Firmware Multiboard

vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

sob mar 02, 2019 11:11 pm

Espablo pisze:
sob mar 02, 2019 9:31 pm
Prace nad Multiboard wstrzymane.
A myślałeś nad "uwolnieniem" kodu - tak jak w przypadku Primary GUI ?
tcp
Posty: 175
Rejestracja: śr gru 19, 2018 7:47 pm

ndz mar 03, 2019 9:49 am

Filo301 pisze:
sob sty 05, 2019 4:53 pm
muchac35 pisze:
sob sty 05, 2019 4:13 pm
Realy_1 low i high level za co odpowiada?
realy flag co tym konfigurujemy?
3. Wybierasz jakim stanem jest wyzwalany przekaźnik.
4. Nie wiem.
Czy może to ktoś łopatologicznie wytłumaczyć. Jakie to ma znaczenie w przepadku zwykłego sterowania włącznikiem światła czy zasilania ? Albo kiedy to ma znaczenie i należy wybrać inną opcyje niż std czyli Hight Lewel i Reset, które są domyślnie.
Awatar użytkownika
pzygmunt
Posty: 7373
Rejestracja: wt sty 19, 2016 9:26 am
Lokalizacja: Paczków
Kontaktowanie:

ndz mar 03, 2019 9:55 am

vajera pisze:
sob mar 02, 2019 11:11 pm
Espablo pisze:
sob mar 02, 2019 9:31 pm
Prace nad Multiboard wstrzymane.
A myślałeś nad "uwolnieniem" kodu - tak jak w przypadku Primary GUI ?
Jeżeli kod został (jak zakładam) oparty choć o fragment Supli to czyli o GPL to powinien być otwarty.
Awatar użytkownika
Espablo
Posty: 1461
Rejestracja: śr cze 29, 2016 5:04 pm
Lokalizacja: Oświęcim
Kontaktowanie:

ndz mar 03, 2019 4:14 pm

Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
dzwo
Posty: 3
Rejestracja: ndz lut 24, 2019 6:41 pm

ndz mar 03, 2019 5:07 pm

Witam, czy możecie mi podpowiedzieć dlaczego na Shelly 2 po wgraniu mutiboard i skonfigurowaniu przełącznika jako rolety w aplikacji klienckiej nie mam możliwości sterowania roletami przyciskami z prawej czyli bistabilne? Działają tylko przyciski chwilowe. Supla postawiona na docker.
vajera
Posty: 179
Rejestracja: śr paź 31, 2018 7:58 am

ndz mar 03, 2019 7:56 pm

Espablo pisze:
ndz mar 03, 2019 4:14 pm
Kod jest tutaj
https://bitbucket.org/Espablo/supla_iot ... f-esp/src/
SZACUN :shock:
goofy7
Posty: 21
Rejestracja: pt lip 27, 2018 7:15 pm

pt mar 08, 2019 4:37 pm

witam wgrałem soft do t1eu2c i nie działa mi button1 działa z aplikacji ale nie działa wcisnięcie (przy dłuższym przytrzymaniu słyszę bip aby konfigurować pilota) jednak nie włącza on zasilania na zacisku button2 działa bez problemu. oznaczenia na płytce t1 r2 eu ver 1.0
miko1282
Posty: 403
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

pt mar 08, 2019 6:11 pm

goofy7 pisze:
pt mar 08, 2019 4:37 pm
witam wgrałem soft do t1eu2c i nie działa mi button1 działa z aplikacji ale nie działa wcisnięcie (przy dłuższym przytrzymaniu słyszę bip aby konfigurować pilota) jednak nie włącza on zasilania na zacisku button2 działa bez problemu. oznaczenia na płytce t1 r2 eu ver 1.0
Odpisałem ci w temacie dotyczącym touch
paabu
Posty: 4
Rejestracja: ndz sty 13, 2019 9:10 am

pt mar 08, 2019 11:53 pm

Mam Multiboard na Sonoff basic z działającą opcją brama i czujnik temp, lecz nie mogę uruchomić czujnika otwarcia drzwi, zerknijcie na konfigurację poniżej i na sposób podłączenia kontaktronu - co robię nie tak, że czujnik nie wskazuje stanu?
Dodam, że Sonoff konfigurowany w wersji "S2X" Żadne zmiany typu "odwrócona logika" nie pomagają.
(na żółto "schemat" podłączenia kontaktronu)
Załączniki
styk no6.png
styk no6.png (787.29 KiB) Przejrzano 862 razy
Ostatnio zmieniony sob mar 09, 2019 12:09 am przez paabu, łącznie zmieniany 1 raz.
miko1282
Posty: 403
Rejestracja: śr gru 06, 2017 10:15 pm
Lokalizacja: Brodnica

sob mar 09, 2019 12:04 am

paabu pisze:
pt mar 08, 2019 11:53 pm
Mam Multiboard na Sonoff basic z działającą opcją brama i czujnik temp, lecz nie mogę uruchomić czujnika otwarcia drzwi, zerknijcie na konfigurację poniżej i na sposób podłączenia kontaktronu - co robię nie tak, że czujnik nie wskazuje stanu?
Dodam, że Sonoff konfigurowany w wersji "S2X" Żadne zmiany typu "odwrócona logika" nie pomagają.
(na żółto "schemat" podłączenia kontaktronu)
Nie widzę żadnego schematu
ODPOWIEDZ