Firmware Multiboard

User avatar
Woden
Posts: 31
Joined: Sat Mar 10, 2018 9:17 am

Fri Feb 15, 2019 11:11 am

Mam pytanie do użytkowników Malin z postawionym własnym cloudem.

Obecnie działam jeszcze na starszej wersji Supla cloud 2.2.0 postawionej na Raspberry Pi 3 model B.
Po ponownym uruchomieniu serwera nie łączy się z cloudem żadne urządzenie z wgranym softem Multiboard (WerOpr 2.7.2).
Jeżeli chodzi o sprzęt to używam kliku sztuk: Sonoff Touch, Sonoff Basic, Shelly 1; Sonoff TH.
Jedynym urządzeniem jakie automatycznie łączy się z cloudem to H801-RGBW (WerOpr 2.7.2), reszta wymaga resetu wykonanego bezpiecznikiem.

Jest może jakiś sposób żeby temu zaradzić?

Staram się na bieżąco śledzić poruszane problemy na forum, ale nie kojarzę tego tematu i też nie byłem wstanie przefiltrować tego w wyszukiwarce. Jeżeli ten temat był już wałkowany to z góry przepraszam.
akir
Posts: 73
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Sun Feb 17, 2019 9:03 am

Touch dwa przyciski dodany czujnik ds18b20 wybrane gpio1 lutowalem też do 3, rezystor dołożony. Nie wykrywa mi temperatury. Brakuje mi już pomysłu co może być nie tak

Edit
Działa tylko i wyłącznie pod gpio2, minus taki ze trzeba lutowac się do nogi układu esp
User avatar
Demolkaa
Posts: 81
Joined: Thu Oct 11, 2018 8:42 pm
Location: Twardowice

Sun Feb 17, 2019 10:50 pm

U mnie nadal występuje brak automatycznego połączenia z wifi po dluzszym wyłączeniu routera i ponownym go wlaczeniu. Problem mam tylko na sonoff touch 1 i 2 przyciskowym
User avatar
makrz
Posts: 42
Joined: Tue Nov 27, 2018 1:43 pm

Mon Feb 18, 2019 9:44 am

akir wrote:
Sun Feb 17, 2019 9:03 am
Touch dwa przyciski dodany czujnik ds18b20 wybrane gpio1 lutowalem też do 3, rezystor dołożony. Nie wykrywa mi temperatury. Brakuje mi już pomysłu co może być nie tak

Edit
Działa tylko i wyłącznie pod gpio2, minus taki ze trzeba lutowac się do nogi układu esp
W wersji R2 nie trzeba lutować nic do nogi ESP.
Attachments
35621658-b8d6395a-0674-11e8-8e66-87aaae96c072.jpg
35621658-b8d6395a-0674-11e8-8e66-87aaae96c072.jpg (1.44 MiB) Viewed 386 times
akir
Posts: 73
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Mon Feb 18, 2019 3:20 pm

To zależy od producenta układu ;]
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Thu Feb 21, 2019 7:47 pm

Czy instalując soft multiboard na sonoff 4Ch mogę wybrać tak aby jedno z wyjść było bez napięciowe takie jak w przerobionym sonoff basic. Potrzebuje do włączania kotła kondensacyjnego.
Arek.kandula
Posts: 129
Joined: Mon Dec 24, 2018 8:52 am

Thu Feb 21, 2019 8:09 pm

A jakie pliki wygrywasz multiboard
Gucio2607.
Posts: 324
Joined: Tue Aug 22, 2017 1:56 pm

Thu Feb 21, 2019 8:14 pm

tcp wrote:
Thu Feb 21, 2019 7:47 pm
Czy instalując soft multiboard na sonoff 4Ch mogę wybrać tak aby jedno z wyjść było bez napięciowe takie jak w przerobionym sonoff basic. Potrzebuje do włączania kotła kondensacyjnego.
Użyj sonoff 4CH pro..ma styki beznapieciowe
Zainstalowane:
11x sonoff basic, 2x sonoff gate, 2x H801, 5x sonoff touch(1,2,3 gang), 1x sonoff 4ch PRO
tcp
Posts: 168
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Thu Feb 21, 2019 8:22 pm

Gucio2607. wrote:
Thu Feb 21, 2019 8:14 pm
tcp wrote:
Thu Feb 21, 2019 7:47 pm
Czy instalując soft multiboard na sonoff 4Ch mogę wybrać tak aby jedno z wyjść było bez napięciowe takie jak w przerobionym sonoff basic. Potrzebuje do włączania kotła kondensacyjnego.
Użyj sonoff 4CH pro..ma styki beznapieciowe
Oo akurat takiego mam w drodze do mnie. Ale na jakim sofcie można te styki wybarać. Możesz jaśniej.
akir
Posts: 73
Joined: Wed Nov 07, 2018 7:17 pm

Fri Feb 22, 2019 5:51 am

Idzie do ciebie pro czy zwykły?
Post Reply