Firmware Multiboard

Zidane
Posts: 37
Joined: Wed Oct 04, 2017 8:07 pm

Tue Jan 08, 2019 10:13 pm

Arek.kandula wrote:
Tue Jan 08, 2019 8:19 pm
Poproszę szanownych kolegów o wytłumaczenie krok po kroku jak dodać te cholerne sonoffa do supli bo już wymiękam
Wgrywasz suple
łączysz się później z siecią supli (wi-fi)
ustawiasz na stronie 192.168.4.1 parametry i hasła do serwera i wi-fi
na stronie cloud supla w zakładce "moja supla" ustawiasz "rejestracja urządzeń aktywna"
resetujesz urządzenie(włącz wyłącz)
urządzenie powinno się dodać
Na jakim etapie jesteś bo szczegółowo nie mam czasu pisać
Zainstalowane:
---5x Sonoff Basic +DS18B20, ---1x Sonoff RF +DHT22, ---4x Sonoff Touch (1 gang) +DS18B20, ---1x Sonoff Touch (2 gang) +DS18B20 +DHT22
User avatar
Espablo
Posts: 1458
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Tue Jan 08, 2019 11:27 pm

@Arek.kandula załóż osobny temat z tym problemem. Nie zaśmiecaj forum.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Arti78
Posts: 9
Joined: Fri Dec 28, 2018 5:00 pm

Wed Jan 09, 2019 10:40 am

Cześć,
Sory za może banalne pytanie - czy frimware multi działa z sonoff RF? W sensie że po wgraniu będzie supla i sterowanie z pilota RF ?
mihu
Posts: 133
Joined: Wed Feb 28, 2018 6:00 pm

Wed Jan 09, 2019 12:43 pm

Znalazłem jeszcze coś
sonoff touch T1 EU jak wyżej u kolegi (2 gang)+DS18B20 tylko z RF

na poprzedniej wersji nie działał czujnik ds18b20 ale działał RF

natomiast teraz w tych nowych ustawieniach działa czujnik ds18b20 ale przestał działac RF
nie można zaprogramować pilotów
sprawdzałem na pojedyńczym i podwójnym . poprzednia wersja rf działał
Attachments
touth t1 eu.jpg
touth t1 eu.jpg (56.53 KiB) Viewed 725 times
Arek.kandula
Posts: 285
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed Jan 09, 2019 2:33 pm

czesc zidan nadal nie mogę dodać urządzenia.pokazuje się komunikat date saved .nie widac nowego urzdzenia w supli .jak chce dodac urzadzenia w supli to pokaazuje sie komunikat o tresci kreatordodawania jest dostepny tylko gdy nawiazeana polaczenie z serwerem na podstawie wprowadzenego adresu emali
User avatar
Espablo
Posts: 1458
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Wed Jan 09, 2019 3:29 pm

@Arek.kandula już raz prosiłem o założenie nowego tematu. Kolejne posty na ten temat będę usuwal z tego wątku.
Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
Arek.kandula
Posts: 285
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Wed Jan 09, 2019 4:12 pm

Ok rozumiem
iti81
Posts: 5
Joined: Wed Jan 02, 2019 8:39 pm

Wed Jan 09, 2019 4:43 pm

Witam wrzuciłem multiboard do sonoff 4ch ale potrzebuje opcji 4x gate na kazdym przekazniku czy jest taka opcja w konfiguracji bo sprawdziłem już wszystkie kombinacje.
cino111
Posts: 698
Joined: Mon May 07, 2018 8:00 pm

Wed Jan 09, 2019 5:19 pm

iti81
Posts: 5
Joined: Wed Jan 02, 2019 8:39 pm

Wed Jan 09, 2019 6:41 pm

Wielkie dzięki faktycznie RELAYS x9 po wybraniu odpowiednich wejść działa perfekcyjnie.
Post Reply