Firmware Multiboard

vajera
Posts: 177
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Sat Mar 02, 2019 11:11 pm

Espablo wrote:
Sat Mar 02, 2019 9:31 pm
Prace nad Multiboard wstrzymane.
A myślałeś nad "uwolnieniem" kodu - tak jak w przypadku Primary GUI ?
tcp
Posts: 171
Joined: Wed Dec 19, 2018 7:47 pm

Sun Mar 03, 2019 9:49 am

Filo301 wrote:
Sat Jan 05, 2019 4:53 pm
muchac35 wrote:
Sat Jan 05, 2019 4:13 pm
Realy_1 low i high level za co odpowiada?
realy flag co tym konfigurujemy?
3. Wybierasz jakim stanem jest wyzwalany przekaźnik.
4. Nie wiem.
Czy może to ktoś łopatologicznie wytłumaczyć. Jakie to ma znaczenie w przepadku zwykłego sterowania włącznikiem światła czy zasilania ? Albo kiedy to ma znaczenie i należy wybrać inną opcyje niż std czyli Hight Lewel i Reset, które są domyślnie.
User avatar
pzygmunt
Posts: 6235
Joined: Tue Jan 19, 2016 9:26 am
Location: Paczków
Contact:

Sun Mar 03, 2019 9:55 am

vajera wrote:
Sat Mar 02, 2019 11:11 pm
Espablo wrote:
Sat Mar 02, 2019 9:31 pm
Prace nad Multiboard wstrzymane.
A myślałeś nad "uwolnieniem" kodu - tak jak w przypadku Primary GUI ?
Jeżeli kod został (jak zakładam) oparty choć o fragment Supli to czyli o GPL to powinien być otwarty.
User avatar
Espablo
Posts: 1434
Joined: Wed Jun 29, 2016 5:04 pm
Location: Oświęcim
Contact:

Sun Mar 03, 2019 4:14 pm

Każde urządzenie elektryczne działa o wiele lepiej jeśli podłączysz je do prądu. :? :roll:
https://github.com/Espablo
dzwo
Posts: 3
Joined: Sun Feb 24, 2019 6:41 pm

Sun Mar 03, 2019 5:07 pm

Witam, czy możecie mi podpowiedzieć dlaczego na Shelly 2 po wgraniu mutiboard i skonfigurowaniu przełącznika jako rolety w aplikacji klienckiej nie mam możliwości sterowania roletami przyciskami z prawej czyli bistabilne? Działają tylko przyciski chwilowe. Supla postawiona na docker.
vajera
Posts: 177
Joined: Wed Oct 31, 2018 7:58 am

Sun Mar 03, 2019 7:56 pm

Espablo wrote:
Sun Mar 03, 2019 4:14 pm
Kod jest tutaj
https://bitbucket.org/Espablo/supla_iot ... f-esp/src/
SZACUN :shock:
goofy7
Posts: 21
Joined: Fri Jul 27, 2018 7:15 pm

Fri Mar 08, 2019 4:37 pm

witam wgrałem soft do t1eu2c i nie działa mi button1 działa z aplikacji ale nie działa wcisnięcie (przy dłuższym przytrzymaniu słyszę bip aby konfigurować pilota) jednak nie włącza on zasilania na zacisku button2 działa bez problemu. oznaczenia na płytce t1 r2 eu ver 1.0
miko1282
Posts: 362
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Fri Mar 08, 2019 6:11 pm

goofy7 wrote:
Fri Mar 08, 2019 4:37 pm
witam wgrałem soft do t1eu2c i nie działa mi button1 działa z aplikacji ale nie działa wcisnięcie (przy dłuższym przytrzymaniu słyszę bip aby konfigurować pilota) jednak nie włącza on zasilania na zacisku button2 działa bez problemu. oznaczenia na płytce t1 r2 eu ver 1.0
Odpisałem ci w temacie dotyczącym touch
paabu
Posts: 4
Joined: Sun Jan 13, 2019 9:10 am

Fri Mar 08, 2019 11:53 pm

Mam Multiboard na Sonoff basic z działającą opcją brama i czujnik temp, lecz nie mogę uruchomić czujnika otwarcia drzwi, zerknijcie na konfigurację poniżej i na sposób podłączenia kontaktronu - co robię nie tak, że czujnik nie wskazuje stanu?
Dodam, że Sonoff konfigurowany w wersji "S2X" Żadne zmiany typu "odwrócona logika" nie pomagają.
(na żółto "schemat" podłączenia kontaktronu)
Attachments
styk no6.png
styk no6.png (787.29 KiB) Viewed 601 times
Last edited by paabu on Sat Mar 09, 2019 12:09 am, edited 1 time in total.
miko1282
Posts: 362
Joined: Wed Dec 06, 2017 10:15 pm
Location: Brodnica

Sat Mar 09, 2019 12:04 am

paabu wrote:
Fri Mar 08, 2019 11:53 pm
Mam Multiboard na Sonoff basic z działającą opcją brama i czujnik temp, lecz nie mogę uruchomić czujnika otwarcia drzwi, zerknijcie na konfigurację poniżej i na sposób podłączenia kontaktronu - co robię nie tak, że czujnik nie wskazuje stanu?
Dodam, że Sonoff konfigurowany w wersji "S2X" Żadne zmiany typu "odwrócona logika" nie pomagają.
(na żółto "schemat" podłączenia kontaktronu)
Nie widzę żadnego schematu
Post Reply