obsługi?
bicker
Posty: 345
Rejestracja: wt lut 02, 2016 8:18 am

pt paź 05, 2018 8:24 am

zawsze mozna dodać aktualizacja online jako wybór na stronie konfiguracji
cino111
Posty: 710
Rejestracja: pn maja 07, 2018 8:00 pm

pt paź 05, 2018 8:34 am

Tylko jak mam zmienić tę konfigurację, jeżeli kiedyś będę jednak chciał zrobić upgrade, a moduł mam w ścianie? Wejście na moduł po IP jest duuuzo wygodniejsze.
miko1282
Posty: 403
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pt paź 05, 2018 8:56 am

Espablo pisze:
czw paź 04, 2018 9:40 pm
miko1282 pisze:
czw paź 04, 2018 9:27 pm
Espablo, a byłbyś w stanie dodać do swojego multiboarda termometry ? Tak jak masz 8x sensor to np 5x termometr ? Nie onewire ale na osobnych gpio? Było by wspanale, myślę że inni też by się ucieszyli ;)
Jak będę wiedziała, że soft działa stabilnie to postaram się rozwijać funkcjonalność
Jejku, bardzo Cię przepraszam cały czasu byłem przekonany że jesteś nim 😁
andrzejano
Posty: 266
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt paź 05, 2018 9:44 am

Espablo pisze:
czw paź 04, 2018 11:19 am
andrzejano pisze:
czw paź 04, 2018 10:47 am
dalej nie nadaje sieci
Dziwne bo zmieniłem tylko ustawienia GPIO i u mnie działa. Sprawdź jeszcze tą paczkę.
multiboard.tar.gz
Dla pewności ściągnąłem pliki z githuba i wgrałem do mojego modelu testowego ;) . Działa poprawnie.
Może ściągnij jeszcze raz. Pokaż co wypisuje Putty.
To co podrzuciłeś zadziałało teraz dobrze z logowaniem przy zwartym czujniku.Jeszcze ta LED stan ON i Only config zachowuje się identycznie
andrzejano
Posty: 266
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt paź 05, 2018 9:48 am

Mam jeszcze problem ze wskazaniami DHT22 w pojedynczym sonoff touch.Nie uruchamiają się po zresetowaniu dostępu do sieci (np. wył i wł routera) dopiero po zresetowaniu zasilania modułu pomiar staje się widoczny.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

pt paź 05, 2018 10:06 am

andrzejano pisze:
pt paź 05, 2018 9:44 am
To co podrzuciłeś zadziałało teraz dobrze z logowaniem przy zwartym czujniku.Jeszcze ta LED stan ON i Only config zachowuje się identycznie
To jest to samo co w repozytorium, tylko spakowane.
Sprawdzę jeszcze te LEDY. Ten DHT powinien pokazywać pomiar po chwili.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
andrzejano
Posty: 266
Rejestracja: śr sie 30, 2017 8:47 am

pt paź 05, 2018 11:07 am

DHT pomiar..czekałem od rana do południa wszędzie w innych th ,basic wskakuje od razu.w touch - nie.
PioKar
Posty: 302
Rejestracja: czw maja 03, 2018 5:56 am

pt paź 05, 2018 1:59 pm

Witam.
Może ktoś miał coś takiego.
Wgrałem Multi do Wemos D1 mini.
Steruję czterema przekażnikami więc wskazałem 4ch.
I sterowanie jest ok.
Tylko DS coś wariuje.
Zasilanie dałem z pinu 3.3v opornik 4.7.
I wskazania są od razu tylko po godzinie wyskakuje 96 lub 126.
A sterowanie przekażnikami w tym czasie działa prawidłowo.
Zmieniłem DS-a na innego . Dałem opornik 3.2 i po godzinie znowu wyskoczyło 96.
Ktoś coś podpowie?
ps:zmieniłem zasilacz, po włączeniu DS wskazuje normalnie. Pewnie za godzinę mu odbije.
Ostatnio zmieniony pt paź 05, 2018 2:18 pm przez PioKar, łącznie zmieniany 1 raz.
mihu
Posty: 135
Rejestracja: śr lut 28, 2018 6:00 pm

pt paź 05, 2018 2:17 pm

Espablo pisze:
pt paź 05, 2018 3:20 am
Na wszystkich czujnikach masz pull-up?
nie sprawdzałem tylko bezpośrednio do masy

,ma myć pull-up na wszystkich wymienionych portach 4,7 oma do 3.3v ?
ODPOWIEDZ