Firmware Multiboard

Awatar użytkownika
klew
Posty: 532
Rejestracja: czw cze 27, 2019 12:16 pm

pn lut 03, 2020 6:03 pm

kurus pisze:
pn lut 03, 2020 5:13 pm

Niestety ale aż tak nie ogarniam arduino..
Aż tak, czyli jak? :) Praktycznie nic nie trzeba programować. Tylko trzeba podać na jakich pinach masz czujnik, skompilować i wgrać.
kurus
Posty: 10
Rejestracja: śr sty 15, 2020 8:17 pm

wt lut 04, 2020 8:19 am

kurus pisze:
wt lut 04, 2020 8:19 am
LukaszH pisze:
śr sty 29, 2020 3:47 pm
kurus pisze:
śr sty 29, 2020 2:34 pm
Podasz link do tej wersji incan o której piszesz?
Nie pamiętam dokładnie która poprzednia wersja u mnie działa najlepiej chyba 4 od góry. Jest na stronie Github Espablo https://github.com/Espablo/SUPLA_Firmwa ... multiboard - po prawej stronie jest ikonka historia, a dalej klikasz w poprzednią wersję i są takie małe ikonki do ściągnięcia odpowiedniego pliku.
Muszę napisać że jest mały sukces bo od 48 godzin i z 10ciu wymuszonych przeze mnie zmianach w cloud czujnik dht22 nie stracił wartości odczytu na sofcie incan starszej wersji o której pisze kolega w cytowanym poście, dam znać jak bedzie dalej.
Dodam że mój czujnik dht to ten opisywany jako gorszy producenta asair, jeśli dalej bedzie działał stabilnie to oznacza to że jednak coś w sofcie nowszym jest skopane, to by musiał już sprawdzić autor softu espablo.
klew pisze:
pn lut 03, 2020 6:03 pm
kurus pisze:
pn lut 03, 2020 5:13 pm

Niestety ale aż tak nie ogarniam arduino..
Aż tak, czyli jak? :) Praktycznie nic nie trzeba programować. Tylko trzeba podać na jakich pinach masz czujnik, skompilować i wgrać.
Jak narazie na sofcie incan działa czujnik poprawnie, jak sie wysypie to dam znać i wtedy zadziałamy :)
AdrianA
Posty: 5
Rejestracja: pn lut 10, 2020 7:17 am

pn lut 10, 2020 7:19 am

Panowie możecie pomóc który soft wgrać do sonoff sv ma działać jako otwieranie bramy (mam przerobionego sv na bez napięciowego).
Oraz pod które piny podłączyć kontaktron?
Awatar użytkownika
squah143
Posty: 5
Rejestracja: pt sty 17, 2020 7:32 pm

pn lut 10, 2020 7:34 am

Wgraj Multiboard potem wybierz SONOFF S2X Kontaktron podłącz pod gapio 14 a termometr ds18b20 jak chcesz pod RX (dane) Działa na 100% Zdjęcie co gdzie wpięte jest na necie. A i jeszcze nie musisz dawać opornika 4k7 ani do kontaktronu ani do termometru oczywiście na długich przewodach Tylko żeby był przerobiony na beznapieciowy
Załączniki
d5c27e4f4c45b0527ab09138a34e.jpg
d5c27e4f4c45b0527ab09138a34e.jpg (168.89 KiB) Przejrzano 358 razy
Jarson78
Posty: 37
Rejestracja: pn cze 11, 2018 10:54 am

wt lut 11, 2020 8:13 pm

Panowie pomóżcie.
Chciałbym użyć wemosa d1 mini do sprawdzania czy furtka jest otwarta czy zamknięta, załączać światło po jej otwarciu o danej godzinie za pomocą alexy oraz sprawdzać temperaturę w miejscu w którym będzie się znajdował.
Wgrałem Multiboard do Wemosa d1 mini i teraz pytanie, jaki moduł wybrać, gdzie dokładnie podłączyć kontaktron i czujnik temperatury dth22??
Najlepiej jakbyście mi napisali jak krowie na rowie czyli do którego GPIO podłączyć przewody od kontaktronu i od czujnika, bo jakoś nie mogę sobie z tym poradzić.
Z góry bardzo wam dziękuję i nie krzyczcie bo wiem że to proste, ale niestety nie dla wszystkich.
mareks6
Posty: 124
Rejestracja: sob sty 13, 2018 4:39 pm
Lokalizacja: Opole

pn lut 17, 2020 8:25 pm

Jest szansa, że do gotowych kompilacji (z których jedną trzeba na wstępie wybrać) dodasz jedną o np nazwie "Universal" gdzie będzie można dowolnie skonfigurować każdy jeden port modułu ESP?

Mam kilka gołych modułów ESP-12 i zaprojektowałbym sobie wtedy PCB według własnych potrzeb - do dwóch bram garażowych potrzebował bym modułu na szynę DIN z dwoma przekaźnikami, 4 czujnikami otwarcie oraz 2x czujnik temperatury...
wwjozek
Posty: 1
Rejestracja: wt lut 18, 2020 2:19 pm

czw lut 20, 2020 3:31 pm

Panowie pytanie ,
jak długie mogą być kable do kontaktronów ? , czy 20 metrów to będzie za dużo ? .
Rysiu
Posty: 17
Rejestracja: wt lut 06, 2018 6:57 am

czw lut 20, 2020 3:37 pm

Witam,
Jaki soft wgrać do sonoff R2? Potrzebuję aby obsługiwał DHT22 oraz zewnętrzny przełącznik bistabilny.
Ostatnio zmieniony pt lut 21, 2020 9:14 am przez Rysiu, łącznie zmieniany 1 raz.
and111
Posty: 82
Rejestracja: ndz lut 18, 2018 3:54 pm

czw lut 20, 2020 4:09 pm

wwjozek pisze:
czw lut 20, 2020 3:31 pm
Panowie pytanie ,
jak długie mogą być kable do kontaktronów ? , czy 20 metrów to będzie za dużo ? .
Nie powinno być problemu.
Patryk
Posty: 696
Rejestracja: pn sty 07, 2019 7:51 pm

czw lut 20, 2020 4:57 pm

wwjozek pisze:
czw lut 20, 2020 3:31 pm
Panowie pytanie ,
jak długie mogą być kable do kontaktronów ? , czy 20 metrów to będzie za dużo ? .
Poczytaj:
viewtopic.php?f=24&t=3916
ODPOWIEDZ